A múlt heti Nők Lapjában szerepelt, by Bereznay Tamás. Felsejlett a tavalyi nyár egyik kedvenc grillkörete, szintén újkrumpliból - iszonyatosan megkívántam...
Aztán a recept olvasása után kb. 2-3 nappal a gazdaságosban szembejött az újkrumpli, és elvesztem. Érdekes, hogy az újkrumplinál valamiért nem zavart a tudat, hogy tutibiztos import, lehet hogy napot sem látott soha életében, stb. Egy krumplit csak nem lehet uborkaízűvé növeszteni mesterséges környezetben, mint pl. egy kora tavaszi dizájnepret! Abból bezzeg nem veszek, hanem várom a hazai illatos gyümölcsöket - csak jönne már nagyon szaporán!!!
A saláta önmagában is kitűnő, a saláta szótól azonnal farkaséhessé váló Zuram - kimondom, hogy saláta, és rögtön fűszálakat lát maga előtt, répafoszlányokat, keserves éhezést kajálás után is, nem értem - kenyeret is falatozott hozzá, de grillhúsokhoz is pompás lesz nyáron, amondó vagyok!
Tonhalas-olajbogyós újkrumpli saláta
Hozzávalók:
Az újkrumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A tonhalat kiemeljük a levéből, az újhagymát és az olajbogyót felkarikázzuk, és az egész mindenséget a krumplihoz adjuk. Csínján sózzuk, merészebben borsozzuk, meglocsoljuk kis olívaolajjal.
Jól összeforgatjuk, és néhány órára/1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Remek kiindulási alap, mely aztán ízlésünk szerint további - harmonizáló - összetevőkkel bővíthető!
A saláta önmagában is kitűnő, a saláta szótól azonnal farkaséhessé váló Zuram - kimondom, hogy saláta, és rögtön fűszálakat lát maga előtt, répafoszlányokat, keserves éhezést kajálás után is, nem értem - kenyeret is falatozott hozzá, de grillhúsokhoz is pompás lesz nyáron, amondó vagyok!
Tonhalas-olajbogyós újkrumpli saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg újkrumpli
- 1 doboz tonhal konzerv
- 1 csokor újhagyma
- 1 kicsi üvegnyi magozott olajbogyó
- 0,5 dl olívaolaj
Az újkrumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A tonhalat kiemeljük a levéből, az újhagymát és az olajbogyót felkarikázzuk, és az egész mindenséget a krumplihoz adjuk. Csínján sózzuk, merészebben borsozzuk, meglocsoljuk kis olívaolajjal.
Jól összeforgatjuk, és néhány órára/1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Remek kiindulási alap, mely aztán ízlésünk szerint további - harmonizáló - összetevőkkel bővíthető!
Isteni :)
VálaszTörlésHuha, ez jol hangzik. Meg vaghatsz hozza (az en adagomba) egy kis retket, levelevel egyutt :D
VálaszTörlésBianka, az vót! :-))
VálaszTörlésEdit, köszi :-) Akkor a tiéd retkes lesz :-DDD
:D :D :D :D
VálaszTörlésKépzeld Viki, tegnap nekünk is tonhalsaláta volt a vacsoránk, csak én tésztásan csináltam. És tényleg van már újkrumpli?
VálaszTörlésEdit, bocsi :-DDD
VálaszTörlésLiz, na nem mondod!!!??? És igen, Tescoban már van, 99 huf/kg!
Mi szombaton ettünk tonhalas rizssalátát...
VálaszTörlésÚjkrumplival is biztosan nagyon finom, úgy várom már, hogy ott álljon halmokban a zöldségesnél!
Jaj,ez nagyon jó lehet!
VálaszTörlésKata, ezek az agyhullámok :-))) Én is nagyon várom ám az igazi hazai újkrumplit! Ami úúúúúúúúgy megfogja az ujjaimat!
VálaszTörlésÍSz, de jó ám!Tessék kipróbálni :-)