Befejező részéhez érkezett a VKF!XXX - saga :-))) Még mindig édességek, csodálatos finomságok sorjáznak! Csak ismételni tudom magam: ebből aztán lehet csemegézni!
Csapjunk is bele, felsorolás menete ABC szerint.
Update! Mithrile postja!!! Aki először azt hitte, már lekéste a határidőt, s akinek a linkje valahol elkeveredett a rengeteg pályamű között! Isten őrizz, hogy kimaradjon a gyűjteményből ez a csokis-diós angol teasütemény!!! Cukor nélkül, teljes kiőrlésű liszttel, de hogy egy kicsit "bűnös" is legyen: megborult egy kissé a Cointreau-s üveg :-)) Nem a kekszbe, a keksz mellé :-))
Partizán Orsi kekszén jót mulattam :-) Már a neve is meghökkentő: szappankeksz! Micsoda??? Orsi blogtársa számára (Kalinka) a rozmaring illata a szappant idézi - legyen akkor ez egy finom, ehető szappan! Azt még hozzá kell tegyem - ezt meg is írtam Orsinak-, hogy nekem meg nagypapám kb. 15 évvel ezelőtt használt rozmaring illatú reumakenőcse ugrott be, mint emlék :-))) Ezek után pedig nincs más hátra, süssük meg a kekszet, s ki-ki döntse el, milyen emlékek fűzik a rozmaring illatához :-))
Phzs, az Ecet és olaj blog kiváló írói vénával megáldott háziasszonya egy békebeli finomságot sütött ajándékba: lekváros linzert! Már a fotó maga visszarepített a gyerekkorba színeivel, hangulatával csakúgy, mint Phzs-t, aki maga is jócskán visszatekintett a múltba! A recept egy ősrégi Brigitte c. német női lapból származik. Ráadásul sok-sok kitűnő ötletet kapunk kiegészítő ajándék gyanánt a linzer mellé, érdemes tallózni!
Piszke egy igen különleges recepttel rukkolt elő: sütött-főzött gyümölcskenyeret készített! Elmondása szerint nem igényel több évtizedes szakmai múltat a konyhában :-), az alapanyagokat egyszerűen összefőzzük, aztán szép lassan formában kisütjük, és bámulatosan finom sütemény a jutalmunk! Ráadásul akár 2 hónappal előbb is elkészíthető! Így szűk 3 héttel karácsony előtt igazán érdemes nekifogni!
Piszkének igazán nem lehet oka panaszra, ami az ízlést illeti :-)) Kedvenc csoki kérdésre a válasz: "Anthon Berg marcipános-aszalt szilvás-madeirás", de eleddig a dán királyi udvar szállítója nem kanyarodott be az utcájukba egy tekintélyes szállítmánnyal :-) Úgy tűnik, a probléma megoldásra került: házilag előállított Anthon Berg, letaszítva trónjáról a sárgabarackos gombócokat! Csak tekintsük meg a képet: kétségünk sem marad...
Reni az élet napos oldalán komoly munkálatokba fogott, s több ajándékot is készített - ha már lendületben volt! Először egy szenzációs marcipános bonbon - házilag gyúrt marcipánból! Reni-anyu, bejegyzés felett tessék elsiklani :-) Nagyon komoly :-))
Következő ajándék a sorban Renitől voltaképpen végtelenül egyszerű, mégis egyszerűségében pompás kísérője az ünnepi sütkérezésnek! Házi bourbon-vaníliás cukor, igazi vaníliával - ahogy azt kell!
Phzs, az Ecet és olaj blog kiváló írói vénával megáldott háziasszonya egy békebeli finomságot sütött ajándékba: lekváros linzert! Már a fotó maga visszarepített a gyerekkorba színeivel, hangulatával csakúgy, mint Phzs-t, aki maga is jócskán visszatekintett a múltba! A recept egy ősrégi Brigitte c. német női lapból származik. Ráadásul sok-sok kitűnő ötletet kapunk kiegészítő ajándék gyanánt a linzer mellé, érdemes tallózni!
