Légiesen könnyed desszert, mely ideális záróakkordja lehet egy kitűnő vasárnapi ebédnek! Ha elkészítettük előző nap... Mert ennek bizony hűlnie-dermednie kell! Semmi pánik, jövő héten is lesz vasárnap :-)
Elkészítése pofonegyszerű, az ablakmosás szünetében dobtam össze! Ablakok csillogóra csutakolva, s míg a függönyöket vasalhatóra fújta a szél, addig el is készült a torta :-)
Kell neki az egy éjszakányi hűlés... Este ránéztem, korai volt, a zselatinnak lett volna még munkája, de az íze hibátlan! Habos kávés túrókrém, benne durvára vágott csokoládé... Kis kényeztetés hétvégére! Mert megérdemeljük :-)
Csokis-kávés túrótorta
Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
Hagyományos piskótát sütünk: a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, majd a fehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük (22 cm) és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk.
Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A túrót habosra keverjük a mascarponéval, ízlés szerint megcukrozzuk. Beleöntjük a kávét és a durvára vágott csokit, majd a Zselatin fixet. A tejszínből kemény habot verünk, óvatosan a túrókrémhez adjuk.
A kihűlt piskótára simítjuk a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tetejét tetszés szerint csokoládéval, kakaóporral díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
Elkészítése pofonegyszerű, az ablakmosás szünetében dobtam össze! Ablakok csillogóra csutakolva, s míg a függönyöket vasalhatóra fújta a szél, addig el is készült a torta :-)
Kell neki az egy éjszakányi hűlés... Este ránéztem, korai volt, a zselatinnak lett volna még munkája, de az íze hibátlan! Habos kávés túrókrém, benne durvára vágott csokoládé... Kis kényeztetés hétvégére! Mert megérdemeljük :-)
Csokis-kávés túrótorta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 2 tojás
- 2 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
- 2 ek. víz
A krémhez:
- 25 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl főzött kávé
- 10 dkg étcsokoládé
- 5-8 dkg cukor (ki milyen édesen)
- 1 cs. Zselatin fix
Hagyományos piskótát sütünk: a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, majd a fehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük (22 cm) és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk.
Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A túrót habosra keverjük a mascarponéval, ízlés szerint megcukrozzuk. Beleöntjük a kávét és a durvára vágott csokit, majd a Zselatin fixet. A tejszínből kemény habot verünk, óvatosan a túrókrémhez adjuk.
A kihűlt piskótára simítjuk a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tetejét tetszés szerint csokoládéval, kakaóporral díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
Akkor én jövő vasárnapra kérem szépen! :D !!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésMár nem is csodálkozom, hogy kávésat sütöttél; nemsokára én is fogok valami ilyesmit anyum szülinapjára.
VálaszTörlésJáááj,ez nem ér,én meg a család miatt állandóan csokis-kávés sütihiányon vagyok....Csak én szeretem,de én nagyon! S ez megint nagyon guszta!:-))
VálaszTörlésMost rogton, azonnal, namostmindjart kerek egy szeletet!
VálaszTörlésAmi kávés gondolkodás nélkül jöhet, nagyon guszta
VálaszTörlésJé egy csokis sütike:-) azta! CV! rájöttem! Te szereted a c(v)sokit:-DD
VálaszTörlésIsteni!!! Isteni!!! Isteni!!!! És még csokis is, kávés is, hát ellehet ennél jobbat képzelni?? Mert szerintem nem.:))
VálaszTörlésÉn is beállnék a sorba egy aprócska szeletért. Kivárom én ha kell féllábon is a jövő vasárnapot :) Nagyon guszti és még jó is lehet, ha már egyszer csoki és kávé van benne. Jöhet!
VálaszTörlésGarffyka :-DDD
VálaszTörlésKata, ez már csak így van :-) Öreg vagyok mán, hogy megváltozzak :-DDD
Andi! Jesszus! A csokisat sem szeretik??? Ugye nem...
Edit, igenis, értettem!
Bianka, ezen nem is kell gondolkodni :-) Köszi!
Max, na mit szólsz? Meglepődtél, igaz? :-))
Gizike, isteni :-D Mennyország :-))) Te csokis nőszemély :-)
Viki, szűken még szülinapi tortának is, ha jól meggondoljuk ;-)
Én is elfogadnék egy karcsú kis szeletet! Csokis is, kávés is, ettől biztosan felébrednék... :)
VálaszTörlésFelhőlány, ettől még a hétfő is elviselhetőbbé válna :-)
VálaszTörlésÉrdekes a kávét imádom, a kávés sütiket nem nagyon...De a tiedet szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésNagyon szép!
Teljesen meg vagyok lepődve:-)) Te C(V)sokisssss
VálaszTörlésDe,de, a csokisat szeretik, a kávés-csokisat nem. Csak én vagyok kávéfüggő...
VálaszTörlésAndi, inkább capuccino íze volt a túrókrémnek... Csokidarabkákkal. Zuram kávészűz, még életében nem ivott kávét, és imádta :-)
VálaszTörlésMax, gondoltam én azt :-DDD
Andi/cuki, szerintem egyszerűen hagyd ki belőle :-) Tégy bele pl. pici fahéjat, és csökkentsd a zselatin mennyiségét. Jó lesz :-))
Én nem a kávés részén nem csodálkozom, hanem a csokison.. Valahogy éreztem, hogy lesz benne!:)))
VálaszTörlésKevés dolog van, amiből muszáj kihagynod, ugye?:)
A múltkor láttam a TvPaprikán egy mexikói csokis csirkét. Kicsit furcsa volt...:) azért a csoki mégis édességbe való! Például ilyenbe!
Szepy, na most szólj hozzá :-)))
VálaszTörlésHú, csokis húsról már én is olvastam, de az már nekem is nagyon bizarr :-DD