Még nyáron vettem az Intersparban a szilikon jégkocka formát. Amiben aztán a dögmeleg nyár ellenére sem készült kagyló alakú jégkocka :-))
Már régóta kacérkodtam a bonbongyártással, most az alkalom is megvolt rá, nekiugrottam. Azt kell mondjam, könnyebb, mint gondoltam! Vettem remek iskolai ecsetet hozzá, gombfestékhez valót :-))), így percek kérdése volt a 12 kis mélyedés kikenése. A nettó munka nem több, mint 20-25 perc, plusz hűlés természetesen. De az nem munka :-)
Lágy tejszínes-kávés csokikrémet rejt a burok, bónuszként 1-1 szem csokiba mártott pörkölt kávészemet. Az első eresztésből vittem be a munkahelyre "meózni", és általános sikert aratott!
Kávékrémes bonbonok
Hozzávalók:
A csokiburokhoz:
A krémhez:
Szilikon jégkocka forma és 10-es méretű iskolai ecset :-)
Az étcsokit 500 W-on mikróban, parányi olajjal megolvasztjuk, kb. 2 perc alatt. Az ecset segítségével kikenjük a szilikonforma mélyedéseit, betesszük a hűtőbe dermedni, majd újra kikenjük a formát, újra vissza a hűtőbe - két rétegű csokiburkot kapva eredményül.
Elkészítjük a krémet: a csokit és a tejszínt szintén a mikróban 500 W-on összeolvasztjuk. Hozzáöntjük a főzött kávét, simára keverjük. Egész langyosra hűtjük, nehogy felolvassza az előzőleg elkészített csokihéjat.
Teáskanállal a formába kanalazzuk a kávés csokikrémet. Ne túlságosan tele! Belepottyantunk 1-1 csokis kávészemet, picit bele is nyomjuk a krémbe, ismét a hűtőbe költöztetjük. A töltelék ilyenkor még ijesztően híg, nyugalom! Ha kissé megszilárdult a krém (nem lesz kemény!), újra felmelegítjük a burokhoz való csokit, és a kis ecsetünkkel áthúzzuk a tetejét. Így talpa is lesz a bonbonnak, tisztára mint a gyári!
Egy éjszakát hűtőben vagy hűs helyen hagyjuk összedermedni. Másnap könnyen kipattintható a formából!
Tegyük guszta fémdobozba vagy celofánba, és szerezzünk vele hatalmas örömet!
Ui: Sorry a képekért, reggel 6 körül, lámpafénynél készültek :-)
Már régóta kacérkodtam a bonbongyártással, most az alkalom is megvolt rá, nekiugrottam. Azt kell mondjam, könnyebb, mint gondoltam! Vettem remek iskolai ecsetet hozzá, gombfestékhez valót :-))), így percek kérdése volt a 12 kis mélyedés kikenése. A nettó munka nem több, mint 20-25 perc, plusz hűlés természetesen. De az nem munka :-)
Lágy tejszínes-kávés csokikrémet rejt a burok, bónuszként 1-1 szem csokiba mártott pörkölt kávészemet. Az első eresztésből vittem be a munkahelyre "meózni", és általános sikert aratott!
Kávékrémes bonbonok
Hozzávalók:
A csokiburokhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1-2 tk. étolaj
A krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3 cl erős főzött kávé
- 12 szem csokiba mártott kávészem (pl. Aldiból)
Szilikon jégkocka forma és 10-es méretű iskolai ecset :-)
Az étcsokit 500 W-on mikróban, parányi olajjal megolvasztjuk, kb. 2 perc alatt. Az ecset segítségével kikenjük a szilikonforma mélyedéseit, betesszük a hűtőbe dermedni, majd újra kikenjük a formát, újra vissza a hűtőbe - két rétegű csokiburkot kapva eredményül.
Elkészítjük a krémet: a csokit és a tejszínt szintén a mikróban 500 W-on összeolvasztjuk. Hozzáöntjük a főzött kávét, simára keverjük. Egész langyosra hűtjük, nehogy felolvassza az előzőleg elkészített csokihéjat.
Teáskanállal a formába kanalazzuk a kávés csokikrémet. Ne túlságosan tele! Belepottyantunk 1-1 csokis kávészemet, picit bele is nyomjuk a krémbe, ismét a hűtőbe költöztetjük. A töltelék ilyenkor még ijesztően híg, nyugalom! Ha kissé megszilárdult a krém (nem lesz kemény!), újra felmelegítjük a burokhoz való csokit, és a kis ecsetünkkel áthúzzuk a tetejét. Így talpa is lesz a bonbonnak, tisztára mint a gyári!
Egy éjszakát hűtőben vagy hűs helyen hagyjuk összedermedni. Másnap könnyen kipattintható a formából!
Tegyük guszta fémdobozba vagy celofánba, és szerezzünk vele hatalmas örömet!
Ui: Sorry a képekért, reggel 6 körül, lámpafénynél készültek :-)
Nagyon ügyes vagy! Nagyon gyönyörűséges!
VálaszTörlésKépzeld, én is jégkockaformában (szilikonos) próbálkoztam, de nem jött ki belőle... Igaz, csak egyszer kentem ki, ez volt a gond, ugye? Pedig olyan jót találtam ki... És amúgy tök finom volt,, csak hát kanállal... de így még mindig nincs semmim a VKF-re!!!!!:(((((
VálaszTörlésNem gondolnám,hogy Neked szükséged lenne a bolti bonbonokra!Szuper a sajátod!:-))
VálaszTörlésHát ilyenkor azért sajnálom, hogy nem vagyok a koleginád!!! Nekem első látásra úgy néztek ki, mintha egérkék lennének! Gratula!