Piszke egy igen különleges recepttel rukkolt elő: sütött-főzött gyümölcskenyeret készített! Elmondása szerint nem igényel több évtizedes szakmai múltat a konyhában :-), az alapanyagokat egyszerűen összefőzzük, aztán szép lassan formában kisütjük, és bámulatosan finom sütemény a jutalmunk! Ráadásul akár 2 hónappal előbb is elkészíthető! Így szűk 3 héttel karácsony előtt igazán érdemes nekifogni!
Piszkének igazán nem lehet oka panaszra, ami az ízlést illeti :-)) Kedvenc csoki kérdésre a válasz: "Anthon Berg marcipános-aszalt szilvás-madeirás", de eleddig a dán királyi udvar szállítója nem kanyarodott be az utcájukba egy tekintélyes szállítmánnyal :-) Úgy tűnik, a probléma megoldásra került: házilag előállított Anthon Berg, letaszítva trónjáról a sárgabarackos gombócokat! Csak tekintsük meg a képet: kétségünk sem marad...
Reni az élet napos oldalán komoly munkálatokba fogott, s több ajándékot is készített - ha már lendületben volt! Először egy szenzációs marcipános bonbon - házilag gyúrt marcipánból! Reni-anyu, bejegyzés felett tessék elsiklani :-) Nagyon komoly :-))
Következő ajándék a sorban Renitől voltaképpen végtelenül egyszerű, mégis egyszerűségében pompás kísérője az ünnepi sütkérezésnek! Házi bourbon-vaníliás cukor, igazi vaníliával - ahogy azt kell!
Egy finom ropogtatnivaló még mindig Renitől: karácsonyi cantuccini! Reni is felrúgta a hagyományokat, s idén a megszokott mézeskalács parkolópályára került, s jönnek helyette az újdonságok: cantuccini, gyömbéres keksz, ésatöbbi, ésatöbb... Hiába no, tudni kell megújulni, remek választás!
Végezetül egy "alapmű" így karácsony tájékán, mely számtalan ünnepi csemege nélkülözhetetlen hozzávalója: kandírozott citrushéj! A kvázi megszokott cukrozott héjak után ez egy üvegbe töltött, szirupban ázó változat, melynek épp az a lényege, hogy ne száradjon ki. Felhasználási lehetőségeinek száma majdhogynem végtelen!
Rossamela ajándékától azt hiszem, nagyon sokan dobnánk egy hátast :-) Trüffeleket készített, egyedülálló módon szarvasgombával ízesítve! Súgom, hogy ez az ajándék tavaly készült, az ideieket hétpecsétes titokként őrzi - ám ha szarvasgombához jutunk, igazán exkluzív ajándékkal kedveskedhetünk! Kétfajta színben, kétfajta ízben!
"Ember ilyet nem is tud csinálni! Ilyet csak cukrászda tud!" - hangzott el egy 13 éves ételkritikus szájából a mondat :-) A gyermek igazat szólt! Saját levében csokis-mogyorós mini habcsókjai egyszerűen bámulatosan gyönyörűek - ugyanakkor embert és türelmet próbáló falatok is! Hogyha hasonlattal kellene élni: "a picurka sütik összeragasztása megközelíti egy marék bolha megpatkolásának nehézségi fokát". Nos, türelem habcsókot terem :-)
Szepyke sorozata következik! Szepy, aki izgatottan számol visszafelé karácsonyig, mint egy copfos kislány! S akinél a "fontosak" egy ideje saját készítésű ajándékokkal zsúfolt csomagot kapnak! Én is izgulnék, ha rokonok lennénk :-) Mi minden finomságot fog rejteni a Jézuska doboza! Elsőként egy gyömbéres fehércsoki ropogós köntösben! Milyen kis szégyellős, köntöst vett :-)
A Zamat és illat blog háziasszonya, Trinity mákvirágot sütött :-) Idézem gondolatait: "Egy nagyobb tányérra helyezve, celofánba csomagolva, szép masnival átkötve, 1-2 színes gömbbel vagy angyalkával feldíszítve méltán kerülhet a fa alá, majd a karácsonyi asztalra is!! Igaz, ez nem az előre elkészíthető kategória, de akinek az utolsó napokra is marad a készülődésből, azok megsüthetik... Amennyiben ajándékba készítjük, akkor én szórócukorral díszíteném."
