2009. december 22., kedd

Holland szelet

Megláttam Bellynél és szerelembe estünk. Ez a zimankós-havas-didergő idő pont az ilyen laktató kaják időszaka - el is készítettem. Jelentem, isteni finom!

Egy szaktanácsot szeretnék kérni: ha tojásba mártom a húst, hogy tapad rá a sajt normálisan??? Mert az enyimet tapicskolni kellett, megerőszakolni kellett, forgatás közben leesett róla, jaaaaaaaaaj :-) Még jó, hogy a mártás jótékonyan eltakarja a bénázás látható jeleit :-)))

Isteni omlós, szaftos, a babérlevéltől kicsit pikáns... Érdemes kipróbálni!





Holland szelet



Hozzávalók:

  • 6 szelet hús (csirkemell, karaj, filézett csirkecomb...)
  • tojás
  • reszelt sajt jó bőven
  • olaj a sütéshez

A mártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • só, bors,
  • 1-2 babérlevél


A húst megmossuk, kiklopfoljuk, besózzuk. Tojásba, majd reszelt sajtba "panírozzuk", s élénk tűzön, jó forró olajban pirosra sütjük a szeleteket. Nem kell teljesen készre sütni, úgyis megy még a mártással a sütőbe!

A hússzeleteket tűzálló tálba tesszük.

Besamelt készítünk. A vajat megolvasztjuk, gyenge rózsaszínre pirítjuk benne a lisztet, majd ovális habverővel folyamatosan kavargatva hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és kiforraljuk.

Ezzel a mártással leöntjük a tűzálló tálban várakozó hússzeleteket, az edényt fóliával lefedjük, és hideg sütőbe téve 45 percig sütjük. A fóliát levéve további reszelt sajttal megszórjuk és pirulásig sütjük.

Krumplikörettel tálaljuk.

9 megjegyzés:

  1. Én mondtam,hogy finom!

    A sajt nekem is kicsit tapicskolós lett,de bánja kánya,annyit kibírtam.Örülök,hogy ízlett.

    VálaszTörlés
  2. Megnyugodtam :-))

    Az íze teljes mértékben kárpótolta a szentségelést :-)))

    VálaszTörlés
  3. Én is szemezek vele régen. Szerintem megsütöm a héten valamikor.

    VálaszTörlés
  4. Ez valahogy elkerülte a figyelmemet Bellynél. Nagggyon tecc!
    Az elözö csokis likörödtöl meg teljesen oda vagyok!!! :)
    Boldog karácsonyt drága Viki!

    VálaszTörlés
  5. Andi, készülj fel a tapicskolásra, de annyira megéri!


    Ancsika :-)) MiniMax-szal is tudtok koccintani :-)))
    Nektek is nagyon boldog ünnepeket :-)

    VálaszTörlés
  6. Örömteli, szép karácsonyt, gasztroélményekben (is) gazdag napokat kívánok Neked és Szeretteidnek!

    VálaszTörlés
  7. Ismertem ezt a recit, mi lisztbe forgatjuk a húst a tojás előtt, csak annyiban más a miénk. Tudom, hogy nagyon fincsi!! :))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon finom lehet...Én is elkerültem Bellynél, de most megvan:))

    VálaszTörlés
  9. Napmátka :-) Ahogy Nektek is :-))


    Yasmine, ugye? Nyami!


    Trin, ejjejj :-)) No majd most! Ne menj el mellette!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.