Mióta megláttam Ízlésszindrómánál ezt a VKF!-re postolt levesét (amiről frankón lemaradtam a kirándulás és az azt követő felújítás miatt...) - na azóta nem megy ki a fejemből.
Anno azt kommenteltem nála, hogy abszolút a szám íze szerint főzött - s egyáltalán nem tévedtem!
Picikét módosítottam rajta csak: tettem még bele krumplit és répát, hogy jó kis tartalmas levesünk legyen hétköznapra, valamint a borsikafüvet cseréltem le az imádott kakukkfűre!
Valami elképesztően finom, harmonikus leves kerekedett! Ajánlom! És köszönöm az ötletet :-)
Almás-camembertes csirkeleves
Hozzávalók:
A csirkecombokat megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára vágjuk, a répát felkarikázzuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a csirkekockákat és a répakarikákat, hozzázúzzuk a fokhagymát, s fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, kb. 20 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a krumplit is, s készre főzzük. Sóval, borssal, kaukkfűvel ízesítjük
Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, a leveshez adjuk, néhány percig forrásban tartjuk. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, a levesbe csurgatjuk, kiforraljuk.
Végül a forró levesbe belekeverjük a kockára vágott camembert sajtot - ekkor már ne forraljuk, hogy a sajt még felismerhető maradjon benne.
Anno azt kommenteltem nála, hogy abszolút a szám íze szerint főzött - s egyáltalán nem tévedtem!
Picikét módosítottam rajta csak: tettem még bele krumplit és répát, hogy jó kis tartalmas levesünk legyen hétköznapra, valamint a borsikafüvet cseréltem le az imádott kakukkfűre!
Valami elképesztően finom, harmonikus leves kerekedett! Ajánlom! És köszönöm az ötletet :-)
Almás-camembertes csirkeleves
Hozzávalók:
- 3 db felső csirkecomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 alma
- 4-5 szem közepes krumpli
- 3 szál répa
- 1 korong camembert sajt (90-125 gr)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek. keményítő
- só, bors
- kakukkfű
A csirkecombokat megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára vágjuk, a répát felkarikázzuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a csirkekockákat és a répakarikákat, hozzázúzzuk a fokhagymát, s fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, kb. 20 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a krumplit is, s készre főzzük. Sóval, borssal, kaukkfűvel ízesítjük
Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, a leveshez adjuk, néhány percig forrásban tartjuk. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, a levesbe csurgatjuk, kiforraljuk.
Végül a forró levesbe belekeverjük a kockára vágott camembert sajtot - ekkor már ne forraljuk, hogy a sajt még felismerhető maradjon benne.
Nocsak, nocsak...;o)
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik! :)))
Azt hiszem, reszkethet a következő 2 alma, amit hazaviszek majd... :))
Igen, ők azok!
VálaszTörlés:-DDD
Hű izgalmas, biztos nagyon finom lehet
VálaszTörlésSzinte érzem az ízét. Biztos kipróbálom. :))
VálaszTörlésÖrülök, hogy megcsináltad:))) és milyen jól fel is turbóztad! Nagyon guszta lett!! nahh most jól meg is kívántam:)))
VálaszTörlésA csirkeraguleves a camambert-től egy másik dimenzióba emelkedik. Isteni ötlet!
VálaszTörlésBianka, nem finom - isteni! :-))
VálaszTörlésMónika, mindenképp! Várom a fejleményeket :-)
Í.Sz - köszönöm a szuper receptet! Ugye mondtam, hogy mennyire a szám íze szerint főztél?! :-)
Ildikó, próbáljátok ki! Egyszerűen szuperfinom!
Azt gondolom, Esc-nek lassan meg kell tennie az első lépéseket:-))
VálaszTörlésMax, ez szerintem igen jó bemelegítés volna :-DDD
VálaszTörlésMária, remélem, hogy az egészség azóta helyreállt! Annál nincs is fontosabb!
Olvasnivaló pedig egy hétre visszamenőleg van :-)
Üdvözöllek újra a konyhámban :-)