Ez is egy Sparos recept, mint a mexikói kávé. Egy terméken láttam, fogtam a kezemben, és aszerint vásároltam a hozzávalókat :-) Utólag visszagondolva biztos mulatságos látványt nyújtottam...
Régesrégen Max készített egy hasonló tészta-húsgombóc kombinációt. A gombóc ez esetben főve van, és a belereszelt cukkinitől eleddig sosem tapasztalt puha, szaftos, elomló falatokká vált! Mellé tejszínes-paradicsomos, erősen fokhagymás mártás - finom kaja szinte percek alatt!
Cukkinis húsgombócok tejszínes paradicsomszósszal
Hozzávalók:
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, mindkettőt finomra vágjuk. A cukkini két végét levágjuk, durvára reszeljük.
Egy tálban összegyúrunk mindent: húst, hagymákat, cukkinit, tojást, fűszereket - egy ijesztően lágy húsmasszát kapva eredményül... Vizet forralunk, és kanál segítségével apró gombócokat szaggatunk belőle, s lassú forrásban tartva 10-15 perc alatt készre főzzük.
Míg a gombócok elkészülnek, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, félretesszük.
Felforraljuk a hámozott paradicsom konzervet, botmixerrel átpörgetjük, hogy egynemű legyen. Fűszerezzük, felöntjük tejszínnel, kiforraljuk.
A friss tésztát meglocsoljuk a mártással, tetejére ültetjük a gombócokat. Ha van otthon, reszelhetünk rá némi parmezánt vagy egyéb sajtot!
Régesrégen Max készített egy hasonló tészta-húsgombóc kombinációt. A gombóc ez esetben főve van, és a belereszelt cukkinitől eleddig sosem tapasztalt puha, szaftos, elomló falatokká vált! Mellé tejszínes-paradicsomos, erősen fokhagymás mártás - finom kaja szinte percek alatt!
Cukkinis húsgombócok tejszínes paradicsomszósszal
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb cukkini
- 1 tojás
- só, bors
- tetszés szerinti fűszerek, nálam lestyán
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv (40 dkg)
- 2 dl tejszín
- 2-3- gerezd fokhagyma
- só, bors
- bazsalikom
- 50 dkg száraztészta
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, mindkettőt finomra vágjuk. A cukkini két végét levágjuk, durvára reszeljük.
Egy tálban összegyúrunk mindent: húst, hagymákat, cukkinit, tojást, fűszereket - egy ijesztően lágy húsmasszát kapva eredményül... Vizet forralunk, és kanál segítségével apró gombócokat szaggatunk belőle, s lassú forrásban tartva 10-15 perc alatt készre főzzük.
Míg a gombócok elkészülnek, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, félretesszük.
Felforraljuk a hámozott paradicsom konzervet, botmixerrel átpörgetjük, hogy egynemű legyen. Fűszerezzük, felöntjük tejszínnel, kiforraljuk.
A friss tésztát meglocsoljuk a mártással, tetejére ültetjük a gombócokat. Ha van otthon, reszelhetünk rá némi parmezánt vagy egyéb sajtot!
Ez nagyon finom lehet :)
VálaszTörlésBocsi, off: láttál medvehagymát a piacon?
VálaszTörlésKöszi Bia :-)
VálaszTörlésKata :-( Szakadt az eső, nem mentem ki :-(
Szia!
VálaszTörlésMeg tudnád adni, hogy kb. hány dkg cukkini kell ennyi húshoz?
Anna
Kár...habár szerintem reménytelen vállalkozás nálunk találni:)
VálaszTörlésA húsgombóchoz felejtettem el az előbb írni, hogy én is nagyon gyakran reszelek a húshoz répát vagy krumplit (mert ezek mindig vannak itthon), és tényleg sokkal jobb, mint anélkül.
Anna, az egész volt olyan 40-45 dkg-s példány, s levágtam a végét, plusz a magjait is kikapartam!
VálaszTörlésKata, túl sok reményt én sem fűzök hozzá, nincs lelőhely szerintem :-(
De ahogy mondod, a hús mérföldekkel jobb lett!
Még sohasem tettem tejszínt a paradicsomszószba....nagyon selymes íze lehet!
VálaszTörlés