Garffyka Barátnőm angyalkájának felhasználása következik :-) Gyümölcs és hús - erős idegzetűeknek!
A rumos gesztenyebefőttről már sok jót hallottunk. Garffyka családjában a megajándékozottak ráutaló magatartásként egyszerűen visszaviszik a gesztenyebefőttes üveget üresen, utántöltésben reménykedve. Kvázi üvegvisszaváltó, jelen esetben befőttel :-DD
Mivel még tart a gesztenyeszezon, erősen biztatnék mindenkit, próbálja ki ezt a csemegét! Fűszeres, narancsos, rumos, omlósan puha, csodálatos aromát kölcsönöz akár süteménynek, akár húsnak, akár köretnek!
Gesztenyés csirkesült
Hozzávalók:
A csirkecombokat megmossuk, forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük rozmaringgal. Tepsibe fektetjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a fokhagymát gerezdekre bontjuk, a húsok közé-mellé szórjuk.
A gesztenyét a húsok közé ültetjük, fűszeres-illatos levét is aláöntjük a csirkéknek, s alufólia alatt pároljuk kb. egy órát, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Semleges ízű lágy krumplipürével tálaljuk a combokat, gesztenyével s velesült hagymával körítve.
A rumos gesztenyebefőttről már sok jót hallottunk. Garffyka családjában a megajándékozottak ráutaló magatartásként egyszerűen visszaviszik a gesztenyebefőttes üveget üresen, utántöltésben reménykedve. Kvázi üvegvisszaváltó, jelen esetben befőttel :-DD
Mivel még tart a gesztenyeszezon, erősen biztatnék mindenkit, próbálja ki ezt a csemegét! Fűszeres, narancsos, rumos, omlósan puha, csodálatos aromát kölcsönöz akár süteménynek, akár húsnak, akár köretnek!
Gesztenyés csirkesült
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 üveg gesztenyebefőtt
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 fej vöröshagyma
- só, bors
- rozmaring
A csirkecombokat megmossuk, forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük rozmaringgal. Tepsibe fektetjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a fokhagymát gerezdekre bontjuk, a húsok közé-mellé szórjuk.
A gesztenyét a húsok közé ültetjük, fűszeres-illatos levét is aláöntjük a csirkéknek, s alufólia alatt pároljuk kb. egy órát, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Semleges ízű lágy krumplipürével tálaljuk a combokat, gesztenyével s velesült hagymával körítve.
Na neeeeeee!
VálaszTörlésAz en gesztenyebefottom meg a kamraban varja sorsat. Csak ugy naturen akartam megenni. Hmmmm
Megint megnéztem a befőttet, hát nagyon sokat kell dolgozni érte, de biztosan megéri a végeredmény.
VálaszTörlésNekem abszolút nem lenne gond bevállalni ezt a husit:)
Edit :-) Befőtt felbont, gesztenye kiborít, és vastagon rányomtok egy fél flakon tejszínhabot és hamm!!! Önmagában is csúcs!
VálaszTörlésKata, igazad van, így könnyű dolgom volt :-) De a végeredmény tekintetében megéri, mert eszement finom!
Viki, úúúúúgy örülök!!!!!!!!!!! És köszönöm!!!!
VálaszTörlésEz itt tőlem neked :), http://garffyka.blogspot.com/2010/03/jobb-mint-az-oscar.html
Kata - ha pucolt gesztenyét veszel (15 dkg vagy 20 dkg zacskókban) könnyebb a munka, igaz, vmivel drágábban jön ki.
Ha szereted a gesztenye-rum-narancsot, egyszer érdemes nekivágni :)
Gyümölcs és hús, nálam ez mindig bejön! A gesztenye biztos feldobja.
VálaszTörlésJaj Garffyka, én köszönöm, hogy ilyen úriasszony dolgom volt: csak kinyitottam a befőttet és használtam! Isteni!
VálaszTörlésA pucolt gesztenye meg fenomenális ötlet!
Liz, nálunk is nagyon menő kombináció! Esetleg befőttfőzés pucolt gesztenyéből? Hm?
Gesztenye befőtt? Megkóstolnám, a csirkét is, meg mindet ami a tányéron van....
VálaszTörlésAndi, böngészd át Garffykánál, egyszerűen szédületesen finom!
VálaszTörlésNa, gyere a villáddal :-)))
Nagyon tetszik, mind a befőtt, mind a husi/befőtt kombód! Meg kell tanulmányoznom azt a befőtt receptet Garrykánál is:)!!
VálaszTörlés