Házi kolbász nélküli állapotok uralkodnak nálunk... Jaaaaaaaaaaaaaaj! Micsoda sanyarú élet :-))
Így történt, hogy a rakott krumpli egy milánói ízvilágú darált hússal készült el kolbász helyett, s mivel a múltkoriban a paprikás krumpli olyan finom lett a római tálban - hogy ezúttal is cserépedényben sütöttem meg.
Abszolút jó döntés volt!
Milánói rakott krumpli
Hozzávalók:
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, picit hagyjuk pirulni, majd megfűszerezzük és beletesszük a zúzott fokhagymát. Fedő alatt néhány percig pároljuk. Nem kell teljesen készre, hisz utána még úgyis sülni fog.
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
A római tál tetejét min. 20 percre beáztatjuk.
A felkarikázott krumpli felét a tál aljába pakoljuk, megsózzuk. Ráhalmozzuk a darált húsos ragut, majd a tojáskarikákat, végül befedjük a maradék krumplival. Megsózzuk. A tál beáztatott fedelével lezárjuk az edényt, s hideg sütőben dugjuk. 45 percig sütjük.
A sütési idő letelte után levesszük a tál fedelét, megtejfölözzük a rakott krumplit, megszórjuk sajttal, és addig tesszük csak vissza, míg a sajt a tetején rápirul - kb. 10-15 perc.
Savanyúságot érdemes mellé kínálni!
Így történt, hogy a rakott krumpli egy milánói ízvilágú darált hússal készült el kolbász helyett, s mivel a múltkoriban a paprikás krumpli olyan finom lett a római tálban - hogy ezúttal is cserépedényben sütöttem meg.
Abszolút jó döntés volt!
Milánói rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1-1,2 krumpli
- 50 dkg darált hús
- 1-2 fej vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- só, bors, oregánó
- 4-5 tojás
- 1 nagy doboz tejföl
- 10 dkg sajt
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, picit hagyjuk pirulni, majd megfűszerezzük és beletesszük a zúzott fokhagymát. Fedő alatt néhány percig pároljuk. Nem kell teljesen készre, hisz utána még úgyis sülni fog.
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
A római tál tetejét min. 20 percre beáztatjuk.
A felkarikázott krumpli felét a tál aljába pakoljuk, megsózzuk. Ráhalmozzuk a darált húsos ragut, majd a tojáskarikákat, végül befedjük a maradék krumplival. Megsózzuk. A tál beáztatott fedelével lezárjuk az edényt, s hideg sütőben dugjuk. 45 percig sütjük.
A sütési idő letelte után levesszük a tál fedelét, megtejfölözzük a rakott krumplit, megszórjuk sajttal, és addig tesszük csak vissza, míg a sajt a tetején rápirul - kb. 10-15 perc.
Savanyúságot érdemes mellé kínálni!
Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésKöszi!
Viki! Abszolút átérzem a dolgot. Én szinte rosszul vagyok, ha nincs otthon télen-nyáron házikolbász. Hál' Istennek, apuéknak, apósoméknak és férjecském egyik volt kolleganőjének nemigen fordul elő ilyen szitu. A héten kaptuk meg az új cuccot, ha gondolod egy csücsköt félrerakok. :-)))) De csak azért ennyit, hogy szilveszterre maradjon. ;-)
VálaszTörlésAndi, köszi :-)
VálaszTörlésLiz, köszönöm az együttérzést :-))) Na akkor jól előkészítem a hasamat!!! Juj de jó!
Gondolhatod, mit élek itt át magyar kolbász nélkül, nap, mint nap. Néha valami hasonmáshoz jutok, aki ott ugat a sor végén. :(( S most is csak csorog a nyálam.
VálaszTörlésDe ez az olaszosítás micsoda egy ötlet! Wow!
Jujj!
VálaszTörlésFinom!!!Jól megoldottad a kolbászügyet:))
VálaszTörlésTinkmara, jaj össze sem lehet hasonlítani! Azt nem lehet utánozni!
VálaszTörlésKöszi :-) Esetleg tégy egy próbát :-))
Belly! Remélem, pozitív jujj! :-)
Trin, kényszer nagy úr :-)) S milyen jó lett!
Hol voltam én mostanáig???
VálaszTörlésMár sokat olvastam rólad különböző gasztroblogokon, de valahogy mégsem jutottam el az oldaladra. Tegnap éjjel viszont igen...aztán szépen itt is ragadtam...és még ma reggel is itt böngészem a receptjeidet,ahelyett,hogy végre mennék a konyhába,hogy én is csináljak valamit! :))
Gratulálok a blogodhoz, egyszerűen szuper!!!