2010. április 28., szerda

Pangasius leveles tésztában

Tündér tányérján láttam meg ezt a szuper halas fogást, első látásra belészerettem :-) A gazdaságosban ráadásul akciósan mérték a fagyasztott pangasiust (egyet fizet, kettőt kap), semmi nem mentett meg az elkészítésétől.

Tündér felhívta a figyelmet, hogy friss halból készítsük (ő tilápiát használt), nehogy eláztassa a tésztát a kisülő nedvesség, így dilemmáztam egy sort, mitévő legyek a fagyasztott halammal. A megoldást a keményítő jelentette, frankón felszívta az esetleges folyadékot, és a tészta megőrizte ropogósságát!

Gyors és könnyű, légies halas fogás!



Pangasius leveles tésztában


Hozzávalók:


  • 1 kg pangasius filé (vagy egyéb filézett hal)
  • 1 cs. leveles tészta (fél kg)
  • halfűszer
  • 2-3 ek. étkezési keményítő
  • mustár
  • 1 tojás
  • szezámmag

A halat hagyjuk kiolvadni, mossuk meg, majd többszörösre hajtogatott papírtörlővel szárítsuk meg alaposan. Vágjuk fel kb. háromujjnyi csíkokra. Hintsük meg halfűszerkeverékkel - illetőleg tetszés szerinti fűszerekkel - és hagyjuk állni egy kicsikét.

A leveles tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra, és annyi számú négyzetre daraboljuk, ahány darab halcsíkunk van. Minden négyzetre nyomjunk 1-1 teáskanálnyi mustárt.

A fűszeres halcsíkokat rázzuk össze óvatosan egy tálban a keményítővel, hogy egyenletesen rátapadjon. Minden tésztaszeletre fektessünk egy halcsíkot, bugyoláljuk be, a szélét csipkedjük össze.

Sütőpapíros tepsire ültetjük a halfalatokat, tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt ropogósra sütjük.

Hamis tartárral (tojás és olaj nélkül) és répasalátával tálaltam.

Ez a saláta amilyen egyszerű, akkora királyság volt! 1 nagy répát, 1 nagy almát és egy kisebb lilahagymát a reszelő durva fokán lereszeljük, összekeverjük, picit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Mindenféle fűszer nélkül eszméletlen finom, üde saláta, szuper volt a halhoz!



16 megjegyzés:

  1. Ez valami isteni lehet. Nagyon jó ötlet

    VálaszTörlés
  2. Nem szeretem a halat, de ezt így ahogy a tányéron van szívesen megkóstolnám. Nagyon guszta és étvágygerjesztő.

    VálaszTörlés
  3. Tyű, nagyon guszta! Van is otthon pangasius filé, kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  4. Remek ötlet ez a hal és leveles tészta párosítás!

    VálaszTörlés
  5. Bianka, az ötletet én is csak lenyúltam - de milyen jól tettem! :-))


    Dóri, képzeld ennek nem is volt az a jellegzetes, markáns halíze! Szerintem lecsúszna 1-2 roló :-)


    Ami, kíváncsian várom, hogy fog ízleni!


    Cs.T - köszönöm :-) Tényleg isteni!

    VálaszTörlés
  6. En epp tegnap gondoltam egy ilyesmire, de csirkemellel... :D Hallal is finom lehet!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó ötlet! Szeretjük a halat is, a leveles tésztát is és nagyon jó párosítás lehet így együtt.

    VálaszTörlés
  8. Képzeld, most fedeztem fel, hogy a pangasius miylen olcsó hal(kb. 450 ft.-ba kerülne átszámítva). És főleg, milyen finom. Igaz, nem túl karakteres, de ez nagyonis jó.
    Én az este egyszerűen, fűszerezve és lisztekbe forgatva sütöttem meg a sütőben.
    A te változatd is isteni lehet!:)

    VálaszTörlés
  9. Jaj Edit, mán megint a fejemben bolyongasz? Magántulajdon :-DDD


    Melinda, akkor nyerő lesz ez a páros nálatok :-)


    Sedith, szerintünk is finom! Nincs az a jellegzetes tengeri hal íze, amit egyáltalán nem bánok - bármilyenre fűszerezhetem! Olyan, mint egy tengeri csirkemell :-DDD Semleges és szálkanélküli :-)

    VálaszTörlés
  10. Kéééérrrrreeekkkk!!!!!

    VálaszTörlés
  11. Szia!
    Nagyon gusztán néz ki. Az lenne a kérdésem, hogy sajnos mi nem szeretjük a mustáros dolgokat, szerinted ha én nem kenném be akkor túl száraz lenne vagy esetleg mivel lehetne helyettesíteni a mustárt?

    VálaszTörlés
  12. Szia Edina! Mustár helyett egyéb kencék? Majonéz, kis fokhagymás tejföl, esetleg ketchup?

    De ha nem kerül bele semmi, szerintem az sem gond: a tésztaburok miatt nem szárad ki a hal!

    VálaszTörlés
  13. Köszi szépen a választ. Jövő héten ki is próbálom.

    VálaszTörlés
  14. Ez az egy hal amit nagyon szívesen eszem, mert tényleg nincs jellegzetes hal íze. Tök jól kitörpölted, megfogom csinálni a salátával együtt! :)

    VálaszTörlés
  15. Edina - remélem ízleni fog!


    Rainy, az ötletet nyúltam :-) A saláta jött fejből, de tök jól harmonizáltak együtt!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.