Hétköznapra gyors ebéd/vacsora. Zuram javasolta, sokszor főztem már ilyet, ráadásul Bereznay Tamás is ilyet ajánl a november havi Nők Lapja Konyhában. Remek ötlet a húshoz adott ömlesztett sajt, sokkal szaftosabb lett tőle!
Míg fő a tészta, összedobható a ragu, aztán be a sütőbe 15-20 percre. Ennyi a tudomány.
Sült sajtos-darált húsos tészta
Hozzávalók:
Vizet teszünk fel forrni. Ha forr, sót és kevés olajat adunk hozzá, s kifőzzük benne a tésztát.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot, az ömlesztett sajtot, s kb. 1 dl vizet. Fűszerezzük, és fedő alatt készre főzzük.
A leszűrt tésztát összekeverjük a húsos raguval, tűzálló tálba simítjuk. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 15-20 perc alatt átsütjük.
Kockára vágva tálaljuk, igen kiadós!
Míg fő a tészta, összedobható a ragu, aztán be a sütőbe 15-20 percre. Ennyi a tudomány.
Sült sajtos-darált húsos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg száraztészta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg darált hús
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 3-4 paradicsom - szezonban, fél doboz hámozott paradicsom konzerv télvíz idején
- 1 tubus ömlesztett sajt
- só, bors
- bazsalikom
- tetejére kb. 10 dkg reszelt sajt
Vizet teszünk fel forrni. Ha forr, sót és kevés olajat adunk hozzá, s kifőzzük benne a tésztát.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot, az ömlesztett sajtot, s kb. 1 dl vizet. Fűszerezzük, és fedő alatt készre főzzük.
A leszűrt tésztát összekeverjük a húsos raguval, tűzálló tálba simítjuk. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 15-20 perc alatt átsütjük.
Kockára vágva tálaljuk, igen kiadós!
Ez a recept is megvéve, elmentve:))))
VálaszTörlésÉs jobban belegondolva, van is otthon hozzá minden. Köszike!!!
Jojojo, majd hus nelkul :D
VálaszTörlésÉn is viszem, tetszik nekem is, nagyon. Az ömlesztett sajt mekkora ötlet!
VálaszTörlésDabi :-) No látod! Pillanat alatt ráadásul!
VálaszTörlésEdit: gombával, répával, sok-sok hagymával. E voila :-)
Andi, nálam is az a sajt vitte a pálmát! Egész más lett, szaftosabb!
Juj de szép magas lett amindenit! Finomnak néz ki!
VálaszTörlésNagyon finom már csináltam ,de javasolok még bele zöldség félét sárgarépát gyökeret sok zellert, a hussal megfő isteni
VálaszTörlésA húst ha van kéznél, ne vizzel hanem fehér borral öntsük fel,kicsit megbolonditja
VálaszTörlésKarulino, köszi :-) Aham, finom volt!
VálaszTörlésKedves Névtelen, az már olyan bolognai-féle téma, igaz? Nem rossz, nem rossz! Sőt!
Sukipapa :-) Sajnos nem volt :-( Pedig imádok borral főzni! És néha teszek is az ételbe - hogy a klasszikusoktól idézzek :-DD
Néha teszek is ételbe....
VálaszTörlésAz egyik barátnőm élete első vörösboros marhapörköltjének a végére olyan szalonspicces lett, hogy a köret simán kenyér volt, mert azt már nem tudta megcsinálni.... Nem mondom meg, hogy miért!:))
Holnapi vacsora kipipálva,köszi!:-))
VálaszTörlésEz egy nyerő rakott tészta, szeretem én is főzni, nagyon finom!!!
VálaszTörlésEgy a baj: nálunk egy ilyen jénaival seperc alatt elfogy:)))
Szepy :-) Ez van :-DD
VálaszTörlésBiztos isteni volt az a perkelt :-))) Így még nem jártam...
Andi, jó étvágyat!
Trin, kétszemélyes háztartásba bőven elég! Öööö, 3 napig ettük konkrétan :-))
Most olvastam:
VálaszTörléshttp://www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20091118-interju-alkonyat-rajongo-anyakkal.html
:-DDD
Jaaaaaaaaaaaaaaj Andi :-)))
VálaszTörlésVasárnap megyünk!!!!
isteni volt:)
VálaszTörlésnagyon tetszik...
VálaszTörlés25 éve ismert recept de jó!
VálaszTörlésA jó ötletek kortalanok :-)))
VálaszTörlés25 éve óvodás voltam :-)
ISTENI FINOM!MINDENKI PROBALJA KI!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett!!!
VálaszTörlésSzia. most fogom kipróbálni, összefolyt a nyál a számba olyan jól hangzik. Nem vagyok nagy szakács buta kérdésem van, az nem baj ha nem tűzállótálba teszem ügye? csak sima tepsibe.
VálaszTörlésTepsiben is meglehet csinálni, én is abban készítettem, az íze ugyanaz.
TörlésSzia kedves Névtelen! Nyugodtan teheted tepsibe is, de előtte kend ki és hintsd meg zsemlemorzsával, hogy még véletlenül se tapadjon bele, vagy béleld ki sütőpapírral!
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá :-)
Ezer köszönet a recepttért, ma ezt készítettem a fiúknak, és imádták!!!!!!!! Nagyon finom volt, és tényleg kiadós. Köszönöm.
VálaszTörlésÖrülök az elsöprő sikernek :-))
TörlésEz a gyerekeim egyik kedvence lett (még a válogatósnak is) :-) köszi!
VálaszTörlésHűha!! Kell-e ennél nagyobb dicséret? :-))
TörlésÖrülök a sikerének :-))
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNos!Biztosan finom lehet az ömleszett sajt,csak éppen aki tudja miből készűl az inkább tejszínnel csinálja!
VálaszTörlésRemek ötlet, köszönöm :-)
Törlés