Ha egyszer elkap az ékszíj... A rácsos aljú, fedeles kis tepsim újabb mutatványa!
Igen szép tarját kaptam, Zuram pedig sült húsról ábrándozott - az irány adva volt. Előző este a tarját mustáros-hagymás pácba tettem, majd másnap rácsra ültettem, sört locsoltam alá, s a sör gőzében sült omlósra-illatosra a hús.
Amolyan beteszem - kiveszem étel. Semmi fakszni, csak a letisztult, finom ízek!
Igen szép tarját kaptam, Zuram pedig sült húsról ábrándozott - az irány adva volt. Előző este a tarját mustáros-hagymás pácba tettem, majd másnap rácsra ültettem, sört locsoltam alá, s a sör gőzében sült omlósra-illatosra a hús.
Amolyan beteszem - kiveszem étel. Semmi fakszni, csak a letisztult, finom ízek!
Sör gőzében sült tarja
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 ek. mustár
- olaj
- só, bors
- 2-3 dl sör
A húst megmossuk, leszárogatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral.
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Lerétegezzük a hússal: mustáros hús, hagymakarikák, mustáros hús, hagymakarikák. Felülre hagyma kerüljön. Az egészet meglocsoljuk olajjal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük érni. Fedjük le alaposan, mert intenzív a kipárolgása!
Másnap a tepsi aljába beleöntjük a sört. A tepsibe tesszük a rácsot, ráültetjük a húsokat, befedjük, és kb. 1,5 óra alatt vajpuhára pároljuk a sörgőzben. Levesszük a fedelét, kicsit rápirítunk.
Krumplipürével, párolt káposztával kínálgattam - nagy sikerrel!
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Lerétegezzük a hússal: mustáros hús, hagymakarikák, mustáros hús, hagymakarikák. Felülre hagyma kerüljön. Az egészet meglocsoljuk olajjal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük érni. Fedjük le alaposan, mert intenzív a kipárolgása!
Másnap a tepsi aljába beleöntjük a sört. A tepsibe tesszük a rácsot, ráültetjük a húsokat, befedjük, és kb. 1,5 óra alatt vajpuhára pároljuk a sörgőzben. Levesszük a fedelét, kicsit rápirítunk.
Krumplipürével, párolt káposztával kínálgattam - nagy sikerrel!
Szerintem disznóhúsban a tarja verhetetlen! Na és egy kis söröcske hozzá; elhiszem, hogy finom volt.
VálaszTörlésKata, szerintem is :-) De azért ott liheg mögötte a jó kis ropogósra sütött bőrös ez meg az is!
VálaszTörlésA sört kihagyom, nekünk nem lehet azt se mert maláta....de annélkül is jól hangzik, ki is próbálom!
VálaszTörlésÚÚÚÚ, Viki ez R-nek erősen bejönne, tarja, sör, párolt káposzta. Még jó, hogy ritkán nézi a blogodat, mert kapnám az ötleteket. Nnna, majd egyszer meglepem.
VálaszTörlésAndikám, csak a gőze :-) Úgy sem? Nem éri a húst a sör!
VálaszTörlésLiz, ezt még számon fogom kérni R-n :-DDD
Eddig csak sorben sult csirket ettem. Hatarozottan finom, csak nem szeretem a sort.
VálaszTörlésSorkedvelonek kedvence lehet.
Edit, és a sörös csirke sem ízlett? Vagy hogy is van ez?
VálaszTörlésDe mondom: ez csak a sör gőze-párája :-)
Viki, már a cím is izgalomba hoz:))Jóóóóóó!!
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandó. Ezt majd én is kipróbálom
VálaszTörlésDe klassz! Nagyon éhes lettem! Köszi a remek receptet!
VálaszTörlésTrin :-))) Csak A. meg ne tudja :-)))
VálaszTörlésKarulino, nektek is be fog jönni szerintem :-)
Napmátka, egészségetekre! Köszi :-)
A sertéssülthöz én mindig teszek egy kis sört.Még anno egy újságban olvastam,hogy omlósabbá teszi.Így igaz.És olyan finom!
VálaszTörlésVan is egy jó kis tarja a birtokomban.
Belly, és a maradék sörrel mi történik? :-)))
VálaszTörlésAnnak a tarjának jelölj egy utat :-DD