Tündér tányérján láttam meg ezt a szuper halas fogást, első látásra belészerettem :-) A gazdaságosban ráadásul akciósan mérték a fagyasztott pangasiust (egyet fizet, kettőt kap), semmi nem mentett meg az elkészítésétől.
Tündér felhívta a figyelmet, hogy friss halból készítsük (ő tilápiát használt), nehogy eláztassa a tésztát a kisülő nedvesség, így dilemmáztam egy sort, mitévő legyek a fagyasztott halammal. A megoldást a keményítő jelentette, frankón felszívta az esetleges folyadékot, és a tészta megőrizte ropogósságát!
Gyors és könnyű, légies halas fogás!
Pangasius leveles tésztábanTündér felhívta a figyelmet, hogy friss halból készítsük (ő tilápiát használt), nehogy eláztassa a tésztát a kisülő nedvesség, így dilemmáztam egy sort, mitévő legyek a fagyasztott halammal. A megoldást a keményítő jelentette, frankón felszívta az esetleges folyadékot, és a tészta megőrizte ropogósságát!
Gyors és könnyű, légies halas fogás!
Hozzávalók:
- 1 kg pangasius filé (vagy egyéb filézett hal)
- 1 cs. leveles tészta (fél kg)
- halfűszer
- 2-3 ek. étkezési keményítő
- mustár
- 1 tojás
- szezámmag
A halat hagyjuk kiolvadni, mossuk meg, majd többszörösre hajtogatott papírtörlővel szárítsuk meg alaposan. Vágjuk fel kb. háromujjnyi csíkokra. Hintsük meg halfűszerkeverékkel - illetőleg tetszés szerinti fűszerekkel - és hagyjuk állni egy kicsikét.
A leveles tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra, és annyi számú négyzetre daraboljuk, ahány darab halcsíkunk van. Minden négyzetre nyomjunk 1-1 teáskanálnyi mustárt.
A fűszeres halcsíkokat rázzuk össze óvatosan egy tálban a keményítővel, hogy egyenletesen rátapadjon. Minden tésztaszeletre fektessünk egy halcsíkot, bugyoláljuk be, a szélét csipkedjük össze.
Sütőpapíros tepsire ültetjük a halfalatokat, tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt ropogósra sütjük.
Hamis tartárral (tojás és olaj nélkül) és répasalátával tálaltam.
Ez a saláta amilyen egyszerű, akkora királyság volt! 1 nagy répát, 1 nagy almát és egy kisebb lilahagymát a reszelő durva fokán lereszeljük, összekeverjük, picit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Mindenféle fűszer nélkül eszméletlen finom, üde saláta, szuper volt a halhoz!
A leveles tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra, és annyi számú négyzetre daraboljuk, ahány darab halcsíkunk van. Minden négyzetre nyomjunk 1-1 teáskanálnyi mustárt.
A fűszeres halcsíkokat rázzuk össze óvatosan egy tálban a keményítővel, hogy egyenletesen rátapadjon. Minden tésztaszeletre fektessünk egy halcsíkot, bugyoláljuk be, a szélét csipkedjük össze.
Sütőpapíros tepsire ültetjük a halfalatokat, tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt ropogósra sütjük.
Hamis tartárral (tojás és olaj nélkül) és répasalátával tálaltam.
Ez a saláta amilyen egyszerű, akkora királyság volt! 1 nagy répát, 1 nagy almát és egy kisebb lilahagymát a reszelő durva fokán lereszeljük, összekeverjük, picit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Mindenféle fűszer nélkül eszméletlen finom, üde saláta, szuper volt a halhoz!
Ez valami isteni lehet. Nagyon jó ötlet
VálaszTörlésNem szeretem a halat, de ezt így ahogy a tányéron van szívesen megkóstolnám. Nagyon guszta és étvágygerjesztő.
VálaszTörlésTyű, nagyon guszta! Van is otthon pangasius filé, kipróbálom :)
VálaszTörlésRemek ötlet ez a hal és leveles tészta párosítás!
VálaszTörlésBianka, az ötletet én is csak lenyúltam - de milyen jól tettem! :-))
VálaszTörlésDóri, képzeld ennek nem is volt az a jellegzetes, markáns halíze! Szerintem lecsúszna 1-2 roló :-)
Ami, kíváncsian várom, hogy fog ízleni!
Cs.T - köszönöm :-) Tényleg isteni!
En epp tegnap gondoltam egy ilyesmire, de csirkemellel... :D Hallal is finom lehet!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet! Szeretjük a halat is, a leveles tésztát is és nagyon jó párosítás lehet így együtt.
VálaszTörlésKépzeld, most fedeztem fel, hogy a pangasius miylen olcsó hal(kb. 450 ft.-ba kerülne átszámítva). És főleg, milyen finom. Igaz, nem túl karakteres, de ez nagyonis jó.
VálaszTörlésÉn az este egyszerűen, fűszerezve és lisztekbe forgatva sütöttem meg a sütőben.
A te változatd is isteni lehet!:)
Jaj Edit, mán megint a fejemben bolyongasz? Magántulajdon :-DDD
VálaszTörlésMelinda, akkor nyerő lesz ez a páros nálatok :-)
Sedith, szerintünk is finom! Nincs az a jellegzetes tengeri hal íze, amit egyáltalán nem bánok - bármilyenre fűszerezhetem! Olyan, mint egy tengeri csirkemell :-DDD Semleges és szálkanélküli :-)
Kéééérrrrreeekkkk!!!!!
VálaszTörlésJöhetsz Kepapi! :-))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon gusztán néz ki. Az lenne a kérdésem, hogy sajnos mi nem szeretjük a mustáros dolgokat, szerinted ha én nem kenném be akkor túl száraz lenne vagy esetleg mivel lehetne helyettesíteni a mustárt?
Szia Edina! Mustár helyett egyéb kencék? Majonéz, kis fokhagymás tejföl, esetleg ketchup?
VálaszTörlésDe ha nem kerül bele semmi, szerintem az sem gond: a tésztaburok miatt nem szárad ki a hal!
Köszi szépen a választ. Jövő héten ki is próbálom.
VálaszTörlésEz az egy hal amit nagyon szívesen eszem, mert tényleg nincs jellegzetes hal íze. Tök jól kitörpölted, megfogom csinálni a salátával együtt! :)
VálaszTörlésEdina - remélem ízleni fog!
VálaszTörlésRainy, az ötletet nyúltam :-) A saláta jött fejből, de tök jól harmonizáltak együtt!