Délben eszünk meleget, mindketten a munkahelyünkön - azt, amit előző este főztem. Reggel és este valami hideg, úgynevezett "vadász menü" van. Értsd: amit kivadászunk a hűtőből.
Ez jellemzően kenyér, valami kencével, feltéttel, sajttal és zöldfélével. Amire egy idő után még annál is jobban rá lehet unni...
Ilyenkor az ember lánya erőt vesz a lustaságán, és megpróbál valami egyszerűt kreálni vacsorára a vajaskenyér helyett.
A héjában sült krumplival személy szerint nagy barátságot ápolok: gyerekként papa nagyon sokszor sütött apró szemű krumplit a sütőben, meghámozta és kolbászzsíron átpirította. Imádtam, imádom a mai napig!
Ezt a verziót egy külföldi oldalon láttam, és nyomban csaptam is a homlokomra: hogy ez eddig nekem miért nem jutott eszembe?!
Héjában sült krumpli tojással
Hozzávalók személyenként:
A krumplikat megmossuk, sütőben kb. 50 perc alatt héjában puhára sütjük. Valamiért én idegenkedem az oda nem illő héjtól - így sütés és némi hűlés után megpucoltam.
A sült krumplit gyengéden megskalpoljuk, és kivájjuk a belsejét egy kiskanállal úgy, hogy körben sértetlen maradjon a fala. Meghintjük sóval. A kivájt belsejét el ne dobjuk! Jó lesz az még valamibe :-)
Az üreget megpakoljuk karikára vágott újhagymával, sonkacsíkokkal (ezek itt az opciós lehetőségek), és óvatosan beleütünk egy tojást. Előbb feltörjük egy csészébe, utána vigyázva beleengedjük a krumplicsónakba.
Újra csak megsózzuk, tetejére csippentjük a reszelt sajtot, és visszatoljuk a sütőbe addig, míg a tojás a kívánt szilárdságot el nem érte. Ez kb. 20 perc - sütőben nehezebben szilárdul a tojás.
Friss kenyérrel vagy pirítóssal kitűnően tunkolható!
Ez jellemzően kenyér, valami kencével, feltéttel, sajttal és zöldfélével. Amire egy idő után még annál is jobban rá lehet unni...
Ilyenkor az ember lánya erőt vesz a lustaságán, és megpróbál valami egyszerűt kreálni vacsorára a vajaskenyér helyett.
A héjában sült krumplival személy szerint nagy barátságot ápolok: gyerekként papa nagyon sokszor sütött apró szemű krumplit a sütőben, meghámozta és kolbászzsíron átpirította. Imádtam, imádom a mai napig!
Ezt a verziót egy külföldi oldalon láttam, és nyomban csaptam is a homlokomra: hogy ez eddig nekem miért nem jutott eszembe?!
Héjában sült krumpli tojással
Hozzávalók személyenként:
- 2 db nagyobbacska krumpli
- 2 db tojás
- 1 szál újhagyma
- néhány csík sonka
- 2 nagy csipet reszelt sajt
A krumplikat megmossuk, sütőben kb. 50 perc alatt héjában puhára sütjük. Valamiért én idegenkedem az oda nem illő héjtól - így sütés és némi hűlés után megpucoltam.
A sült krumplit gyengéden megskalpoljuk, és kivájjuk a belsejét egy kiskanállal úgy, hogy körben sértetlen maradjon a fala. Meghintjük sóval. A kivájt belsejét el ne dobjuk! Jó lesz az még valamibe :-)
Az üreget megpakoljuk karikára vágott újhagymával, sonkacsíkokkal (ezek itt az opciós lehetőségek), és óvatosan beleütünk egy tojást. Előbb feltörjük egy csészébe, utána vigyázva beleengedjük a krumplicsónakba.
Újra csak megsózzuk, tetejére csippentjük a reszelt sajtot, és visszatoljuk a sütőbe addig, míg a tojás a kívánt szilárdságot el nem érte. Ez kb. 20 perc - sütőben nehezebben szilárdul a tojás.
Friss kenyérrel vagy pirítóssal kitűnően tunkolható!
Na ez nagyon is nekem való. Tök jó ötlet, én is gyakran kínlódom, amikor már a fülünkön jönnek ki a kencék, és hát a kolbász-szalonna-sonka kombót is meg lehet unni.
VálaszTörlésLori, dettó! A vajaskenyér monnyon le :-DDD
VálaszTörlésEz nagyon finom! :) Extrák nélkül nálam is volt hasonló itt: http://felholanyka.blogspot.com/2009/11/sult-tojas-burgonyaagyban.html
VálaszTörlésJó néhányszor megmentette már a hétköznapi unalmas vacsorákat! :))
Ez nem is vacsora, hanem lakoma! Nálunk egyszerűbben készül a sült krumpli: a szemeket alaposan megmosom , majd hosszában félbevágva, vágott felükkel fölfelé egy tepsire rakosgatom. Jó meleg sütőben 25-30 perc alatt megsütöm, ezalatt a vágott rész szépen megpirul, és ropogós lesz. Forrón esszük, vajjal vagy kacsazsírral falatonként megkenve, lilahagyma-karikákkal, savanyú káposztával kiegészítve.
VálaszTörlésFelhőlány,egyre jár az eszünk :-)))
VálaszTörlésIldikó, na most nyelek ám nagyokat! Kacsazsír. Lilahagyma. Savanyúság. Jöhet :-) Így, ilyen sorrendben :-)
Mekkora ötlet, nagyon jó :)
VálaszTörlésHaha, nálunk ez a vadászat a KMT - ki mit talál :)
VálaszTörlésNagyon guszta, a Férj biztosan értékelné - egyébként most már ő is téged olvas :)
Köszi Bianka :-)))
VálaszTörlésKisanyó KMT :-DDD Ez tetszik!! Üdv Férjnek :-))
Én is jöttem tunkolni, nagyon ütős kis vacsorát készítettél. Én még nagyon szeretem a sült krumplit kacsazsírral és friss meleg töpörtyűvel.:)))
VálaszTörlésGyere csak Gizike! Gyere!
VálaszTörlésJaj, milyen ötletet vázoltál fel! Nyál összefut :-)
Hát csajok, itt csurog a nyálam, szuper ez a krumpli is, meg a részletes házizsíros beszámolók is! :-DD Pont most csak tésztasali volt nálunk. Így egyen az ember egészségeset:-DD
VálaszTörlésNa, aszem kenek egy kenyeret....
Egy kicsit késő van már, de jöhetek?! :))
VálaszTörlésA "jó öreg krumpli"...milyen finom is tud lenni!
VálaszTörlésAndi, ez itt a fertő :-DDD Kacsazsírban fürdünk :-)) Hagymával! Egészségedre!
VálaszTörlésCsibe, hát hogyne már!? :-))
Kata, ugye? :-) Nem kell mindig kaviár :-))