Bianka mutatott múltkor egy képet magáról, s egy akkora töki pompos volt a kezében, de akkora, kész csoda, hogy nem esett orra tőle :-))))
Ott és akkor annyira megkívántam, szinte éreztem az orromban az illatát s a számban az ízét! Imádom!
Expressz változatot kellett kiötölni, mert 1.) a kelt tészta másfél óra + másik 20 perc újrakelesztés, plusz a feltétek rápakolása, 2.) elképesztő mennyiségű kaja vacsorára... Nem kéne... Vagy többet kéne tornázni...
Itt jött az univerzális leveles tészta: kinyújtottam, jól megpakoltam, megsütöttem - és lélegzetelállítóan finom lett! S képes voltam magam abba az illúzióba ringatni, hogy így mennyi kalóriát megspóroltam :-D
Expressz töki pompos
Hozzávalók:
Ott és akkor annyira megkívántam, szinte éreztem az orromban az illatát s a számban az ízét! Imádom!
Expressz változatot kellett kiötölni, mert 1.) a kelt tészta másfél óra + másik 20 perc újrakelesztés, plusz a feltétek rápakolása, 2.) elképesztő mennyiségű kaja vacsorára... Nem kéne... Vagy többet kéne tornázni...
Itt jött az univerzális leveles tészta: kinyújtottam, jól megpakoltam, megsütöttem - és lélegzetelállítóan finom lett! S képes voltam magam abba az illúzióba ringatni, hogy így mennyi kalóriát megspóroltam :-D
Expressz töki pompos
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 15-20 dkg húsos császárszalonna
- 1 fej lilahagyma
- 15-20 dkg sajt
A leveles tésztát felolvasztjuk, lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és jó nagy tenyérnyi darabokat vágunk belőle. Nekem 8 db lett.
A fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük a tejfölbe, megsózzuk.
A szalonnát és a megtisztított lilahagymát vékony csíkokra/félfőre vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
A tésztaszeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel, jól megpakoljuk szalonnával és hagymával (haha, kalóriaspórolás), megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
A fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük a tejfölbe, megsózzuk.
A szalonnát és a megtisztított lilahagymát vékony csíkokra/félfőre vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
A tésztaszeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel, jól megpakoljuk szalonnával és hagymával (haha, kalóriaspórolás), megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó ég milyen egyszerű, és milyen finom lehet a kép alapján!
VálaszTörlésElmentettem a receptet, tuti kipróbálom!
Mekkora ötlet leveles tésztából készíteni. Nagyon finom lehet :)
VálaszTörlésÉs felborulni :D :D :D :D
Töki pompos rajongók megmentője vagy ezzel a gyors recepttel!
VálaszTörlésNyami, nagyon fincsi lehetett! Vigyázz, mert ha most minden héten ezt eszünk, akkor te leszel a hibás :) Így túl könnyen elérhető...
VálaszTörlésNem értem a kissé gunyoros "haha kalóriaspórlás" megjegyzésed a "hagyma" után ... :D
VálaszTörlésFinomnak hangzik!
Vikó, ez megint szuper! Ott figyel a hűtőbe két tekercs leveles tésztám, na az egyik így végzi , hi-hi! Komolyan mondom néhány tornagyakorlatot tényleg odatehetnél a post-jaid végére!
VálaszTörlésÓ, de guszták! Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMost ez egy "szerelmi vallomás" lesz. Az a helyzet, hogy a sok gasztroblog közül a tiéd az egyik nagy nagy kedvencem!!
VálaszTörlésEz a recept is a legjobbkor jött. Most sül az én pomposom.
Egyébként pedig a recept megy a fapados gasztro blogomra ha nem baj. (természetesen a forrás megjelölésével)
Ágnes
úúúú, hogy ez milyen guszta!!! Ezt nekem is muszáj kipróbálni!!
VálaszTörlésA kilowatt spórolása (dagasztás és többiek) nem azonos a kalória spórolással:-DD
VálaszTörlésNagyon guszta!:-))Nem fogod elhinni: Bianka óta csak "rá" gondolok, most vettem ki a tepsiből az utolsókat!:-))Holnap fényképezem, de a Te expressed gyorsabb lehetett!:-))
VálaszTörlésSzuper ötlet!!! Igaz vacsorára még rágondolni sem mernék.:))))
VálaszTörlésErről én hogy maradhattam le?? ...pedig annyira imádom...és olyan nagyon guszta!!!! :)
VálaszTörlésEt tényleg jó ötlet, nem ártana tartanom a fagyasztóban egy kis leveles tésztát:)) Nagyon gusztán néz ki!
VálaszTörlés