Desszert a konyhámból, amiben nincs csoki! Hogy mik vannak...
Nem bírtam tovább: epret kellett venni. Ott illegeti magát mindenhol, vérvörösen, csillogóan, illatosan, és persze még mindig aranyáron, de akkor is. Remélem, az árak is a földön fognak járni hamarosan!
Ez a desszert, hát ez valami csúcs! Légies, könnyed, marcipán és eper együtt... Zuram 1-2 órányi hűtés után bátortalanul belekanalazott, megszilárdult-e már, majd megkérdezte: felezünk egyet? Válaszom igen volt, de mire hátrafordultam az adagomért, addigra már hűlt helye volt - Zuram önfeledtem bekanalazta az egészet.
Majd kijelentette, hogy jövő hónapban esedékes szülinapjára igazán készíthetnék ilyet a vendégségbe :-)
Na ennyire finom!
Epres marcipánhab kupola
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 csinos üvegtálkát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélein túllógjon.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk. 30 dkg-nyit félbevágunk, s a fél eperszemekkel kirakosgatjuk az üvegtálkák oldalát.
A maradék epret a darabokra tördelt marcipánnal, a krémsajttal/tejföllel és a vaníliával késes betétű robotgépben pépesre zúzzuk. Nem tévedés: nincs benne cukor!!! Belekeverjük a Zselatin fix-et (ezt nem kell feloldani előtte), vagy a tortazselét, amit 2 ek meleg vízben előzőleg feloldottunk.
A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a marcipános eperpüréhez keverjük.
Igazságosan elosztjuk a 4 tálkában, ráhajtjuk a tetejére a lelógó folpackot, és hűtőbe tesszük néhány órára.
Ha eljött az ideje, tányérra borítjuk, leemeljük róla az üvegtálkát, lehúzzuk róla a folpackot - és már ehetünk is.
További eperrel, tejszínhabbal, citromfűvel tálalható - jelenleg kifogytam mindenből, ez itt a pőre (de annál mennyeibb) valóság!
Ihlet: Kiskegyed Konyhája 2008. május
Ez a desszert, hát ez valami csúcs! Légies, könnyed, marcipán és eper együtt... Zuram 1-2 órányi hűtés után bátortalanul belekanalazott, megszilárdult-e már, majd megkérdezte: felezünk egyet? Válaszom igen volt, de mire hátrafordultam az adagomért, addigra már hűlt helye volt - Zuram önfeledtem bekanalazta az egészet.
Majd kijelentette, hogy jövő hónapban esedékes szülinapjára igazán készíthetnék ilyet a vendégségbe :-)
Na ennyire finom!
Epres marcipánhab kupola
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg eper
- 10 dkg natúr marcipán
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg natúr krémsajt/sűrű tejföl (!)
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 cs. Zselatin fix/kis tasakos tortazselé
4 csinos üvegtálkát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélein túllógjon.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk. 30 dkg-nyit félbevágunk, s a fél eperszemekkel kirakosgatjuk az üvegtálkák oldalát.
A maradék epret a darabokra tördelt marcipánnal, a krémsajttal/tejföllel és a vaníliával késes betétű robotgépben pépesre zúzzuk. Nem tévedés: nincs benne cukor!!! Belekeverjük a Zselatin fix-et (ezt nem kell feloldani előtte), vagy a tortazselét, amit 2 ek meleg vízben előzőleg feloldottunk.
A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a marcipános eperpüréhez keverjük.
Igazságosan elosztjuk a 4 tálkában, ráhajtjuk a tetejére a lelógó folpackot, és hűtőbe tesszük néhány órára.
Ha eljött az ideje, tányérra borítjuk, leemeljük róla az üvegtálkát, lehúzzuk róla a folpackot - és már ehetünk is.
További eperrel, tejszínhabbal, citromfűvel tálalható - jelenleg kifogytam mindenből, ez itt a pőre (de annál mennyeibb) valóság!
Ihlet: Kiskegyed Konyhája 2008. május
Hmmm, tetszik!!
VálaszTörlésMég csak mini mennyiségben, mutatóba vettem 1X epret, mert tényleg aranyárban adják. De már magyar!!!
Mi csak úgy gyorsan megettük...
Ha lejjebb megy az árfolyam én is csak készítenék valami könnyű eprességet, addig pedig nézelődök másoknál. )
Ugye még időben?! Valami isteniszuperszépségességes!!!
VálaszTörlésPár perccel ezelőtt azon gondolkoztam, mit csináljak ezekből: eper, marcipán, túró, mandula... :-) Talán ezt a finomságot! Köszi az ötletet!
VálaszTörlésÁÁÁ remek, nagyon guszta. Nagyon megkóstolnám, főleg, hogy nem csokis ;)
VálaszTörlésMost AZONNAL indulok a mélyhűtő-konyha irányba, azután hogy mi fok kisülni belőle, majd meglátjuk:)
VálaszTörlésKészen van, sőőőőt, már az edényt is kinyaltam utána:)) Majd megmutatom, kicsit más, de biztosan isteni finom, este megesszük:) Köszi!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, mennyei lehet! :)
VálaszTörlésNagyon szép,marcipánnal isteni lehet!:-)) Nálam is lesz eper, szezonja van!:-))
VálaszTörlésIsteni!!!! Még ha csoki nincs is benne.:))) Nálunk is kipróbálásra kerül hamarosan.
VálaszTörlésThrini, ahogy mondod: elképesztően drága! Remélem, lesz elérhetőbb is, hogy tobzódni tudjunk :-)
VálaszTörlésCsibe, igen :-)) Köszi :-DDD
Andi, gondolatolvasás? :-))) Na kíváncsi vagyok!
Bianka, naaaaaaaaa :-))) Nem szereted a csokit?
Kata, eeeeeeeeeeeeeeez igen!!! Na leslek, mit kanyarítottál! :-))
Egycsipet, az volt - mennyei... Hmmmmmm :-))
Andi, még sosem próbáltam, de elsőre szerelem lett a marcipán-eper páros!
Gizike, az eper csoki nélkül is működőképes! Isteni volt!
Először úgy gondoltam, hogy jól felháborodok, mert nincs benne csoki.... Aztán a marcipán jobb belátásra bírt... A tuti második szerelem az étcsoki után! Ez nagy lett Viki! :) Mennyei! :))
VálaszTörlésFelhőlány :-))) Látod-látod, van itt jó cserealap! Csoki helyett marcipán, és kerek a világ :-)
VálaszTörlésTe jössz! Katáéknak is bejött, nincs más hátra, mint nekiállni :-D
:) Most picit vészfékes tempóban haladok az ilyen finomságokkal. Hétvégén oroszkrém torta volt, és még legalább 2 torta elkészítése és eltüntetésben való segédkezés vár rám ebben a hónapban... :))
VálaszTörlés