Valami finomat ennék vacsorára! - sóhajtott Zuram. Bárcsak minden kívánsága így teljesülne :-))
Mondjam azt, percek alatt összetákolható fogás, utána már csak sütni kell. Sonka ide vagy oda, légiesen könnyed felfújt - ami természetesen sütőből kiszedve jó felfújthoz méltóan, mintaszerűen összeesett :-) Élvezeti értékéből azonban mit sem vont le, kapros-fokhagymás tejfölbe mártogatva a falatokat rendes pusztítást végeztünk.
Könnyed, üde fehérborral leöblítve kerek a világ :-)
Sonkás túrófelfújt
Hozzávalók:
Tálaláshoz:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a kis pohárnyi tejföllel, az olajjal. Hozzáadjuk a túrót, a felkockázott sonkát és savanyú uborkát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a túrós masszához keverjük vigyázva, hogy össze ne törjön.
Egy tűzálló tálat/tortaformát kivajazunk, alját behintjük zsemlemorzsával, és belesimítjuk a felfújt "tésztáját".
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Közben összekeverünk igény szerinti tejfölt zúzott fokhagymával és kaporral, majd a langyosra hűlt felfújt mellé kínáljuk.
Mondjam azt, percek alatt összetákolható fogás, utána már csak sütni kell. Sonka ide vagy oda, légiesen könnyed felfújt - ami természetesen sütőből kiszedve jó felfújthoz méltóan, mintaszerűen összeesett :-) Élvezeti értékéből azonban mit sem vont le, kapros-fokhagymás tejfölbe mártogatva a falatokat rendes pusztítást végeztünk.
Könnyed, üde fehérborral leöblítve kerek a világ :-)
Sonkás túrófelfújt
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 20 dkg sonka
- 1 dl olaj
- opcionálisan 10 dkg savanyú uborka
- pici zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
- tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- kapor
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a kis pohárnyi tejföllel, az olajjal. Hozzáadjuk a túrót, a felkockázott sonkát és savanyú uborkát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a túrós masszához keverjük vigyázva, hogy össze ne törjön.
Egy tűzálló tálat/tortaformát kivajazunk, alját behintjük zsemlemorzsával, és belesimítjuk a felfújt "tésztáját".
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Közben összekeverünk igény szerinti tejfölt zúzott fokhagymával és kaporral, majd a langyosra hűlt felfújt mellé kínáljuk.
Képzeld,sonkás kockát készítek így,csak annyi a különbség,hogy főtt kockatésztát is rakok hozzá.
VálaszTörlésNagyon szép lett!
De jó!!! :) Kipróbálom!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik!! Azénzuram is szokott így sóhajtozni... És akkor én is főzök valami finomat. Asszonysors... :DDD
VálaszTörlésKapor?
VálaszTörlésViki es a kapor?
Hmmm... ordaspalacsinta.
Andi, micsoda találmány! Remek fogás lehet! Nyam :-)
VálaszTörlésAncsika, okés :-)
Yasmine, micsoda sanyarú sorsunk van :-DDD
Edit :-) Megmondtam. A kaporhoz fel kell nőni :-)
A kaprot megintcsak hogy nem lehet szeretni??? Finom nagyon!! 4 személyes adag, ugye??
VálaszTörlésMondom én, Viki.. És milyen nehezünkre esik sütni-főzni, igaz? Utána meg bezsebelni az elégedett hümmögés-nyammogás-cuppogásokat. Olyan nehéz!! :DDD
VálaszTörlésEz nagyon fini lehet.KöBö is szokott sóhajtozni,aztán vagy kap vagy nem,valami finomat:-).Általában igen:-)
VálaszTörlésTrin, ha azt mondom, hogy menzai tökfőzelék? Aminek a szagától is öklendeztem? Gyerekkori trauma :-)) Az adag 3 személyes :-) Háromnegyedét azon frissiben, a maradék egynegyed másnap tízórai Zuramnak.
VálaszTörlésYasmine :-DD Nagy duzzogva, szájhúzogatva :-)))
VálaszTörlésNagyon-nagyon nehéz sorsunk van :-DD
Belly :-) Rögtön gondoltam én, hogy Yasmine-hoz és hozzám hasonlítasz! Általában igen :-)
VálaszTörlésÍzlene nektek, biztos!
Húha! Igazi kedvemre való fogás!
VálaszTörlésNapmátka :-) Ennek igazán örülök!
VálaszTörlésNem szeretem a kaprot (sem), a többi viszont tetszik!:))))
VálaszTörlésEz nagyon klassz! Már megint! :-) Kipróbálom én is!
VálaszTörlésViki, egy szeletkét kívánhatok én is? :) Nagyon jól néz ki, egyben is, szeletben is.
VálaszTörlés