2010. január 13., szerda

Sör gőzében sült tarja

Ha egyszer elkap az ékszíj... A rácsos aljú, fedeles kis tepsim újabb mutatványa!

Igen szép tarját kaptam, Zuram pedig sült húsról ábrándozott - az irány adva volt. Előző este a tarját mustáros-hagymás pácba tettem, majd másnap rácsra ültettem, sört locsoltam alá, s a sör gőzében sült omlósra-illatosra a hús.

Amolyan beteszem - kiveszem étel. Semmi fakszni, csak a letisztult, finom ízek!




Sör gőzében sült tarja



Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 ek. mustár
  • olaj
  • só, bors
  • 2-3 dl sör


A húst megmossuk, leszárogatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral.

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Lerétegezzük a hússal: mustáros hús, hagymakarikák, mustáros hús, hagymakarikák. Felülre hagyma kerüljön. Az egészet meglocsoljuk olajjal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük érni. Fedjük le alaposan, mert intenzív a kipárolgása!

Másnap a tepsi aljába beleöntjük a sört. A tepsibe tesszük a rácsot, ráültetjük a húsokat, befedjük, és kb. 1,5 óra alatt vajpuhára pároljuk a sörgőzben. Levesszük a fedelét, kicsit rápirítunk.

Krumplipürével, párolt káposztával kínálgattam - nagy sikerrel!


13 megjegyzés:

  1. Szerintem disznóhúsban a tarja verhetetlen! Na és egy kis söröcske hozzá; elhiszem, hogy finom volt.

    VálaszTörlés
  2. Kata, szerintem is :-) De azért ott liheg mögötte a jó kis ropogósra sütött bőrös ez meg az is!

    VálaszTörlés
  3. A sört kihagyom, nekünk nem lehet azt se mert maláta....de annélkül is jól hangzik, ki is próbálom!

    VálaszTörlés
  4. ÚÚÚÚ, Viki ez R-nek erősen bejönne, tarja, sör, párolt káposzta. Még jó, hogy ritkán nézi a blogodat, mert kapnám az ötleteket. Nnna, majd egyszer meglepem.

    VálaszTörlés
  5. Andikám, csak a gőze :-) Úgy sem? Nem éri a húst a sör!

    Liz, ezt még számon fogom kérni R-n :-DDD

    VálaszTörlés
  6. Eddig csak sorben sult csirket ettem. Hatarozottan finom, csak nem szeretem a sort.
    Sorkedvelonek kedvence lehet.

    VálaszTörlés
  7. Edit, és a sörös csirke sem ízlett? Vagy hogy is van ez?

    De mondom: ez csak a sör gőze-párája :-)

    VálaszTörlés
  8. Viki, már a cím is izgalomba hoz:))Jóóóóóó!!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon ínycsiklandó. Ezt majd én is kipróbálom

    VálaszTörlés
  10. De klassz! Nagyon éhes lettem! Köszi a remek receptet!

    VálaszTörlés
  11. Trin :-))) Csak A. meg ne tudja :-)))


    Karulino, nektek is be fog jönni szerintem :-)


    Napmátka, egészségetekre! Köszi :-)

    VálaszTörlés
  12. A sertéssülthöz én mindig teszek egy kis sört.Még anno egy újságban olvastam,hogy omlósabbá teszi.Így igaz.És olyan finom!
    Van is egy jó kis tarja a birtokomban.

    VálaszTörlés
  13. Belly, és a maradék sörrel mi történik? :-)))

    Annak a tarjának jelölj egy utat :-DD

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.