Megláttam Bellynél és szerelembe estünk. Ez a zimankós-havas-didergő idő pont az ilyen laktató kaják időszaka - el is készítettem. Jelentem, isteni finom!
Egy szaktanácsot szeretnék kérni: ha tojásba mártom a húst, hogy tapad rá a sajt normálisan??? Mert az enyimet tapicskolni kellett, megerőszakolni kellett, forgatás közben leesett róla, jaaaaaaaaaj :-) Még jó, hogy a mártás jótékonyan eltakarja a bénázás látható jeleit :-)))
Isteni omlós, szaftos, a babérlevéltől kicsit pikáns... Érdemes kipróbálni!
Holland szelet
Hozzávalók:
A mártáshoz:
A húst megmossuk, kiklopfoljuk, besózzuk. Tojásba, majd reszelt sajtba "panírozzuk", s élénk tűzön, jó forró olajban pirosra sütjük a szeleteket. Nem kell teljesen készre sütni, úgyis megy még a mártással a sütőbe!
A hússzeleteket tűzálló tálba tesszük.
Besamelt készítünk. A vajat megolvasztjuk, gyenge rózsaszínre pirítjuk benne a lisztet, majd ovális habverővel folyamatosan kavargatva hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és kiforraljuk.
Ezzel a mártással leöntjük a tűzálló tálban várakozó hússzeleteket, az edényt fóliával lefedjük, és hideg sütőbe téve 45 percig sütjük. A fóliát levéve további reszelt sajttal megszórjuk és pirulásig sütjük.
Krumplikörettel tálaljuk.
Isteni omlós, szaftos, a babérlevéltől kicsit pikáns... Érdemes kipróbálni!
Holland szelet
Hozzávalók:
- 6 szelet hús (csirkemell, karaj, filézett csirkecomb...)
- tojás
- reszelt sajt jó bőven
- olaj a sütéshez
A mártáshoz:
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- só, bors,
- 1-2 babérlevél
A húst megmossuk, kiklopfoljuk, besózzuk. Tojásba, majd reszelt sajtba "panírozzuk", s élénk tűzön, jó forró olajban pirosra sütjük a szeleteket. Nem kell teljesen készre sütni, úgyis megy még a mártással a sütőbe!
A hússzeleteket tűzálló tálba tesszük.
Besamelt készítünk. A vajat megolvasztjuk, gyenge rózsaszínre pirítjuk benne a lisztet, majd ovális habverővel folyamatosan kavargatva hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és kiforraljuk.
Ezzel a mártással leöntjük a tűzálló tálban várakozó hússzeleteket, az edényt fóliával lefedjük, és hideg sütőbe téve 45 percig sütjük. A fóliát levéve további reszelt sajttal megszórjuk és pirulásig sütjük.
Krumplikörettel tálaljuk.
Én mondtam,hogy finom!
VálaszTörlésA sajt nekem is kicsit tapicskolós lett,de bánja kánya,annyit kibírtam.Örülök,hogy ízlett.
Megnyugodtam :-))
VálaszTörlésAz íze teljes mértékben kárpótolta a szentségelést :-)))
Én is szemezek vele régen. Szerintem megsütöm a héten valamikor.
VálaszTörlésEz valahogy elkerülte a figyelmemet Bellynél. Nagggyon tecc!
VálaszTörlésAz elözö csokis likörödtöl meg teljesen oda vagyok!!! :)
Boldog karácsonyt drága Viki!
Andi, készülj fel a tapicskolásra, de annyira megéri!
VálaszTörlésAncsika :-)) MiniMax-szal is tudtok koccintani :-)))
Nektek is nagyon boldog ünnepeket :-)
Örömteli, szép karácsonyt, gasztroélményekben (is) gazdag napokat kívánok Neked és Szeretteidnek!
VálaszTörlésIsmertem ezt a recit, mi lisztbe forgatjuk a húst a tojás előtt, csak annyiban más a miénk. Tudom, hogy nagyon fincsi!! :))
VálaszTörlésNagyon finom lehet...Én is elkerültem Bellynél, de most megvan:))
VálaszTörlésNapmátka :-) Ahogy Nektek is :-))
VálaszTörlésYasmine, ugye? Nyami!
Trin, ejjejj :-)) No majd most! Ne menj el mellette!