Oly szédületesen gyönyörű bőrös-csontos karaj nézett rám a húspultból, ráadásul meglepően korrekt áron, hogy aléltan kértem is belőle gyorsan 6 szeletet. Remélem, nem holmi kényszervágás végterméke volt :-))
Emlékeimben élt egy recept, gyümölcs és hús persze, mely nagyon finom volt, így az emlékfoszlányok mentén bevásároltam hozzá. Majdnem eltaláltam egyébként: az eredetiben barack helyett ananász, és mandula helyett dió volt - de ez teljesen mindegy végeredményét tekintve!
Zuram többször elmondta, mennyire kedvére való az ebéd, s biztosított róla, hogy újfent elvenne feleségül :-DD Kell-e ennél több? Munkára fel!
Búbos karaj
Hozzávalók:
A húst megmossuk, leszárítjuk, klopfolóval gyengéden megütögetjük. Meghintjük a fűszerkeverékkel, s tepsibe egymás mellé fektetjük őket.
Elkészítjük a rakományt. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevéske olajon puhára pároljuk. Rádobjuk a felcsíkozott tarját, élénk tűzön átpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott őszibarackot, összerottyantjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A mandulát durvára vágjuk, a sajtot szálasra reszeljük, összekeverjük őket.
A barackos-tarjás keveréket a hússzeletekre halmozzuk, tetejüket dúsan megszórjuk mandulás sajttal. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha vastag a hús, vagy éltesebb volt a jószág, érdemes pici vizet aláöntve 15-20 percig fólia alatt párolni amúgy rakottan, s csak utána rásütni a rakományt.
Párolt rizzsel, s további barackbefőttel körítve tálaljuk.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2005/4.
Emlékeimben élt egy recept, gyümölcs és hús persze, mely nagyon finom volt, így az emlékfoszlányok mentén bevásároltam hozzá. Majdnem eltaláltam egyébként: az eredetiben barack helyett ananász, és mandula helyett dió volt - de ez teljesen mindegy végeredményét tekintve!
Zuram többször elmondta, mennyire kedvére való az ebéd, s biztosított róla, hogy újfent elvenne feleségül :-DD Kell-e ennél több? Munkára fel!
Búbos karaj
Hozzávalók:
- 6 vastagabb szelet karaj (vagy bármi más, pl. csirkemell, pulykamell, tarja...)
- 1 szál póré/1 fej vöröshagyma
- 1 doboz őszibarack befőtt
- 15 dkg füstölt-főtt sonka/tarja
- 10 dkg dió/mandula
- 15 dkg sajt
- só, bors
- görög/provence-i fűszerkeverék
A húst megmossuk, leszárítjuk, klopfolóval gyengéden megütögetjük. Meghintjük a fűszerkeverékkel, s tepsibe egymás mellé fektetjük őket.
Elkészítjük a rakományt. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevéske olajon puhára pároljuk. Rádobjuk a felcsíkozott tarját, élénk tűzön átpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott őszibarackot, összerottyantjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A mandulát durvára vágjuk, a sajtot szálasra reszeljük, összekeverjük őket.
A barackos-tarjás keveréket a hússzeletekre halmozzuk, tetejüket dúsan megszórjuk mandulás sajttal. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha vastag a hús, vagy éltesebb volt a jószág, érdemes pici vizet aláöntve 15-20 percig fólia alatt párolni amúgy rakottan, s csak utána rásütni a rakományt.
Párolt rizzsel, s további barackbefőttel körítve tálaljuk.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2005/4.
Kár, hogy már tegnap elterveztem a mai menüt és elő is készítettem, így nem tudok nekirugaszkodni ennek a gyümölcsös csodának, de megvan a jövő heti vasárnapi ebéd.
VálaszTörlésA fotó annyira csábító, hogy érzem az illatát és az ízét a számban.
Enikő
Kérem, így ahogy van...brutál íze lehet!
VálaszTörlésViszem a receptet! :-)
Köszi Enikő :-) Ami késik, nem múlik! Lesz itt még hétvége :-)
VálaszTörlésAndi, brutál finom :-DD
Búbos vagy nem, dió vagy sem, de guszta
VálaszTörlésÉn imádnám! Mehetek? Csak maradt egy kis maradék a tepsi sarkában :)
VálaszTörlésNagyon jópofa ez a névtetszik!:-))
VálaszTörlésRendes a Tiéd is, ha mindig biztosít róla!:-))
Az olyan jólesik az ember lányának,igaz?
Ez a búbos nagyon finom lehetett!!!
VálaszTörlés