A 31.VKF! újabb pályaműve következzék, ezúttal a hűtő- és kamratakarítás jegyében :-)
Ez a saláta még akkor készült, amikor a narancsos csirkemájat főztem. "Megmenekítettem" belőle kb. 5-6 darabot :-) Az asztalon álló tálban ott szomorkodott egy árva alma, némileg szottyadásnak indulva - nem volt visszaút.
Zuram érdeklődött, mi lesz a vacsora, s a válaszomtól nem vidult fel túlzottan :-) Hogy ő normális kaját akar enni! Megkértem, legalább kóstolja meg, ha nem ízlik, ott a kenyér, ott a kolbász - van normális kaja is :-) Megkóstolta - majd nemes egyszerűséggel maga elé húzta az egész tálat, és az utolsó cseppig megette.
Nekem a "fotómodell" jutott :-)))
Almás-lilahagymás csirkemáj saláta
Hozzávalók:
- 6 csirkemáj
- 1 nagy alma
- fél fej lilahagyma
- 2-3 ek. liszt
- só, bors, tetszés szerinti zöldfűszerek, pl. oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- pici olaj
- 2 ek. méz
- 2 ek. balzsamecet
A májat megmossuk, kettévágjuk, hártyáját eltávolítjuk, papírtörlővel leszárítjuk. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, beleforgatjuk a májdarabokat. Bátran sózzuk meg, nem lesz kemény!
Olajat forrósítunk, majd a májat oldalanként 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. Vigyázat, mert alattomban lő! Tegyünk rá cseppfogó szitát vagy nagy fedőt, mert őrült nagyot tud pukkanni!
A megsült májat tányérra tesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd 2-3 részre, falatnyi darabokra vágjuk.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékba balzsamecetet és mézet kanalazunk, kicsit összeforraljuk - ez lesz a salátaöntet.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A fél lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
Egy tálban lazán összekeverjük a hagymát és az almát, ráhalmozzuk a csirkemáj falatokat, és meglocsoljuk a mézes-balzsamos öntettel.
Már ehetünk is, ki-ki igény szerint friss-puha kenyérrel vagy pirítóssal.
Olajat forrósítunk, majd a májat oldalanként 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. Vigyázat, mert alattomban lő! Tegyünk rá cseppfogó szitát vagy nagy fedőt, mert őrült nagyot tud pukkanni!
A megsült májat tányérra tesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd 2-3 részre, falatnyi darabokra vágjuk.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékba balzsamecetet és mézet kanalazunk, kicsit összeforraljuk - ez lesz a salátaöntet.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A fél lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
Egy tálban lazán összekeverjük a hagymát és az almát, ráhalmozzuk a csirkemáj falatokat, és meglocsoljuk a mézes-balzsamos öntettel.
Már ehetünk is, ki-ki igény szerint friss-puha kenyérrel vagy pirítóssal.
Már össze is futott a nyál a számban... Csudafinom lehet! Ilyet én is készitek majd. :)
VálaszTörlésAlíz - köszönöm :-) Örülök, h tetszik!
VálaszTörlésNagyon tetszenek ebben a salátában együtt az ízek, köszönöm az ötletet!
VálaszTörlésNapmátka, köszönöm! Remélem, ízleni fog, ha kipróbálod!
VálaszTörlésMáj...lilahagyma..Imádom!
VálaszTörlésFokhagymás csoki és lekváros-mákos pacal kategória :D Enném, de nagyon!
VálaszTörlésNa, ezt is vittem...
VálaszTörlés