2010. április 6., kedd

Nutellás csokitorta





Sorra nézem a blogokon a szebbnél szebb húsvéti ételkölteményeket, sonkákat, kalácsokat, süteményeket, finom ételeket.

Mi a húsvétra való tekintettel (plusz 1 nap!!!) megkezdtük a házrenoválást, így a főzés kimerült abban, hogy lefőztem egy kondér töltött káposztát, amire rájártunk, és még pénteken megsütöttem ezt a tortát - amire szintén rájártunk.

A torta szerencsére telitalálatnak bizonyult, mert az idő vasfoga nem ártott neki: napok múltán is puha, szaftos maradt, nem száradt, nem morzsálódott.

Nagyon csokis, nagyon nutellás, nagyon-nagyon! Szerencsére le is dolgoztuk a kalóriákat, mert különben...




Nutellás csokitorta

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg (barna) cukor
  • 10-15 dkg nutella
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • csipet só

Tetejére:
  • további nutella
  • 1 tábla étcsokoládé


A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük.

A cukrot és a puha vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, a nutellát, csipet sót, s belekeverjük a kakaós lisztet.
Voltaképp ez egy mindközönséges kevert/muffintészta :-)

Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a rémisztően híg tésztát, s előmelegített sütőben, kb. 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbázzuk! Ha nagyon pirulna a teteje (enyémnek igen), lazán borítsuk le alufóliával.

Ha kész, rácsra téve hűlni hagyjuk.

Amikor kihűlt, a tetejét megkenjük ízlés szerinti nutellával, és gőz fölött olvasztott csokoládéval bevonjuk, az oldalán hagyjuk szanaszét lecsurogni.

Akinek engedi a farmerja, akár meg is töltheti a következő krémmel: 1:1 arányban olvasszon össze tejszínt és csokoládét, keverjen hozzá további nutellát és pirított, durvára tört mogyorót. Ez már mindennek a teteje lett volna, így nálam kimaradt a töltés, de bátran állítom (Zurammal kórusban), hogy anélkül is kitűnő!




Ötlet: Patyi Árpád - Korpádi Péter

14 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet! :)))
    ...és nagyon tetszenek a képek. :)

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos. Férjem oda lenne érte :)
    Nálunk sem voltak kimondott húsvéti kaják, hanem amit megkívántunk és jól esett. És a töltött káp. nincs jobb a világon

    VálaszTörlés
  3. Csipet,az volt :-) Csak úgy ette a szánk :-))
    És köszi!


    Bia, süsd meg neki ;-))
    Töltött kápi: Zuram kedvence, én ellennék nélküle életem végéig :-)

    VálaszTörlés
  4. Csokis is, nutellás is, hmmm!

    VálaszTörlés
  5. Csibe, rettentő gyengéim...

    Olyan: hmmmmmmmmmm :-)))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon-nagyon finom lehetett!!!! sóhajtás:)) Itt epekedek utána, mert most letiltottam magamat a mindennapi sütésről.

    VálaszTörlés
  7. Én nem nagyon szeretem a nutellát, de ha már így rábeszéltél, jöhet egy vékony szelet!

    VálaszTörlés
  8. Gizike, az vóóóót! Sóhaj :-))) Nekem is azt kéne, és hétvégére korlátozni magam!


    Andi, érdekes, önmagában abszolút nem én sem! De sütiben, mértékkel, na ott nagyon :-)

    VálaszTörlés
  9. Most elájultam, és felmostak. Megyek is, mielőtt újra elájulok.
    :))

    VálaszTörlés
  10. Hú,ezen nagyon látszik,hogy a nutellától nem száraz belül.Naggggyon guszta!:-))
    Meglested Edwardot?

    VálaszTörlés
  11. Azt hiszem, ugyanazt akarjuk mutatni Andival. Azért nálam is tegyél egy kört! :-)

    VálaszTörlés
  12. Jaj Móni, de nem ütötted meg magad, ugye? :-DDD
    Elnézést az inzultálásért :-)))


    Andi, jó kis szaftos volt! Aha! Edward??? Messze is van tőlem, meg vén is vagyok mán hozzá, hogy hajnalig lesekedjek egy bokorban :-DDD Csak amit a Fókusz mutat :-))


    Andi, Zsuci, köszönöm :-)

    VálaszTörlés
  13. Szóval fanatikus nem vagy?:-DD

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.