2010. április 25., vasárnap

Savanyúkáposztás-kolbászos csirke

Hűtőtakarítós ebédünk volt. Maradék savanyú káposzta még a kondérnyi töltött káposztából, lilahagyma a péti pite hajtoványból, és némi kolbászcsücsök.

Ezeket listázva rögtön beugrott a savanyúkáposztás falatka emléke, és már tudtam, mivel töltöm meg a hűtőben állomásozó csirkecombokat.

Nem csalódtam: az ízek finoman átjárták az egyébként semleges ízű csirkehúst, bónuszként sülés közben eszméletlen illatok keringtek a lakásban!




Savanyúkáposztás-kolbászos csirke



Hozzávalók:


  • 4 egész csirkecomb
  • 2 marék savanyúkáposzta
  • 3 fej lilahagyma
  • 10-15 dkg füstölt kolbász
  • pici só, bors


A combokat megmossuk, ujjunkkal fellazítjuk a bőrét, besózzuk.

A lilahagymát megpucoljuk, félfőre vágjuk, pici olajon megdinszteljük. Rádobjuk a savanyúkáposztát, a kockára vágott kolbászt, átpirítjuk, majd fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.

A tölteléket langyosra hűtjük, a csirkecomb meglazított bőre alá tuszkoljuk egy kanál segítségével, fogvájóval megtűzzük a bemeneti nyílást, ki ne folyjon a töltelék.

Tepsibe tesszük, kevés vizet aláöntve fólia alatt 1 órán át pároljuk, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.


7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik, gyűjtöm a csirkecombiba való töltelékeket, nagyon jó ötlet a savanyúkáposzta, kolbásszal meg....nyammm, egyszer kipróbálom így :)))))

    VálaszTörlés
  2. Jók ezek a hűtőkievős receptek, edzik az ember találékonyságát :-)
    A töltött csirkecomb meg kedvenc nálunk is, kétszer nem lesz ugyanolyan.

    VálaszTörlés
  3. Í.Sz, na akkor egy ötlet a füzetedbe :-) Még gyorsan-gyorsan, mert jön a meleg, amikor már nem kíván az ember ilyen izmos kaját :-)


    Andi köszi :-))


    Jókaja, pillanat szülte! Benéztem, és rögtön ez jutott eszembe :-) A csirkecomb nálunk is menő!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, én is szívesen ebédeltem volna nálad!!:)

    kérlek nézzél be hozzám, vár egy ajándék!!

    VálaszTörlés
  5. Bomba jó. Míg a receptet olvastam, az jutott az eszembe, hogy ezekkel a hozzávalókkal egy egész csirkét is meg lehet tölteni. Azt hiszem, a hét végén kipróbálom. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  6. Gizike, köszönöm :-)


    Joli, mekkora ötlet!!! Zseniális! Kíváncsivá tettél :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.