Íme egy szívből jövő ajándék!
Újabb finomság Trinity-től: gesztenyés-mascarponés bonbonok formájában! A határidő lejártát kongató postomtól "pánikba esve" gyors golyózás kezdődött a konyhában, melynek eredménye a mellékelt képen is látható! Gesztenye, mandulás csoki, lágy mascarpone... Egy alkotó pánik, kéremszépen!
Az elkárhozás véleményem szerint így ölt testet, ahogy már Gesztenyénél is láttuk :-)) Sokszor jár egy rugóra a gasztrobloggerek agya :-)) Étcsokipohárkákba töltött kávés és fehércsokis mousse Trinity-től! Ugye-ugye, aki gasztro jellegű dolgokra fókuszálva járja a boltokat :-) Soha édesebb bűnbeesést!
A sorban az utolsó műremek Trinity-től: narancszselés-marcipános bonbonok... Akit egyszer a bonbonkészítés láza megcsapott :-)) Nincs menekvés! Ahogy Piszkénél is a kedvenc csoki, úgy itt a híres-neves Dominosteine volt a kiindulási alap, innen kezdte meg szorgos menetelését az a bizonyos vezérhangya :-) Terv teljesítve: egy csodálatos ünnepi desszert-gasztroajándék kerekedett belőle!
Tündér kezei közül kerültek ki a most következő parádés remekművek! Első körben egy bonbon - birskörte sajtból! Mondom, hogy kitűnő volt az idei termés, egyre csak mondom :-)) Tündér is eljátszott a birssajt-bonbon gondolatával, s a tettek mezejére lépés őt igazolta! Gyönyörű bonbonok születtek!
A következő három ajándék Tündértől egy dologban egyezik meg: mindegyik alapja a tojáshab. Először egy remekbe szabott, gyönyörű habcsók! Jótanács habcsók készítéséhez: felverés előtt érdemes 2-3 napig!! pihentetni a tojásfehérjét, utána verni kemény habbá cukorral. Úgy fog viselkedni, ahogy mi akarjuk! Például így, ahogy a képen is látszik!
Ha már tudjuk a gyönyörű habcsók készítésének titkát, ne habozzunk: készítsünk habtallért is! Itt és most mogyoróval Tündértől, csokiba mártva, hogy fokozzuk az élvezeteket, ha még egyáltalán lehetséges fokozni :-)
Töltött habtallér Tündér konyhájából! Készítésének története igen érdekes :-) Előző este a macaron receptjét tanulmányozta éppen - s olvasás után teljesen elment tőle a kedve. Másnap új erőre kapva elszántan fogott hozzá a sütéshez, így született meg a töltött habtallér! A töltelék is a véletlen műve: volt még otthon némi csokoládékrém, kis dúsítás és voilá!Hiába no, a kreatívság az kreatívság!
