Látom, Limara lavinát indított el :-))) Mindenki csónakázik :-DD De mit tehetnénk ellene, amikor annyira hívogató, és tudván tudjuk már ránézésre is, hogy isteni finom lehet!
Az is... Életveszély... Beállok a szurkolókórusba, és hangosan buzdítok mindenkit, hogy készítse el!
Tejfölös-tarjás csónakok
Az is... Életveszély... Beállok a szurkolókórusba, és hangosan buzdítok mindenkit, hogy készítse el!
Tejfölös-tarjás csónakok
Hozzávalók 8 db-hoz:
- 1 kis pohár natúr joghurt
- kb. 2 dl tej
- 1 tojás - tejjel pótoltam
- 0,5 dl olaj
- 2 tk. só
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
Töltelékhez:
- 1 kis pohár tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg tarja
- 10 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük.
Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a tejfölbe zúzzuk a fokhagymát, jól elkeverjük. A tarját felcsíkozzuk.
Ha kész, lisztezett munkalapra borítjuk, 8 egyenlő darabra vágjuk, melyeket hosszú csíkká nyújtunk.
Mindegyik tésztacsíkot megkenünk tejföllel (nem kell túl vastagon, mert kibuggyan feltekeréskor), megszórjuk tarjával, feltekerjük, mint egy beiglit, és sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket. Éles késsel vagy pengével óvatosan bevágjuk, hogy a végén kb. 2 cm darabon egyben maradjon.
Kelni hagyjuk 20 percig.
A sütőt előmelegítjük - aljában lábaska vízzel - 180 fokra, a csónakok vágott felét vastagon megszórjuk sajttal, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Langymelegen, de másnap hidegen is eszeveszett finom!
Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a tejfölbe zúzzuk a fokhagymát, jól elkeverjük. A tarját felcsíkozzuk.
Ha kész, lisztezett munkalapra borítjuk, 8 egyenlő darabra vágjuk, melyeket hosszú csíkká nyújtunk.
Mindegyik tésztacsíkot megkenünk tejföllel (nem kell túl vastagon, mert kibuggyan feltekeréskor), megszórjuk tarjával, feltekerjük, mint egy beiglit, és sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket. Éles késsel vagy pengével óvatosan bevágjuk, hogy a végén kb. 2 cm darabon egyben maradjon.
Kelni hagyjuk 20 percig.
A sütőt előmelegítjük - aljában lábaska vízzel - 180 fokra, a csónakok vágott felét vastagon megszórjuk sajttal, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Langymelegen, de másnap hidegen is eszeveszett finom!
Látom nálatok is sikert aratott! Legközelebb dupla adagot kell nekem is készíteni:)
VálaszTörlésGyönyörű lett! Köszönöm szépen! :))
VálaszTörlésMoha, ketten vagyunk - és három maradt belőle másnapra...
VálaszTörlésLimara - én köszönöm! Meg Zuram, kézcsókjait küldi :-))
hmmm. Ilyet csinálnom kellene nekem is :)
VálaszTörlésNálunk is tervben van...a tieid is nagyon klasszak!
VálaszTörlésNa most már hétvégén nekem is csónakoznom kell, mert ezt nem lehet bírni! Gyönyörűek!
VálaszTörlésMandy, egyenesen bűn lenne kihagyni :-))) Elkárhozás, na!
VálaszTörlésKata, szintén! Imádni fogjátok!
Lori, csónakázásra fel :-))) Oh sole mio :-)))
De szépek!...én is hajóra szállnék!
VálaszTörlésCsibe :-)) Bontsunk vitorlát és akkor szállunk a széllel :-)
VálaszTörlésGyönyörűek!!!! Kérhetek én is??? Hozzá se merek fogni, mert nekem tuti nem sikerülne, inkább itt gúvasztom a szemeimet nálad, és jó nagyokat nyelek közben!!!:))))
VálaszTörlésMár meg is fertőzödtem,ez tényleg kihagyhatatlan,megvan a szombati keltem. Hogy mennek így le a kilóim? Már csak azt nem tudom,hogy sonkás,tarjás,vagy kolbászos,esetleg sajtos legyen? Vagy mindegyik?:-DDD Csodás!:-))
VálaszTörlésGizikém :-)) A fantasztikus gyakorlatoddal ne mernél hozzáfogni? Meg ne halljak ilyet! Ugrás neki, tuti szuper lesz!
VálaszTörlésAndi... Ezzel így vagyok én is! Így sorrendben, ahogy leírtad, mehet is a sütőbe :-) Isteni, meglátjátok!
Szia Viki ! Imádom a receptjeid, az írásaid annál jobban, s a meghivás hozzám, éppen ebben a posztban a legaktuálisabb. Kérlek nézz be hozzám.
VálaszTörlésKérlek, látogass meg. ;)
VálaszTörléshttp://tinkmara.freeblog.hu/archives/2010/02/16/Meglepetes/
Hát, ez valami fantasztikus! Én is kipróbálom! Nem annyira nehéz megcsinálni, ugye? A fiúk tuti vevők lennének rá! :-)
VálaszTörlésDruszám, köszönöm a kedves soraidat! És a díjat is :-))
VálaszTörlésTinkmara köszönöm :-))
Noncsi, egyáltalán nem nehéz! Uccu neki! Imádni fogjátok, az tuti!
Tényleg micsoda "csónakázás" folyik a blogokon....:)))
VálaszTörlésSzepy, én nem hagynám ki! Tipikus bezabálós kaja :-DDD Isteni!!!
VálaszTörlésUff! Ez nagyon csábító! Én ma pogácsával bűnöztem. Ráadásul boltival. Ha tudtam volna, hoyg nálad ilyen van, tőled kérek inkább házit!
VálaszTörlésKarulino, egye fene! Ismétlés a tudás anyja :-)) Választhatsz, milyen tölteléke legyen!
VálaszTörlésmegfelel az alap töltelékkel, a külső retro már amúgy is vitte a pálmát (mint gyerekkoromban a sajtos kifli):)))
VálaszTörlésSzia, munkatársam szokott a pékségben venni szalonnás, tejfölös változatban. Mikor megláttam a recepted egyből jött, hogy kipróbálom, és hozok neki. Azt mondta nyissak pékséget, jól keresnék vele. Ennyi elismerés elég is volt! Otthon a fiúknak is bejött. Köszönöm az ötletet! Szép napot!
VálaszTörlésMegcsináltam tegnap este én is, apjának ment, Szofcsi meg válogatós mostanság, úgyhogy arról ne beszéljünk. A fele kolbászos-pritaminpaprikás, a másik fele a te fajtád lett. Fincsííííí!
VálaszTörlés