VálaszTörlésKét apró dolog, amit hozzáfűznék:
VálaszTörlésaz első: honnan van Neked ilyen formád, vagyis nekem miért nincs?????
a másik pedig az volna, ne küzdj a cicomás csomagolással, tedd egy sima nájlon zacsiba, és úgy küldjed, a belső érték a fontos nem a külcsiny:-))))))))))
Áááá, melléütöttem, ezért töröltem!
VálaszTörlésSzóval: gyönyörű bon-bonok, megkóstolnék párat!!
Amúgy tudod, hogy benn vagy a fejemben megint??:OO Majd holnap megmutatom:))
Csodás desszert!! Annyira ügyes vagy!! :))
VálaszTörlésAndi, köszönöm :-) Szívesen megkínálnálak!
VálaszTörlésMóni, semmi pánik! Kétszer kend ki, tuti ki fog jönni! Idő mint a tenger :-) Érkezni fognak még hétfőn!! is pályaművek, addig megszilárdul még egyszer a bonbonod!
VálaszTörlésNaaaaaaa, lééééééééééécci :-))
Andi :-) Le is fogok szokni róla! Aranyárban mérik ugyanis a kézműves bonbont!
VálaszTörlésLiz, megmondaaaaaaaaalak! Egyébként tényleg :-)) Zuram is ezt mondta a képet látva, meg is fenyítettem! Enni bezzeg jó volt!
VálaszTörlésTe nem a kolléginám vagy, hanem a barátnőm :-) Majd csinálok neked is, jó?
Max, szemecske kinyit az Intersparban legközelebb a konyharészlegen :-)) Ahol a fazekak is vannak.
VálaszTörlésEgyelőre ezeket beküldtük a szánkba, de tényleg kár volna agyoncsicsázni :-)
Trin, téged is szívesen megkínálnálak, mert nagyon finom lett!
VálaszTörlésNa nézlek holnap, mit alkottál!!!
Yasmine, köszi! Tipikus villantós desszert... Munka alig volt vele, amit írtam is, és mindenki hanyatt vágja magát tőle, hihi :-)
VálaszTörlésTényleg egérkéknek néz ki.Vagy kis süniknek.Komolyan lehet hétfőn is küldeni?Akkor kösd fel a bundabugyit leányzó:-D
VálaszTörlésMost először kaptam kedvet a bonbongyártáshoz...ezek gyönyörűek és teljesen az én ízlésvilágom...megyek formát beszerezni.
VálaszTörlésBelly, ne fenyegess :-DD
VálaszTörlésAszongya sünibonbon :-)) A megvilágítás a ludas :-)
Lori, de jó!!! Intersparban leltem, kb. 250 Ft volt :-)
Nagyon jól sikerültek, ügyes vagy! És milyen finom lehet :)
VálaszTörlésMiért is nem vagyok én a te kolleganöd???? :)))
VálaszTörlésHammmm!
Nagyon szépek és biztos finomak is. De nem értem miért teszel a csokiburokba étolajat. A bonbonoknak pont az a lényege, hogy roppanjon a csoki. És még egy tipp azoknak, akiknek nem jön ki a formából, kenjük ki a formát, nem kell kétszer de fordítsuk lefele, és úgy hagyjuk megdermedni.
VálaszTörléswww.callebaut.tv
Lúdanyó, köszi :-) Fiiiiiiinom!
VálaszTörlésAncsika, mit mondjak? Küld.fény.post :-)
Kedves Névtelen :-) 1-2 tk. étolaj 10 dkg csokoládéhoz semmi. A fénye kedvéért. A roppanósság megmaradt, 8 tesztalany bizonyította :-) A szilikonformának meg sztem pont az a lényege, hogy nem kell kikenni. Anélkül is kijött. És hogy nézne ki a felületén a kenőanyag? Az nem válna kárára a csokinak? Ez tényleg érdekelne!
Meg egyszeres csokiréteg nem lenne megfelelő vastagságú. Kellett a kettő.
az elsö sorokon nevetnem kellett: én is a nyáron vettem kagyló alakú szilikonos jégkockatartót és nálam sem készült benne jégkocka. igaz én nem is arra vettem. ennek ellenére egyszer sikerült a mosogatógépbe tennem. egyet tanácsolok: ne tedd!
VálaszTörlésNoki, ez a veszély nem fenyeget :-)) Én vagyok a mosogatógép :-DDD
VálaszTörlésSzerintem nem minden szilikonos forma jó ehhez. Az IKEÁSból nem tudom elképzelni, hogy szépen kiugranának a formából... A Sparban lágyabbak a Fackelmannos jégkockatartó-szilikonok.
VálaszTörlésViszont nekem van itthon egy tapintásra ugyanilyen muffin-formám, és nagyon gyakran gondolkozom azon, hogy vajon lehetne-e sütőben használni a sparos szilikonokat. Próbálta már valaki?
Zsófi, ne próbáld ki sütőben! Egyszer egy baráti körben felvetődött az ötlet, gyorsan jött a lebeszélés, hogy más anyag! Hűteni okés, de sütni nem :-)
VálaszTörlésTényleg lágy, az tény! Ikeát pedig még kívülről sem láttam :-)