Öregszem. Vagy mi :-) Eleddig úgy emlékeztem, hogy én nem is szeretem a savanyú káposztát. Aztán egyik nap megláttam a zöldségesnél, és vettem belőle fél kilót - próbaképpen. Valahogy rákívánkoztam :-)
És finom! Nagyon!
Ezen felbuzdulva hozzá is láttam Bereznay Tamás receptjéhez, annál is inkább, mert a hűtőben ott szomorkodott egy adag leveles tészta is! Jött, látott és győzött a savanyú káposzta!
Gyorsan összedobható, szuper bulikaja vagy italkorcsolya!
És finom! Nagyon!
Ezen felbuzdulva hozzá is láttam Bereznay Tamás receptjéhez, annál is inkább, mert a hűtőben ott szomorkodott egy adag leveles tészta is! Jött, látott és győzött a savanyú káposzta!
Gyorsan összedobható, szuper bulikaja vagy italkorcsolya!
Savanyúkáposztás-kolbászos falatok
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 25 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg lángolt kolbász
- 1-2 fej lilahagyma
- 1 tojás
- szezámmag
A savanyúkáposztát kiöblítjük, nehogy nagyon savanyú/sós legyen, majd tessék-lássék összevágjuk, ne maradjanak benne hosszú szálak.
A hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk. Rádobjuk a felkarikázott kolbászt, addig sütjük, míg kiengedi a színét. Hozzáadjuk a káposztát, és fedő alatt 15 perc alatt megpároljuk.
Langyosra hűtjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Ráhalmozunk mindegyik tésztalapra a töltelékből, félbehajtjuk. Villával összenyomkodjuk a tésztaszéleket, lekenjük tojással, tetejét meghintjük szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra, aranyszínűre sütjük.
A hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk. Rádobjuk a felkarikázott kolbászt, addig sütjük, míg kiengedi a színét. Hozzáadjuk a káposztát, és fedő alatt 15 perc alatt megpároljuk.
Langyosra hűtjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Ráhalmozunk mindegyik tésztalapra a töltelékből, félbehajtjuk. Villával összenyomkodjuk a tésztaszéleket, lekenjük tojással, tetejét meghintjük szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra, aranyszínűre sütjük.
Ötlet: Nők Lapja 48/2009.
Ez nagyon jól hangzik! Kolbász+savanyú káposzta... csak jó lehet!
VálaszTörlésNa ne! CV es a kaposzta? Tan csak nem?
VálaszTörlésHabar a kapor utan... Es a kaposzta kaporral is finom. Mostmar csak a paradicsomos kaposzta kell jojjon es nalam a gyunolcs-hus keverek!
ManóAnyó, olyan jó kis italkorcsolya! Sós-savanykás, lehet rá inni szépen :-)
VálaszTörlésEdit... Öregszem :-))) De magam sem értem magam!
VálaszTörlésHááááááááát, egyszer ha összejövünk, veszünk egy nagy levegőt, és belevágunk. Ki-ki a maga részébe :-)))
Hú, ez nagyon jól néz ki!! Én bevállalnám.
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki, szerintem kipróbálom!Én nagyon szeretm a savanyú káposztát!
VálaszTörlésLiz, akkor ugrás neki :-)
VálaszTörlésOttis, ha bejön a savanyú káposzta, imádni fogjátok!
Nagyon guszta! Én is szeretem a káposztát, kár hogy a leveles tészta nekem nem jó, még nem láttam GM-es változatot!:-)
VálaszTörlésHú de finom lehet,nagyon guszta!:-))
VálaszTörlésHát Viki néni (ha már egyszer öregszel :-D) Ez kiválóan összejött. Csuda jó.
VálaszTörlésNagyon szeretem télen a káposztát! De nem igazság, mert itthon senki nem eszi meg:(( Úgyhogy megyek:))
VálaszTörlésAndi, írtam hozzád egy ötletet! Mivel tudnád a leveles tésztát kiváltani!
VálaszTörlésAndi/cuki :-) Néha sós tészták is mehetnek a cukrászdában :-)
Ani :-DDD Köszi!
Trin, összedobsz egy fél adagot. És nem adsz belőle senkinek :-) Mindenki abból akar majd enni :-DD
Csak meg kellene próbálni azt a paradicsomos káposztát is.....
VálaszTörlésPraktikus. Tetszik!
VálaszTörlésMax, én is így látom :-)) Megfőzöd nekem? :-)
VálaszTörlésKarulino, fini! Próbáljátok ki!