Ez a pác vagy micsoda olyan istenire sikeredett, hogy egész biztos megtartjuk nyárra! Amikor is majd szabadtéri rendezvényeken (haha, kiskertünkben) szeretnénk visszatapsolni :-)
Grillrács helyett most viszont aláágyaztam némi kis krumplival, hagymával és fehérborral, és sütőben sült össze őrületes illat- és ízkavalkáddá!
Imádtuk!
Csípős-pikáns csirkeszárnyak
Hozzávalók:
A páchoz:
Ágyikó:
A csirkeszárnyakat megmossuk, a hegyét levágjuk, alkalomadtán levesbe jó lesz, mélyhűtőbe vele.
Összekeverjük a pácot: a citromot megcsutakoljuk, héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A gyömbért meghámozzuk, finomra reszeljük. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a sót, a Pirosaranyat és az olajat.
Jól összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. Néhány órára, de akár egy éjszakára is mehet a hűtőbe érlelődni.
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Tepsibe szórjuk, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a fehérbort. A krumpliágy tetejére ültetjük a szárnyakat, a maradék páclevet elkenegetjük a tetején.
Fóliával lefedve kb. 1 órán át pároljuk (a krumplinak kell ennyi), majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.
Savanyúsággal tálaljuk.
Grillrács helyett most viszont aláágyaztam némi kis krumplival, hagymával és fehérborral, és sütőben sült össze őrületes illat- és ízkavalkáddá!
Imádtuk!
Csípős-pikáns csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
A páchoz:
- kb. 3 cm-es gyömbérdarab
- 1 citrom
- 1-2 tk. csípős Pirosarany (ki mennyire bírja, tényleg csíp)
- 0,5 dl olaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 mk. só
Ágyikó:
- 1 kg krumpli
- 1 csokor újhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- só, bors
A csirkeszárnyakat megmossuk, a hegyét levágjuk, alkalomadtán levesbe jó lesz, mélyhűtőbe vele.
Összekeverjük a pácot: a citromot megcsutakoljuk, héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A gyömbért meghámozzuk, finomra reszeljük. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a sót, a Pirosaranyat és az olajat.
Jól összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. Néhány órára, de akár egy éjszakára is mehet a hűtőbe érlelődni.
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Tepsibe szórjuk, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a fehérbort. A krumpliágy tetejére ültetjük a szárnyakat, a maradék páclevet elkenegetjük a tetején.
Fóliával lefedve kb. 1 órán át pároljuk (a krumplinak kell ennyi), majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.
Savanyúsággal tálaljuk.
Nagyon csíp? Guszta, de enék belőle
VálaszTörlésCsak kicsit, különben Zuram nem enné meg :-)
VálaszTörlésÉn is kérek! Nekem jöhet a csípős!
VálaszTörlésNa ezt meg az uram szeretné.:-))Ha megyünk,légyszí engem a tegnapi csokitortából kínálj!:-D Ha van még...
VálaszTörlésTehetséges vagy,ezért díjazlak. Megnézed?:-))
Andi, vegyél :-)))
VálaszTörlésAndi, a csokitorta múlt idő :-D És köszönöm!
Olyan a fénykép, mintha le akarna csúszni a kajcsi róla. Hát én elkapnám ;-))) És olyan jó,hogy végre a szabadban lehet fotózni az ennivalókat és nem vakuval, ugyi?
VálaszTörlés