Gyors és könnyű, nem mellesleg pénztárcabarát ebéd vagy vacsora.
A mustár és a csirkemáj mindig jó együtt, a hozzáadott fűszereket pedig tetszés szerint variálhatjuk - nálam most majoranna (elvégre májról beszélünk) és a kedvencem, a kakukkfű játszott szerepet. Az elmaradhatatlan fokhagymáról már ne is beszéljünk!
Amilyen egyszerű, olyan finom!
Fűszeres mustárban sült csirkemáj
Hozzávalók:
A csirkemájat megmossuk, minden oda nem illő dolgot eltávolítunk róla. Egy tepsibe sorakoztatjuk őket.
Az olajat, mustárt, sót, borsot, fűszereket összekeverjük. A kétlábú állatok mája bátran sózható sütés előtt is, nem fog megkeményedni.
A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a máj közé szórjuk, majd az egészet meglocsoljuk a fűszeres-mustáros öntettel.
Forró sütőbe toljuk, majd 20-30 perc alatt (míg a máj által engedett lé el nem párolog, illetve kissé meg nem pirul) készre sütjük.
Lágy krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.
Ihlet
A mustár és a csirkemáj mindig jó együtt, a hozzáadott fűszereket pedig tetszés szerint variálhatjuk - nálam most majoranna (elvégre májról beszélünk) és a kedvencem, a kakukkfű játszott szerepet. Az elmaradhatatlan fokhagymáról már ne is beszéljünk!
Amilyen egyszerű, olyan finom!
Fűszeres mustárban sült csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 4 ek. olaj
- 4 ek. mustár
- só, bors
- 1 tk. majoranna
- 1 tk. kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
A csirkemájat megmossuk, minden oda nem illő dolgot eltávolítunk róla. Egy tepsibe sorakoztatjuk őket.
Az olajat, mustárt, sót, borsot, fűszereket összekeverjük. A kétlábú állatok mája bátran sózható sütés előtt is, nem fog megkeményedni.
A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a máj közé szórjuk, majd az egészet meglocsoljuk a fűszeres-mustáros öntettel.
Forró sütőbe toljuk, majd 20-30 perc alatt (míg a máj által engedett lé el nem párolog, illetve kissé meg nem pirul) készre sütjük.
Lágy krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.
Ihlet
Remek ötlet :) Főleg, hogy szeretjüka májat
VálaszTörlésJöhet máris!!!
VálaszTörlésYes! Ez nagyon jó lehet!:)
VálaszTörlésPont tegnap szemeztem csirkemájjal a hentesnél ... Ötlet megvéve, krumpipiré helyett salival :)
VálaszTörlésA nagy kedvenc csirkemáj, a gyors étkezések végtelenül variálható megmentője.
VálaszTörlésEz is finom változat!
Jól néz ki! Így fűszeresen talán még az én "máj ellenes" férjem is megenné.
VálaszTörlésÓ, nyami, kérek :)
VálaszTörlésBianka :-) Ha szeretitek a májat, akkor ez tuti lesz!
VálaszTörlésKata, igen!!!
Szepy - a csirkemáj rajongó :-) Jóóóóóóóó!!!
Garffyka, látod, ezért vagy ennyire csinos! Nálunk püré, nálatok saláta :-) Irány a hentes!
Jókaja, nagyon szeretjük mi is! Így, úgy, bárhogy :-)
Cs.T. - fűszeres, puha, finom! Ha mégsem szeretné férj, akkor sem nagy áldozat eltüntetni egyedül :-)
Mandy, gyere a tányérral :-))
Nekem csak tálam van, abba is jutna? Ja és sokan vagyunk:-DD
VálaszTörlésAkár vederbe is Kepapi :-)))
VálaszTörlésFINOM!!!!!!!!!!! hmmmmmmmmmmmmmm :D
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon szeretem a májat,de ilyen formában ,még nem ettem,szerintem hamarosan sort kerítünk rá.
Üdv :Ditta,ja ha gondolod nézd meg majd az én blogomat is:ditta84.blogspot.com
Megcsináltam, nagyon finom omlós lett!
VálaszTörlésJaj de nagyon örülök :-))
TörlésMég régen megsütöttem, most elővettem a receptet (alig találtam meg) és újból meg csináltam, nagyon finom lett. Egy éjszaka pihent a hűtőben.
VálaszTörlésEzer éve sütöttem már én is :-)))
TörlésBiztos jót tett neki az éjszakai pihenő, jól összeértek az ízei!
Ha keresel legközelebb valamit, próbáld meg a címkefelhőt, illetve a bal felső sarokban lévő kis cellába is tudsz írni keresőszavakat! Puszik :-)