Ugyan ma már 6-a van, de szerintem még most sincs késő elkészíteni az adventi naptárat! Ahogy Valika is tette: mézes tésztából 1-1 "kártyalapot" vágott ki, kisütötte, feldíszítette. Így igazán boldogság visszaszámolni karácsonyig, s talán nem is telik majd olyan nehezen az odáig hátralévő idő :-) Legfeljebb most gyorsan egymás után megeszünk 6 napi adagot! Nem hinném, hogy bárkitől is áldozatot követelne :-)
Vali ezen ajándékától egész egyszerűen eltátottam a számat! Az unokája számára készített mézeskalács szán, a bakon ott a télapó, és virgonc rénszarvasok húzzák! Én, aki egy egyenes vonalat nem vagyok képes húzni, leborulok ilyen kézügyesség előtt :-) Tessék benne gyönyörködni, bátraknak kötelező kipróbálni :-)
Vesta két legyet ütött egy csapásra! Gyömbért kandírozott, majd azzal a lendülettel egy részét fel is dolgozta. Tuti járt már az Ikeában :-)) Illatos, ropogós gyömbéres kekszet sütött, ezzel csalva mosolyt a megajándékozott arcára! Azt meg el sem tudom hinni, hogy bárki azt feltételezné róla, hogy nem tud a boltit messze lepipáló sütit sütni! Kizárt. Halló, itt a bizonyíték!
Amit Yasmine művelt a csokival, az valami szédületes! Ügye keze munkáját már számtalanszor megcsodálhattuk, a kelt tésztái, kenyerei, süteményei fantasztikusak, s most a csokoládé! Ajándékdobozkát öntött ugyanis belőle, s alaposan megtömte vidám marcipán figurákkal! Eszméletlen!
Végezetül egy "alapmű" így karácsony tájékán, mely számtalan ünnepi csemege nélkülözhetetlen hozzávalója: kandírozott citrushéj! A kvázi megszokott cukrozott héjak után ez egy üvegbe töltött, szirupban ázó változat, melynek épp az a lényege, hogy ne száradjon ki. Felhasználási lehetőségeinek száma majdhogynem végtelen!
Rossamela ajándékától azt hiszem, nagyon sokan dobnánk egy hátast :-) Trüffeleket készített, egyedülálló módon szarvasgombával ízesítve! Súgom, hogy ez az ajándék tavaly készült, az ideieket hétpecsétes titokként őrzi - ám ha szarvasgombához jutunk, igazán exkluzív ajándékkal kedveskedhetünk! Kétfajta színben, kétfajta ízben!
"Ember ilyet nem is tud csinálni! Ilyet csak cukrászda tud!" - hangzott el egy 13 éves ételkritikus szájából a mondat :-) A gyermek igazat szólt! Saját levében csokis-mogyorós mini habcsókjai egyszerűen bámulatosan gyönyörűek - ugyanakkor embert és türelmet próbáló falatok is! Hogyha hasonlattal kellene élni: "a picurka sütik összeragasztása megközelíti egy marék bolha megpatkolásának nehézségi fokát". Nos, türelem habcsókot terem :-)
Szepyke sorozata következik! Szepy, aki izgatottan számol visszafelé karácsonyig, mint egy copfos kislány! S akinél a "fontosak" egy ideje saját készítésű ajándékokkal zsúfolt csomagot kapnak! Én is izgulnék, ha rokonok lennénk :-) Mi minden finomságot fog rejteni a Jézuska doboza! Elsőként egy gyömbéres fehércsoki ropogós köntösben! Milyen kis szégyellős, köntöst vett :-)
Nézzük tovább Szepy repertoárját! Következzék egy tál, tele-tele karácsonytól illatozó, csalogató süteményekkel! Soroljam? Mandulás kétszersült. Gyümölcskenyér. Panettone. Khm-khm, gumimacikkal :-))) Amik helyes kis üvegszerű ablakokká alakulnak a tésztában hő hatására! A szentség és az ő törése! :-) Szédületes!
Mézeskalácsok. Még mindig Szepytől! Most mondjam azt, hogy ipari mennyiségben? Ipari mennyiségben! 4 kg lisztből!!! Pillanat alatt összeállítható, utána vegyünk ki egy nap szabit, hogy kisüssük. Rögtön puha, nem kell alma mellett időznie! Szav. idejét jellemzi, hogy Szepy nagymamájánál még következő év augusztusában is volt belőle néhány darab, s kutya bajuk sem volt!
