Hűtőtakarítós ebédünk volt. Maradék savanyú káposzta még a kondérnyi töltött káposztából, lilahagyma a péti pite hajtoványból, és némi kolbászcsücsök.
Ezeket listázva rögtön beugrott a savanyúkáposztás falatka emléke, és már tudtam, mivel töltöm meg a hűtőben állomásozó csirkecombokat.
Nem csalódtam: az ízek finoman átjárták az egyébként semleges ízű csirkehúst, bónuszként sülés közben eszméletlen illatok keringtek a lakásban!
Savanyúkáposztás-kolbászos csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 2 marék savanyúkáposzta
- 3 fej lilahagyma
- 10-15 dkg füstölt kolbász
- pici só, bors
A combokat megmossuk, ujjunkkal fellazítjuk a bőrét, besózzuk.
A lilahagymát megpucoljuk, félfőre vágjuk, pici olajon megdinszteljük. Rádobjuk a savanyúkáposztát, a kockára vágott kolbászt, átpirítjuk, majd fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
A tölteléket langyosra hűtjük, a csirkecomb meglazított bőre alá tuszkoljuk egy kanál segítségével, fogvájóval megtűzzük a bemeneti nyílást, ki ne folyjon a töltelék.
Tepsibe tesszük, kevés vizet aláöntve fólia alatt 1 órán át pároljuk, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
A lilahagymát megpucoljuk, félfőre vágjuk, pici olajon megdinszteljük. Rádobjuk a savanyúkáposztát, a kockára vágott kolbászt, átpirítjuk, majd fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
A tölteléket langyosra hűtjük, a csirkecomb meglazított bőre alá tuszkoljuk egy kanál segítségével, fogvájóval megtűzzük a bemeneti nyílást, ki ne folyjon a töltelék.
Tepsibe tesszük, kevés vizet aláöntve fólia alatt 1 órán át pároljuk, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Ez nagyon tetszik, gyűjtöm a csirkecombiba való töltelékeket, nagyon jó ötlet a savanyúkáposzta, kolbásszal meg....nyammm, egyszer kipróbálom így :)))))
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésJók ezek a hűtőkievős receptek, edzik az ember találékonyságát :-)
VálaszTörlésA töltött csirkecomb meg kedvenc nálunk is, kétszer nem lesz ugyanolyan.
Í.Sz, na akkor egy ötlet a füzetedbe :-) Még gyorsan-gyorsan, mert jön a meleg, amikor már nem kíván az ember ilyen izmos kaját :-)
VálaszTörlésAndi köszi :-))
Jókaja, pillanat szülte! Benéztem, és rögtön ez jutott eszembe :-) A csirkecomb nálunk is menő!
Nagyon guszta, én is szívesen ebédeltem volna nálad!!:)
VálaszTörléskérlek nézzél be hozzám, vár egy ajándék!!
Bomba jó. Míg a receptet olvastam, az jutott az eszembe, hogy ezekkel a hozzávalókkal egy egész csirkét is meg lehet tölteni. Azt hiszem, a hét végén kipróbálom. Köszi az ötletet.
VálaszTörlésGizike, köszönöm :-)
VálaszTörlésJoli, mekkora ötlet!!! Zseniális! Kíváncsivá tettél :-)