Hiába no. Más az olvasótáborunk. Ő az enyém, én az övé :-D
Egy ízben már átforgattam Max Planétás gyűjteményét, lenyűgöző példány, komolyan mondom. Szuper dolgok vannak benne. Rafinált ötletek, néhány egyszerű hozzávalóból remek fogások, sütemények, nagymama konyháját idéző finomságok.
Ez a sajtos rúd 1985-ből pedig nagyon jó! Vajas, sajtos, igazi házias ízű ropogtatnivaló. Frissen is nagyon finom, de másnapra talán még jobb!
Egy ízben már átforgattam Max Planétás gyűjteményét, lenyűgöző példány, komolyan mondom. Szuper dolgok vannak benne. Rafinált ötletek, néhány egyszerű hozzávalóból remek fogások, sütemények, nagymama konyháját idéző finomságok.
Ez a sajtos rúd 1985-ből pedig nagyon jó! Vajas, sajtos, igazi házias ízű ropogtatnivaló. Frissen is nagyon finom, de másnapra talán még jobb!
Sajtos rudak
Hozzávalók 2 nagy tepsinyi adaghoz:
- 20 dkg vaj (!)
- 30 dkg liszt
- 15 dkg sajt
- 1 tojás sárgája
- 12 dkg (!) tejföl
- 2-3 mk. só
- pici őrölt bors
- tetejére szezámmag, mák, köménymag...
A vajat hidegen felkockáztam, és 1-2 ek. liszttel megsegítve 2 részletben a késes betétű robotgéppel morzsásra aprítottam - gyors és hatékony, a vaj nem olvad a kezünktől.
Tálba borítjuk a morzsalékot, a maradék lisztet, a reszelt sajtot, tejfölt, tojás sárgáját, sót, borsot és szaporán összegyúrjuk. A tészta állaga kitűnő, azonnal összeáll.
15-20 percig hűvös helyen pihentetjük.
Letépünk egy darab sütőpapírt, s lisztezés nélkül kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagságúra. Na jó, a tetejét meg lehet picit hinteni, ha nagyon ragadna a nyújtófára.
Papírral együtt hűvös helyre (kamra, hűtő) költöztetjük 1-2 órára.
A pihenő után a tetejét lekenjük tojással, meghintjük tetszés szerinti magokkal, fűszerekkel, és éles késsel vagy derelyemetszővel rudakat vágunk belőle.
Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, a sütőt 180 fokra melegítjük, és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Ne ijedjünk meg: frissen sülten olyan, mintha nyers-szalonnás lenne a közepe! Nem! Csak a sok vaj és sajt még keresi a helyét :-) Mire kihűl, tökély lesz - és a gyomrunkat sem fekszi meg, mert csúnyán be lehet belőle kajálni...
Feljöttem ötletért,meg is találtam!:-))
VálaszTörlésVagy esetleg röptetsz belőle párat?:-))
Én is kérek...:-)
VálaszTörlésImádom....
Vegyetek Andik :-)))
VálaszTörlésNagyon mutatós rudacskák!!! Én is kérhetek???? Adok helyette saját első sütésű kiflit!!:))
VálaszTörlésGizike, áll az alku :-)
VálaszTörlésUgye milyen jó kis reci?
VálaszTörléstetejére őrölt kömény, szezámmag majd arra rá reszelt sajt került.
VálaszTörlésés igen Max, igazad van. jó kis reci.