Újra Szepy alkotása, újra mézzel :-)) Egy last minute mézespuszedlit sütött az ajándékok forgatagában. Nevét onnan kapta, hogy valamilyen titokzatos úton-módon ez a sütemény minden évben az utolsó pillanatban készül el. De minden évben elkészül, mert könnyű, egyszerű és őrületesen finom! A tészta ráadásul a hűtőben sokáig eláll nyersen, akár frissiben is süthetünk belőle 1-1 adagot. Ki ne hagyjuk, amondó vagyok!
Répatorta muffinnak álcázva - Szepy kreatívságát dicséri a süti! Tudni kell, hogy a répatortája egyszerűen világbajnok, apró kapszlikban megsütve a tészta csodás ajándékként kelt új életre! A kekszekkel, bonbonokkal ellentétben ez nem áll el hetekig, csak1-2 nappal az ajándékozás előtt süssük meg!
A faluvégi kurta konyhában Thrini jóvoltából egzotikus nevű keksz sült: szerecsenkeksz! Náluk nem honosodott meg a hagyomány, hogy ajándékul valami gasztro-jellegű, de egy ilyen finom keksznek, egy vagány fémdobozba rejtve egy barátnő biztos örülni fog :-)
Mézeskalácsok. Még mindig Szepytől! Most mondjam azt, hogy ipari mennyiségben? Ipari mennyiségben! 4 kg lisztből!!! Pillanat alatt összeállítható, utána vegyünk ki egy nap szabit, hogy kisüssük. Rögtön puha, nem kell alma mellett időznie! Szav. idejét jellemzi, hogy Szepy nagymamájánál még következő év augusztusában is volt belőle néhány darab, s kutya bajuk sem volt!
Újra Szepy alkotása, újra mézzel :-)) Egy last minute mézespuszedlit sütött az ajándékok forgatagában. Nevét onnan kapta, hogy valamilyen titokzatos úton-módon ez a sütemény minden évben az utolsó pillanatban készül el. De minden évben elkészül, mert könnyű, egyszerű és őrületesen finom! A tészta ráadásul a hűtőben sokáig eláll nyersen, akár frissiben is süthetünk belőle 1-1 adagot. Ki ne hagyjuk, amondó vagyok!
Répatorta muffinnak álcázva - Szepy kreatívságát dicséri a süti! Tudni kell, hogy a répatortája egyszerűen világbajnok, apró kapszlikban megsütve a tészta csodás ajándékként kelt új életre! A kekszekkel, bonbonokkal ellentétben ez nem áll el hetekig, csak1-2 nappal az ajándékozás előtt süssük meg!
A faluvégi kurta konyhában Thrini jóvoltából egzotikus nevű keksz sült: szerecsenkeksz! Náluk nem honosodott meg a hagyomány, hogy ajándékul valami gasztro-jellegű, de egy ilyen finom keksznek, egy vagány fémdobozba rejtve egy barátnő biztos örülni fog :-)
A Zamat és illat blog háziasszonya, Trinity mákvirágot sütött :-) Idézem gondolatait: "Egy nagyobb tányérra helyezve, celofánba csomagolva, szép masnival átkötve, 1-2 színes gömbbel vagy angyalkával feldíszítve méltán kerülhet a fa alá, majd a karácsonyi asztalra is!! Igaz, ez nem az előre elkészíthető kategória, de akinek az utolsó napokra is marad a készülődésből, azok megsüthetik... Amennyiben ajándékba készítjük, akkor én szórócukorral díszíteném."
Íme egy szívből jövő ajándék!
Újabb finomság Trinity-től: gesztenyés-mascarponés bonbonok formájában! A határidő lejártát kongató postomtól "pánikba esve" gyors golyózás kezdődött a konyhában, melynek eredménye a mellékelt képen is látható! Gesztenye, mandulás csoki, lágy mascarpone... Egy alkotó pánik, kéremszépen!
