Papa főzött a nyáron igazi sűrű, illatos paradicsomlevet, s kaptunk belőle pár üveggel. Amúgy magában meginni nem szeretjük - főleg én -, így adott volt, hogy főzni kell vele!
Névnapomra kaptam Zuramtól egy frankó tepsit: egy rácsot lehet az aljába illeszteni és le is fedhető, nem kell alufóliával bénázni. Ezzel a kajával avattam fel.
Olasz fűszerkeverékkel meghintett csirkecombok fűszeres-fokhagymás házi paradicsomlében puhára párolódva. Míg sült, olyan illat volt, mint holmi toszkán étteremben :-))
Olasz paradicsomos csirke
Hozzávalók:
A combokat megmossuk, az oda nem illő dolgokat eltávolítjuk (tollmaradványok, a sárga bőrdarab a "sarkáról). Olasz fűszerkeverékkel megszórjuk, állni hagyjuk fél óráig.
A paradicsomlevet megfűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát.
A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk a fűszeres paradicsomszósszal, a tepsi fedelével/alufóliával szorosan lefedjük, s kb. 45-50 perc alatt puhára pároljuk.
A fedőt/fóliát levéve róla kicsit hagyjuk pirulni, a szósz is besűrűsödik - ez kb. még 10 perc.
Tetszőleges körettel tálaljuk, nálunk most párolt rizzsel szerepelt.
Névnapomra kaptam Zuramtól egy frankó tepsit: egy rácsot lehet az aljába illeszteni és le is fedhető, nem kell alufóliával bénázni. Ezzel a kajával avattam fel.
Olasz fűszerkeverékkel meghintett csirkecombok fűszeres-fokhagymás házi paradicsomlében puhára párolódva. Míg sült, olyan illat volt, mint holmi toszkán étteremben :-))
Olasz paradicsomos csirke
Hozzávalók:
- 6 alsó csirkecomb
- 5 dl (házi) paradicsomlé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olasz fűszerkeverék
- oregánó
- bazsalikom
- só, bors
A combokat megmossuk, az oda nem illő dolgokat eltávolítjuk (tollmaradványok, a sárga bőrdarab a "sarkáról). Olasz fűszerkeverékkel megszórjuk, állni hagyjuk fél óráig.
A paradicsomlevet megfűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát.
A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk a fűszeres paradicsomszósszal, a tepsi fedelével/alufóliával szorosan lefedjük, s kb. 45-50 perc alatt puhára pároljuk.
A fedőt/fóliát levéve róla kicsit hagyjuk pirulni, a szósz is besűrűsödik - ez kb. még 10 perc.
Tetszőleges körettel tálaljuk, nálunk most párolt rizzsel szerepelt.
Jo szine van!
VálaszTörlésIlyen borongos idoben kesz orom lehet ezt enni!
Hu, de szép a színe! Még "messziről" nézve is gyönyörű!:)))
VálaszTörlésNa ez jöhet nálunk is ezerrel:) a férjuram imádja a paradicsomos ételeket, sőt a gyerekeim is. Nálunk szokott még lenni paradicsomos tyúk, magyarosan. Na majd sort is kerítek rá hamarosan...
VálaszTörlésEdit, tényleg :-) Ilyen szempontból eszembe sem jutott!
VálaszTörlésSzepy, még oly messziről is? :-))) Akkor télleg szép lehet :-)
Kata, ha férj ennyire szereti a paradicsomosat, ez sem fog neki csalódást okozni :-) Na majd :-)
na most rohanok ebédelni;))) nagyon tetszik!!
VálaszTörlésOk, jövő héten egy kaja kipipálva. Egy kérdés: hogy sikerül ilyen formázott rizst csinálnod?
VálaszTörlésGyönyörű a színe, nagyon guszta! Nálunk is menő kaja a paradicsomos...
VálaszTörlésEgyszerűen ki kell próbálni!!! Köszi a receptet :-)
VálaszTörlésÍ.Sz, na ennek örülök :-))
VálaszTörlésLiz, beteszed - kiveszed :-) A rizst meg kompótos tálkába tuszkoltam, szorosan, és így borul ki!
Andi, köszi :-)
Ani, mese nincs: próbára fel :-)
én is imádnám...
VálaszTörlésolasz is, csirkecomb is...:-)
készül a rendelés, ha megyek;-)
puszi
Meli :-)) Gyere! Gyere csak!
VálaszTörlésPusz!
Igen, igen!:)))
VálaszTörlésMég innen is...
:)))
Vigyorgok!:)
Mi is vevők vagyunk az olaszosra:))))
VálaszTörlésParadicsom olaszosan, csirke ez csak a legjobb lehet. :)
VálaszTörlésSzepy, én is :-))) Csak be ne fagyjon a hátsód, vigyázz! :-))
VálaszTörlésTrin, azt elhiszem :-))
Tinkmara :-) Jó párosítás volt, azt kell mondjam!
Én sem szeretem inni, de ételben nagyon kedvelem. Recept jegyezve.
VálaszTörlés