2010. január 12., kedd

Olasz paradicsomos csirke

Papa főzött a nyáron igazi sűrű, illatos paradicsomlevet, s kaptunk belőle pár üveggel. Amúgy magában meginni nem szeretjük - főleg én -, így adott volt, hogy főzni kell vele!

Névnapomra kaptam Zuramtól egy frankó tepsit: egy rácsot lehet az aljába illeszteni és le is fedhető, nem kell alufóliával bénázni. Ezzel a kajával avattam fel.

Olasz fűszerkeverékkel meghintett csirkecombok fűszeres-fokhagymás házi paradicsomlében puhára párolódva. Míg sült, olyan illat volt, mint holmi toszkán étteremben :-))






Olasz paradicsomos csirke


Hozzávalók:


  • 6 alsó csirkecomb
  • 5 dl (házi) paradicsomlé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olasz fűszerkeverék
  • oregánó
  • bazsalikom
  • só, bors

A combokat megmossuk, az oda nem illő dolgokat eltávolítjuk (tollmaradványok, a sárga bőrdarab a "sarkáról). Olasz fűszerkeverékkel megszórjuk, állni hagyjuk fél óráig.

A paradicsomlevet megfűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát.

A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk a fűszeres paradicsomszósszal, a tepsi fedelével/alufóliával szorosan lefedjük, s kb. 45-50 perc alatt puhára pároljuk.

A fedőt/fóliát levéve róla kicsit hagyjuk pirulni, a szósz is besűrűsödik - ez kb. még 10 perc.

Tetszőleges körettel tálaljuk, nálunk most párolt rizzsel szerepelt.





16 megjegyzés:

  1. Jo szine van!
    Ilyen borongos idoben kesz orom lehet ezt enni!

    VálaszTörlés
  2. Hu, de szép a színe! Még "messziről" nézve is gyönyörű!:)))

    VálaszTörlés
  3. Na ez jöhet nálunk is ezerrel:) a férjuram imádja a paradicsomos ételeket, sőt a gyerekeim is. Nálunk szokott még lenni paradicsomos tyúk, magyarosan. Na majd sort is kerítek rá hamarosan...

    VálaszTörlés
  4. Edit, tényleg :-) Ilyen szempontból eszembe sem jutott!


    Szepy, még oly messziről is? :-))) Akkor télleg szép lehet :-)


    Kata, ha férj ennyire szereti a paradicsomosat, ez sem fog neki csalódást okozni :-) Na majd :-)

    VálaszTörlés
  5. na most rohanok ebédelni;))) nagyon tetszik!!

    VálaszTörlés
  6. Ok, jövő héten egy kaja kipipálva. Egy kérdés: hogy sikerül ilyen formázott rizst csinálnod?

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű a színe, nagyon guszta! Nálunk is menő kaja a paradicsomos...

    VálaszTörlés
  8. Egyszerűen ki kell próbálni!!! Köszi a receptet :-)

    VálaszTörlés
  9. Í.Sz, na ennek örülök :-))


    Liz, beteszed - kiveszed :-) A rizst meg kompótos tálkába tuszkoltam, szorosan, és így borul ki!


    Andi, köszi :-)


    Ani, mese nincs: próbára fel :-)

    VálaszTörlés
  10. én is imádnám...

    olasz is, csirkecomb is...:-)

    készül a rendelés, ha megyek;-)

    puszi

    VálaszTörlés
  11. Meli :-)) Gyere! Gyere csak!

    Pusz!

    VálaszTörlés
  12. Igen, igen!:)))

    Még innen is...

    :)))
    Vigyorgok!:)

    VálaszTörlés
  13. Mi is vevők vagyunk az olaszosra:))))

    VálaszTörlés
  14. Paradicsom olaszosan, csirke ez csak a legjobb lehet. :)

    VálaszTörlés
  15. Szepy, én is :-))) Csak be ne fagyjon a hátsód, vigyázz! :-))


    Trin, azt elhiszem :-))


    Tinkmara :-) Jó párosítás volt, azt kell mondjam!

    VálaszTörlés
  16. Én sem szeretem inni, de ételben nagyon kedvelem. Recept jegyezve.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.