Az elkárhozás véleményem szerint így ölt testet, ahogy már Gesztenyénél is láttuk :-)) Sokszor jár egy rugóra a gasztrobloggerek agya :-)) Étcsokipohárkákba töltött kávés és fehércsokis mousse Trinity-től! Ugye-ugye, aki gasztro jellegű dolgokra fókuszálva járja a boltokat :-) Soha édesebb bűnbeesést!
A sorban az utolsó műremek Trinity-től: narancszselés-marcipános bonbonok... Akit egyszer a bonbonkészítés láza megcsapott :-)) Nincs menekvés! Ahogy Piszkénél is a kedvenc csoki, úgy itt a híres-neves Dominosteine volt a kiindulási alap, innen kezdte meg szorgos menetelését az a bizonyos vezérhangya :-) Terv teljesítve: egy csodálatos ünnepi desszert-gasztroajándék kerekedett belőle!
Tündér kezei közül kerültek ki a most következő parádés remekművek! Első körben egy bonbon - birskörte sajtból! Mondom, hogy kitűnő volt az idei termés, egyre csak mondom :-)) Tündér is eljátszott a birssajt-bonbon gondolatával, s a tettek mezejére lépés őt igazolta! Gyönyörű bonbonok születtek!
A következő három ajándék Tündértől egy dologban egyezik meg: mindegyik alapja a tojáshab. Először egy remekbe szabott, gyönyörű habcsók! Jótanács habcsók készítéséhez: felverés előtt érdemes 2-3 napig!! pihentetni a tojásfehérjét, utána verni kemény habbá cukorral. Úgy fog viselkedni, ahogy mi akarjuk! Például így, ahogy a képen is látszik!
Ha már tudjuk a gyönyörű habcsók készítésének titkát, ne habozzunk: készítsünk habtallért is! Itt és most mogyoróval Tündértől, csokiba mártva, hogy fokozzuk az élvezeteket, ha még egyáltalán lehetséges fokozni :-)
Töltött habtallér Tündér konyhájából! Készítésének története igen érdekes :-) Előző este a macaron receptjét tanulmányozta éppen - s olvasás után teljesen elment tőle a kedve. Másnap új erőre kapva elszántan fogott hozzá a sütéshez, így született meg a töltött habtallér! A töltelék is a véletlen műve: volt még otthon némi csokoládékrém, kis dúsítás és voilá!Hiába no, a kreatívság az kreatívság!
Ugyan ma már 6-a van, de szerintem még most sincs késő elkészíteni az adventi naptárat! Ahogy Valika is tette: mézes tésztából 1-1 "kártyalapot" vágott ki, kisütötte, feldíszítette. Így igazán boldogság visszaszámolni karácsonyig, s talán nem is telik majd olyan nehezen az odáig hátralévő idő :-) Legfeljebb most gyorsan egymás után megeszünk 6 napi adagot! Nem hinném, hogy bárkitől is áldozatot követelne :-)
Vali ezen ajándékától egész egyszerűen eltátottam a számat! Az unokája számára készített mézeskalács szán, a bakon ott a télapó, és virgonc rénszarvasok húzzák! Én, aki egy egyenes vonalat nem vagyok képes húzni, leborulok ilyen kézügyesség előtt :-) Tessék benne gyönyörködni, bátraknak kötelező kipróbálni :-)
Vesta két legyet ütött egy csapásra! Gyömbért kandírozott, majd azzal a lendülettel egy részét fel is dolgozta. Tuti járt már az Ikeában :-)) Illatos, ropogós gyömbéres kekszet sütött, ezzel csalva mosolyt a megajándékozott arcára! Azt meg el sem tudom hinni, hogy bárki azt feltételezné róla, hogy nem tud a boltit messze lepipáló sütit sütni! Kizárt. Halló, itt a bizonyíték!
Amit Yasmine művelt a csokival, az valami szédületes! Ügye keze munkáját már számtalanszor megcsodálhattuk, a kelt tésztái, kenyerei, süteményei fantasztikusak, s most a csokoládé! Ajándékdobozkát öntött ugyanis belőle, s alaposan megtömte vidám marcipán figurákkal! Eszméletlen!
