Ez még mindig a töltött káposztával való túltelítődés levezetése.
Gulyásleves - hús nélkül. Hogy mégis "férfias" legyen (egy gulyás olyan férfias szerintem), némi sört tettem bele. Nekem nagyon ízlett, szerintem megfelelő jóllakottságot is adott a sok zöldség, Zuram "kicsikét soványnak" aposztrofálta - így kénytelen voltam összedobni valamit második fogásként.
Hamarosan mutatom is, mert felettébb elégedett volt a leves ilyetén folytatásával!
Sörös-gyömbéres zöldséggulyás
Hozzávalók:
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, a répát-petrezselymet felkarikázzuk, a gombát és a krumplit kockákra vágjuk, a karalábét hasábokra vágjuk. A zeller maradhat egészben.
Pici olajon megpároljuk a hagymákat. Meghintjük pirospaprikával, belenyomjuk a Piros Aranyat, felengedjük kevés vízzel, belezúdítjuk a zöldségeket, és néhány percig kevergetve pároljuk.
Felöntjük levesnek megfelelő mennyiségű vízzel, a sörrel - az íze benne lesz, de az alkohol már nem - sóval, borssal ízesítjük, és készre főzzük.
1 tojásból galuskatésztát kavarunk, amennyi lisztet felvesz, s a lassú forrásban tartott levesbe szaggatjuk. Belereszeljük a friss gyömbért, s még néhány percig főzzük, majd forrón tálaljuk.
Gulyásleves - hús nélkül. Hogy mégis "férfias" legyen (egy gulyás olyan férfias szerintem), némi sört tettem bele. Nekem nagyon ízlett, szerintem megfelelő jóllakottságot is adott a sok zöldség, Zuram "kicsikét soványnak" aposztrofálta - így kénytelen voltam összedobni valamit második fogásként.
Hamarosan mutatom is, mert felettébb elégedett volt a leves ilyetén folytatásával!
Sörös-gyömbéres zöldséggulyás
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- némi csípős Piros Arany
- 50 dkg krumpli
- 3-4 szál répa
- 1-2 szál petrezselyem
- 25 dkg gomba
- 1 kis fej karalábé
- fél fej zeller
- 2,5 dl sör
- 3 cm gyömbér
- só, bors
- 1 tojás
- 2 ek. liszt
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, a répát-petrezselymet felkarikázzuk, a gombát és a krumplit kockákra vágjuk, a karalábét hasábokra vágjuk. A zeller maradhat egészben.
Pici olajon megpároljuk a hagymákat. Meghintjük pirospaprikával, belenyomjuk a Piros Aranyat, felengedjük kevés vízzel, belezúdítjuk a zöldségeket, és néhány percig kevergetve pároljuk.
Felöntjük levesnek megfelelő mennyiségű vízzel, a sörrel - az íze benne lesz, de az alkohol már nem - sóval, borssal ízesítjük, és készre főzzük.
1 tojásból galuskatésztát kavarunk, amennyi lisztet felvesz, s a lassú forrásban tartott levesbe szaggatjuk. Belereszeljük a friss gyömbért, s még néhány percig főzzük, majd forrón tálaljuk.
Isteni lehet, nagyon guszta
VálaszTörlésHúúútejóég, ez így elég bizarr! :) Sör+gyömbér és ez így együtt egy gulyáslevesben?
VálaszTörlésMondjuk a gulyáslevest is imádom,mivel jó kis sűrű leves,szóval megkóstolnám,de így elsőre ez elég fura kombináció nekem.
Bianka köszi!
VálaszTörlésChris, bátraké a szerencse :-) Meg a gulyaleves :-) Egyik íz (se sör, se gyömbér) nem volt tolakodó, hanem épp csak pici háttérízként, pikánsan érzett benne. Pasi nem panaszkodott :-)
A sört én is kihagyom.. :-)
VálaszTörlésSzerintem tökéletes ízvilág!!!
Jól rákattantatok ti is a levesekre:) Nekem tetszik ez is, ki foogm próbálni:
VálaszTörlésAndi, anélkül is finom lenne :-))
VálaszTörlésKata, én nem tudom, mi van... Öregszem, vagy mi :-)))
Hol lenne ez sovány? Ennyi mindent egy tál ételbe, szinte vétek és pazarlás :) Nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésSzuper! Éljenek az izgalmas párosítások!!!
VálaszTörlésHús-gyümi, pari-káposzta!!!
Garffyka, amiben nincs hús, az sovány :-)) Mondom, nekem elég volt :-)
VálaszTörlésMax, ez az volt! Par.káp - még hátra van :-DD