A Sparban nyaláboltam fel a pénztárnál a Harmónia című ingyenes kiadványukat, abban szerepelt ez a recept.
Mondjam azt, ideális felhasználási módja a csokoládéöntetnek :-) Nem mondom, kicsit tovább tart az elkészítése, mint egy egyszerű presszókávénak, de megéri.
Sűrű, illatos, akkorát üt, mint az állat :-))) Ráérős reggeleken, hétvégén vétek volna kihagyni!
Mexikói kávé
Hozzávalók 1 pohárnyihoz:
A frissen lefőzött forró kávéba belekeverjük a csokiszószt - szerintem nyugodtan helyettesíthető a bolti öntettel is!
A tejet felgőzöljük, ha a gépünk arra alkalmas (enyém igen), ellenkező esetben felforraljuk és tejhabosítóval átpörgetjük. Vagy csak forró tej és az alkotás tetejére tejszínhab. Kinek mi áll rendelkezésére.
A csokis kávét felöntjük a forró tejjel, rászedjük a tejhabot, tetejét meghintjük pici fahéjjal vagy kakaóporral.
Voila!
Mondjam azt, ideális felhasználási módja a csokoládéöntetnek :-) Nem mondom, kicsit tovább tart az elkészítése, mint egy egyszerű presszókávénak, de megéri.
Sűrű, illatos, akkorát üt, mint az állat :-))) Ráérős reggeleken, hétvégén vétek volna kihagyni!
Mexikói kávé
Hozzávalók 1 pohárnyihoz:
- 1 adag presszókávé
- 1 púpos tk. csokoládéöntet (kissé krémmé sűrűsödve)
- 1 dl tej
- csipet fahéj
A frissen lefőzött forró kávéba belekeverjük a csokiszószt - szerintem nyugodtan helyettesíthető a bolti öntettel is!
A tejet felgőzöljük, ha a gépünk arra alkalmas (enyém igen), ellenkező esetben felforraljuk és tejhabosítóval átpörgetjük. Vagy csak forró tej és az alkotás tetejére tejszínhab. Kinek mi áll rendelkezésére.
A csokis kávét felöntjük a forró tejjel, rászedjük a tejhabot, tetejét meghintjük pici fahéjjal vagy kakaóporral.
Voila!
Jó reggelt, jó ébredést kívánok!
Ez nagyon finom lehet, ki fogom próbálni. Nagy kávésak vagyunk :)
VálaszTörlésApámtól tanultam valamikor, hogy az őrölt kávé tetejére kevés kakaót szórva főzte le. Ugyanannyi idő alatt megvan, és finom. Működik fahéjjal is.
VálaszTörlésNagyon kellene most, hogy magamhoz térjek! :)
VálaszTörlésBianka, az volt! S én is, egyre inkább :-)
VálaszTörlésJókaja, ezt nem ismertem! Azt viszont igen, hogy a kávétartályba két réteg kávé közé egy réteg cukor, s kicsi karamellás ízt ad a kész kávénak! A kakaós témát kipróbálom!
Limara, felétek is a szürke idő, igaz? :-) Gőzölök egy begrével :-)
Nagyon nekem való! :)
VálaszTörlésViki, ez nagyon jól hangzik , ki fogom próbálni!
VálaszTörlésÉs a másikat is, a két réteg kávé közt a cukrot.
Köszi a tippeket!
Kérem..kérek....kérek!
VálaszTörlésImádom!!!
Csibe, töltök! :-)
VálaszTörlésSzemirámisz, egyből kinyílt tőle a szemem! A cukros szerintem tök jó, ha édesen szereted a kávét!
Andi, na tessék! Egy másik függő :-DDD
Huha, ez meger egy probat, habar a kavet csak ugy magara szeretem :D
VálaszTörlésEgy dózist érdemes kipróbálni :-) A változatosság gyönyörködtet :-D
VálaszTörlésjaj,de jó lett volna reggel!!!!Ma reggel az asztal mellé raktam a csészém,utána már nem volt kedvem újat főzni!
VálaszTörlésJesszusom Andi! Remélem, maradandó károsodás nem történt, leszámítva a csészét! Utána gondolom a vérnyomásod rendben volt :-(
VálaszTörlésKészítek egy csészével :-)
Érdekes a hétvégén ráértem, volt csoki öntet is, de ilyet nem kaptam:-((
VálaszTörlésMax, bocsika! Vasárnap késő délután nyaláboltam az újságot, és szerda reggel, azaz tegnap reggel készült a cucc :-) Bepótoljuk!
VálaszTörlésNah, nekem most ebből egy olyan korsónyit, ha lehetne...
VálaszTörlésAnyám! Ez nagyon jó lehet!
Hogy van a kávéfőzöd?
Szepy, szerintem imádnád :-))) Utána meg mint egy búgócsiga!
VálaszTörlésRehabilitáltam a masinát. "Robbant" még egyet, nem sokkal később, még borzasztóbb pusztítást végezve. Azóta jó. A fal meg kávés imitt-amott...