Rózsaszín pöttyök Zsófija november végén kezdte a gasztrobloggerek életét! Blogírás ide vagy oda, a karácsony nála sem múlhatott el saját készítésű ajándékok nélkül, ebből nyújt nekünk egy csokorra valót! Mit is? Non plus ultra, Éva süteménye, Mézes puszedli, Narancslekvár, Fahéjas almalekvár, Csokis körtelekvár. Hm... Kellemes ünnepeket!
Végezetül a saját édes ajándékaim. Először kávékrémes bonbon. Első bonbonnak talán nem is rossz :-)) Eddig ugyanis azt hittem, hogy bonbont készíteni otthon még annál is nehezebb, s meglepetten nyugtáztam, hogy mégsem ördöngösség! A csokiburok most egy lágy kávékrémes tölteléket rejt és egy szem csokiba mártott kávészemet. Zuram, Max és A. barátnőm nem átallotta egereknek titulálni őket! Szerencsére kóstoláskor semmiféle egérre utaló ízt nem éreztek :-)))
Életben már egész más volt, mint lámpafényes fotón :-)
Életben már egész más volt, mint lámpafényes fotón :-)
Egy doboznyi mini stollen. Melyek nagytesóját már számtalanszor megsütöttem, minden egyes alkalommal ajándékba! Kóstolni így mindig kolléganőm kalácsából tudtam, amit anyukája küldött neki egyenesen Németországból. Így történt, hogy egy merész huszárvágással pici nudlikat sodortam a stollen tésztájából, s külsőleg erősen a hókiflire hajazó, illatos-fűszeres falatokat sütöttem. Szokásos szöveg: fémdobozban sokáig eláll :-)))
Ééééééééééééés itt a vége! Véget ért a VKF! mára, zárul Viki mókatára!
Ééééééééééééés itt a vége! Véget ért a VKF! mára, zárul Viki mókatára!
Nagyon köszönöm minden kedves Gasztrobloggernek a részvételt, a rengeteg ajándékötletet, a kedves szavakat! Amondó vagyok, kiváló fordulót sikerült összehoznunk! Köszönöm még egyszer!
És most perdüljenek a dobok! Igen, hallom már!
Staféta átadás következik!
A sorban immár 31. VKF! házigazdája lészen a kreatív kis háziasszony:
GARFFYKA!
Staféta átadás következik!
A sorban immár 31. VKF! házigazdája lészen a kreatív kis háziasszony:
GARFFYKA!
Vidám ötletelést, jó munkát kívánok, én most hátradőlök a fotelemben :-)
Viszlát XXX. VKF! Élmény volt együtt lenni!
Viszlát XXX. VKF! Élmény volt együtt lenni!
Örületesen jó kis összefoglaló volt, és örületes mennyiségű csoda született! Gratulálok Viki, mehetsz aludni!:))))
VálaszTörlésÉs Garffykának is gratulálok előre a stafétához!:)
Gratulálok! Hatalmas munkát vállaltál magadra, nagyon sok gyönyörű pályamunka érkezett! Sajnálom, hogy most időhiány miatt lemaradtam róla, de az ötletek jól jöttek! :)))
VálaszTörlésNagyon klassz összefoglalót készítettél :) Garffykának pedig gratulálok a stafétához!
VálaszTörlésKöszönöm a játékot!
VálaszTörlésHát ez jó kis összefoglaló volt, de szomorú vagyok, mert az én receptem nem találtam meg közte. Lehet, hogy rossz email ímre küldtem el?
VálaszTörlésKöszönöm a rengeteg munkádat, a kedves, dicsérő szavaidat. Nagyon termékeny, mesés gasztroajndékokkal teli VKF volt, szuper volt részt venni benne. Már várom a következőt! :))
VálaszTörlésLe a kalappal Viki, tényleg ember lányát próbáló feladat lehetett megírni ezt a maratoni összefoglalót :)
VálaszTörlésKöszönöm a játékot! :o)
Élmény volt nekünk is :)
VálaszTörlésLe a kalappal az összefoglalód előtt. Aztán le a kalappal a nagyon jó ötletekért mindenkinek. Most már csak győzzek válogatni.
