Úgy indult, hogy vettem egy csomag mustármagot. Se betervezve nem volt, se receptem nem volt, egyszerűen ott ült a polcon velem szemben - és szólt hozzám :-)
Levettem, hazahoztam, s mivel vendéget vártunk, receptet kerestem hozzá! A hal adott volt, végül ITT bukkantam az igazira. Nem csalódtam, nagyon finom volt, izgalmasan ropogtak a fogaink alatt a kis bogyók :-))
Halfilé mustármagos kéregben
Hozzávalók:
A mártáshoz:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra reszeljük. Összekeverjük a fűszerekkel, egy kenhető pasztát kapunk. Ezzel bekenjük a megmosott, leszárított halfilék mindkét oldalát, 30 percig állni hagyjuk, hogy jól átjárják az ízek.
Kevés olajat forrósítunk, majd mindkét oldalát ropogósra sütjük.
A mártáshoz felkarikázzuk az újhagymát, kevés olajon megpároljuk. Rákanalazzuk a fehérbort, felöntjük a tejszínnel, sózzuk és kiforraljuk.
A kéregben sült halat párolt rizzsel és a fehérboros mártással tálaljuk.
Levettem, hazahoztam, s mivel vendéget vártunk, receptet kerestem hozzá! A hal adott volt, végül ITT bukkantam az igazira. Nem csalódtam, nagyon finom volt, izgalmasan ropogtak a fogaink alatt a kis bogyók :-))
Halfilé mustármagos kéregben
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk. mustármag
- só, bors
- pirospaprika
A mártáshoz:
- 1 csokor újhagyma
- 1 dl tejszín
- 2-3 ek. fehérbor
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra reszeljük. Összekeverjük a fűszerekkel, egy kenhető pasztát kapunk. Ezzel bekenjük a megmosott, leszárított halfilék mindkét oldalát, 30 percig állni hagyjuk, hogy jól átjárják az ízek.
Kevés olajat forrósítunk, majd mindkét oldalát ropogósra sütjük.
A mártáshoz felkarikázzuk az újhagymát, kevés olajon megpároljuk. Rákanalazzuk a fehérbort, felöntjük a tejszínnel, sózzuk és kiforraljuk.
A kéregben sült halat párolt rizzsel és a fehérboros mártással tálaljuk.
Szólt hozzád???:DD Ez jó:) Finom a mustármagos hal, elképzeltem...
VálaszTörlésHaaaaaaat! Mustarmag van itthon, de en sem tudom miert vettem, csak van. Napok ota ennek egy kis halat, mar csak meg kene vasarolni. Ez jo otlet, megcsinalom! Mar csak egy kis bort kene szerezzek valahonnan!
VálaszTörlésGombhoz a kabát? Jól hangzik.
VálaszTörlésHmmm. Kevés halat eszem, de ezt megkóstolnám.
VálaszTörlésIntegetek...:)
VálaszTörlésTrin, egyenesen rámkiabált :-) De jól tette!
VálaszTörlésEdit, na látod! Most én császkálok a fejedben, anélkül hogy tudtad volna :-) Bort szerezni? Kemény dió lesz...
Ani, a mustármag volt a kiindulási alap, az egyik legapróbb összetevője :-DDD
Karulino - mi is! De ez elég meggyőző!
Szepy, tudom :-) Azt is tudom, miért :-DDD
Ma egyre járt az agyunk, én is halat készítettem. Igaz kicsit másképpen, de ez a recept olyan bizarr, szívesen megkóstolnám!!:)
VálaszTörlésGizike :-))) Bizarr? Na ne :-)) Szerintem pedig ízlene!
VálaszTörlésEzek a fránya fűszerek....suttognak az ember fülébe....Az enyémbe is duruzsolnak állandóan...De most egy ideig nem engedem..67 féle fűszer csak elég valamire:D:D
VálaszTörlésAzt viszont már tudom, hogy ez a hal elkészül jövő héten.