Az utolsó munkanapra sütöttem, még 23-án. Az idei utolsó munkában töltött napra. Olyan furcsa... Mindjárt vége az évnek...
Gombhoz kabát típusú süti: meggy és dió volt a kiindulási alap, némi csokoládé, s hogy kiadós legyen. Nagyon finom lett, a kolléganőim szerint ha nem lennék férjnél immár több, mint 10 éve, akkor most nyugodtan férjhez mehetnék :-DDD
Egy dolgot fogok legközelebb változtatni rajta: a töltelék tetejét megkenem lekvárral, hogy a felső lap is "odaragadjon", mert az aljas nem volt valami ragaszkodó típus. Azért megettük így is!
Hamis puncsszelet meggyel és dióval
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
kb. 1,5 dl tej
csipet só
A töltelékhez:
1 üveg magozott meggybefőtt
15 dkg dió
6-8 ek. cukor (meggy savanyúságától függ)
6,5 dkg margarin
ízlés szerint rum vagy rumaroma
Tetejére:
2-3 ek. lekvár
1 tábla étcsokoládé
kókuszreszelék
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 3 egyenlő részre osztjuk. Megmértem: összesen 1,20 kg, tehát 40 dkg-s darabokra kell vágjuk. Lisztezett munkalapon egyesével kinyújtjuk, és tepsiben vagy gáztepsi hátán halvány rózsaszínűre sütjük előmelegített sütőben. Az én tepsim 22x40 cm-s, abban készült.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, összekeverjük a cukorral, a durvára aprított dióval, az olvasztott margarinnal, a rummal/rumaromával, s az egyik tésztalapot belemorzsoljuk. Jól összegyurmázzuk, össze fog állni!
Az egyik tésztalapot tepsibe vagy tálcára tesszük, rátapicskoljuk a tölteléket. A töltelék tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, rátesszük a harmadik tésztalapot.
Tetejét bevonjuk a megolvasztott étcsokival, majd némi szilárdulás után megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha még lágy a csoki, belesüllyed a kókusz - tapasztalat :-)
Érdemes egy éjszakát pihentetni, nem is feltétlenül hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap téglalapokra szeletelve tálaljuk.
Forrás
Gombhoz kabát típusú süti: meggy és dió volt a kiindulási alap, némi csokoládé, s hogy kiadós legyen. Nagyon finom lett, a kolléganőim szerint ha nem lennék férjnél immár több, mint 10 éve, akkor most nyugodtan férjhez mehetnék :-DDD
Egy dolgot fogok legközelebb változtatni rajta: a töltelék tetejét megkenem lekvárral, hogy a felső lap is "odaragadjon", mert az aljas nem volt valami ragaszkodó típus. Azért megettük így is!
Hamis puncsszelet meggyel és dióval
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
kb. 1,5 dl tej
csipet só
A töltelékhez:
1 üveg magozott meggybefőtt
15 dkg dió
6-8 ek. cukor (meggy savanyúságától függ)
6,5 dkg margarin
ízlés szerint rum vagy rumaroma
Tetejére:
2-3 ek. lekvár
1 tábla étcsokoládé
kókuszreszelék
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 3 egyenlő részre osztjuk. Megmértem: összesen 1,20 kg, tehát 40 dkg-s darabokra kell vágjuk. Lisztezett munkalapon egyesével kinyújtjuk, és tepsiben vagy gáztepsi hátán halvány rózsaszínűre sütjük előmelegített sütőben. Az én tepsim 22x40 cm-s, abban készült.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, összekeverjük a cukorral, a durvára aprított dióval, az olvasztott margarinnal, a rummal/rumaromával, s az egyik tésztalapot belemorzsoljuk. Jól összegyurmázzuk, össze fog állni!
Az egyik tésztalapot tepsibe vagy tálcára tesszük, rátapicskoljuk a tölteléket. A töltelék tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, rátesszük a harmadik tésztalapot.
Tetejét bevonjuk a megolvasztott étcsokival, majd némi szilárdulás után megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha még lágy a csoki, belesüllyed a kókusz - tapasztalat :-)
Érdemes egy éjszakát pihentetni, nem is feltétlenül hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap téglalapokra szeletelve tálaljuk.
Forrás
Aztaaaaaaaaaa!:)
VálaszTörlésNah, hozom a tányérom, vagy minimum egy szalvétát!:)))
Hamis vagy sem, kevesbe erdekel, ha a dio nem markans, ennek en is egy szeletkevel..
VálaszTörlésNem látszik, hogy nem ragaszkodott, nagyon jól néz ki...
VálaszTörlésKhmmm...esetleg bigámia?:DDDDD
VálaszTörlésNekem a Charlotte után az egyik kollégaNŐM mondta!:-))
VálaszTörlésGratula,nagyon finom lehetett!:-))
nagyon fincsi lehet.Ez az egyik kedvenc sütim.
VálaszTörlésjuj, de jó ez!!!! Vittem a recit :))))
VálaszTörlésJujj, anyukám kedvence és eddig nem találtam könnyen megvalósítható, finom receptet. köszi, ezt máris mentettem. :o)))
VálaszTörlésSzepy, jippppppppppi!!! Hát hogyne hozhatnád a tányérodat!
VálaszTörlésEditem, nem markáns! Szeretnéd, ez egész biztos!
Trin, megtapostam az aljast :-DDD
Andi, ez az igazi elismerés!!! Ha NŐ mondja!
Belly, szeretnéd, az fix!
Ancsika, remélem bejön nektek is!
Lori, ebben csak annyi a pepecs, míg kisütöd a lapokat egyesével :-) Utána mint a villám!