VálaszTörlésKöszi a sok munkát és a rengeteg dicsérő szót, maradt talán kicsi időd pihenni a karácsonyi hajrá előtt:)
VálaszTörlésKöszönöm a szavaitokat, tényleg egy élmény volt :-)) Ennyi kreatív ötlet egy rakáson, ez hallatlan!
VálaszTörlésMithrile! Nem találkoztam a leveleddel és a pályaműveddel!!!
Nagyon sok tennivalód volt az elmúlt időben, de kellemes is lehetett egyben, ennyi remek receptet szortírozni. Gratulálok!
VálaszTörlésEgy icipici kérésem lenne, javítanád a bejegyzésben a blog nevét? Nem faluvégi kurta kocsma, hanem konyha.:) Köszönöm!
Jó pihenést!
Hű, nagyon köszönöm a gyors pótlást:) Mivel ez volt az első VKF!-em, különösen megijedtem, hogy nem jött össze:)
VálaszTörlésMondjuk ennyi írás mellett nem csoda, ha elkeveredett, lesz mit böngészni.
Még egyszer köszi!
VIKI - csodálatos összefoglalókat rittyentettél, le a kalappal, nem lehetett kis munka ezt a rengeteg pályaművet feldolgozni :) Egyet árulj el, hány bonbont, kekszet, puszedlit, tálca sütit tüntettél el, amíg írtad? :D Én már az olvasástól is éhes lettem :)
VálaszTörlésNagyon-nagyon szépen köszönöm!
Összeszedem minden igyekezetem és remélem fel tudok nőni a feladat nagyságához.
Szia Viki!
VálaszTörlésFogadd őszinte gratulációmat, szuper remekművet hoztál össze a beszámolóiddal.
Jó szórakozás volt olvasni, a bemutatott művekből lehet válogatni. Nagy munka volt, de úgy látom azért te is élvezted. Gratulálok még egyszer!
Köszönöm a kedves szavakat!
VálaszTörlésGarffyka, sok szeretettel, és jó munkát meg ötletelést kívánok!!!
Süti nem fogyott. Mert nem volt, aki süssön :-DD
Köszönet a háziasszonykodásért és az olvasmányos összefoglalóért.
VálaszTörlésSzámítottál ekkora sikerre, amikor elindítottad azt a bizonyos lavinát?
Koszonet az osszefoglalokert! Sajnos lemaradtam errol a fordulorol, de olyan elvezetes volt bongeszni a sok finomsag kozott!
VálaszTörlésAnnyira szuper lett az összefoglaló és amikor a bloggerben megláttam az előző körnél a saját fotómat, hát teljesen elvoltam kápráztatva:)Nagyon aranyos szövegeket is rittyentettél mindenhova, tényleg köszönet a sok munkáért!
VálaszTörlésJókaja, hát fel kellett kössem a bugyit :-)) Egyszerűen csak pislogtam :-)
VálaszTörlésJudith, majd a legközelebbin! Itt tényleg van miből válogatni :-)
Í.Sz - az érdem a tiéd, hisz játszottál :-) Örülök, ha tetszett az összefoglaló!
Kicsit megkésve ugyan, de szeretném megköszönni ezt a jó kiírást és az élvezetes összefoglalókatt!
VálaszTörlésDrága Viki, hatalmas munkát végeztél, köszönet érte! Egy csokorba szedve ez a sok sok finomság!Köszönjük a munkádat és a tökéletes témaválasztást! Biztosan rengetegen fogjuk mazsolázni és ki is próbálni a kedvenc recepteket!Puszi! És mostmár pihenj is egy kicsit:)))
VálaszTörlés