A soron következő maradékhasznosításom a XXXI. VKF jegyében :-)
A kiinduló alap egy gyönyörűséges bőrös comb, ami egyszerűen rámkiabált a húspultból :-) Volt otthon némi maradék káposztám, még a borscs-ból, aláágyaztam.
Csíkokra vágtam a káposztát, szeltem hozzá 2 fej vöröshagymát, és dobtam még hozzá 1 nagy almát cikkekre vágva. Só, bors, pici kömény, s erre ültettem a besózott húst, bőrével felfelé. Pici vizet aláöntve, fóliával lefedve kb. 2-2,5 óra alatt vajpuhára párolódott. A bőrét már fólia nélkül pirítottam ropogósra - egyszerre lett hús és párolt káposzta köret!
Ezt ettük talán két napig, de a húsból még mindig elég sok volt - így aztán álcázásra került :-) Római tálban sütöttem, mert már bizonyított, mekkora királyság a saját gőzében puhult kaja!
Rakott krumpli - maradék sültből
Hozzávalók:
A kiinduló alap egy gyönyörűséges bőrös comb, ami egyszerűen rámkiabált a húspultból :-) Volt otthon némi maradék káposztám, még a borscs-ból, aláágyaztam.
Csíkokra vágtam a káposztát, szeltem hozzá 2 fej vöröshagymát, és dobtam még hozzá 1 nagy almát cikkekre vágva. Só, bors, pici kömény, s erre ültettem a besózott húst, bőrével felfelé. Pici vizet aláöntve, fóliával lefedve kb. 2-2,5 óra alatt vajpuhára párolódott. A bőrét már fólia nélkül pirítottam ropogósra - egyszerre lett hús és párolt káposzta köret!
Ezt ettük talán két napig, de a húsból még mindig elég sok volt - így aztán álcázásra került :-) Római tálban sütöttem, mert már bizonyított, mekkora királyság a saját gőzében puhult kaja!
Rakott krumpli - maradék sültből
Hozzávalók:
- maradék sült hús :-)
- 6-7 nagy szem krumpli
- 1-2 fej lilahagyma
- 15-20 karika vastagkolbász
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
A krumplit és a lilahagymát meghámozzuk, megmossuk, egész vékony karikákra vágjuk.
A sült húst felcsíkozzuk.
A római tál tetejét 20 percre vízbe áztatjuk.
A krumplikarikák egyik felét a tál aljába simítjuk, megsózzuk. Ráhalmozzuk a sült hús csíkokat, a a hagymakarikákat, a kolbászt, majd befedjük a maradék krumplival. Újra megsózzuk.
A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, s vastagon rákenjük a rakományra.
Befedjük a beáztatott fedővel, s hideg sütőben indítva a sütést, kb. 80 perc alatt készre sütjük.
Az illata... Fantasztikus :-)
Savanyúsággal kiegészítve kitűnő egytálétel!
Elképesztő, milyen csodás ötleteid vannak. A hús alá káposzta is nagyon tetszik, eggyel kevesebb mosogatnivaló, és az ízük is összeolvad. Nagyon nagy ötlet :))
VálaszTörlésEgyetértek az előttem szólóval,tényleg jó ötlet a káposzta!Fincsi lehet nagyon!:-))
VálaszTörlésKöszi Lányok! Igaz, ami igaz: finom volt :-) Megettük alaposan :-))
VálaszTörlésJaj de jól néz ki a bőrös husi....
VálaszTörlésAndi, így káposztával Neked is passzol! :-)
VálaszTörlés