Nem bírok magammal :-) Megvettem a Nők Lapja Konyha legutóbbi számát, és kész, ennyi volt... Tele-tele marcipános, csokoládés finomságokkal... Be kell ismerjem, ez nem más, mint gyengeség :-) Színtiszta gyengeség!
Vállalom! Kb. 2 napig tartottam magam, aztán hozzáfogtam ehhez a marcipános-kandírozott narancshéjas bonbonhoz. Mindkét alapanyag adott volt itthon, még Fürstenfeldből!
Azt hiszem, Zuram még nem evett marcipánt, pláne nem így töményen. Ezt meg átszellemülten majszolta rém elégedetten :-DD Kell még egyéb? Hajrá bonbonok!!!
Narancsos marcipánbonbon
Hozzávalók:
A narancshéjat felaprózzuk.
A marcipánt átgyúrjuk, ha nagyon száraznak, törékenynek találjuk, lazítsuk némi alkohollal egész nyugodtan :-) Beledolgozzuk a narancshéjat.
Sütőpapíron 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle, vagy csak egyszerűen felkockázzuk. Ez utóbbi szavaztam: nincs szabáshulladék!
A csokit összetörjük, az olajjal mikróban 500 W-on 2-3 perc alatt felolvasztjuk. A marcipánkockákat megmártjuk a csokiban, majd kissé lecsurgatva sütőpapírral sorakoztatjuk. Tetejére még frissen hinthetünk további narancshéjat vagy egyéb díszt, szépen bele fog kötni!
A csoki megszilárdulásáig hűtőbe vagy jó hűvös helyre tesszük, utána maradék nélkül eltávolítható a sütőpapírról - körös-körül csokis bonbonokat kapva végeredményül!
Fémdobozba rétegezzük: egy réteg sütőpapír, 1 réteg bonbon. Úgy gondolom, hosszabb ideig is eláll, hisz semmi romlandó nincs benne!
Jaaaaaaaaj, nagyon finom!!!
Vállalom! Kb. 2 napig tartottam magam, aztán hozzáfogtam ehhez a marcipános-kandírozott narancshéjas bonbonhoz. Mindkét alapanyag adott volt itthon, még Fürstenfeldből!
Azt hiszem, Zuram még nem evett marcipánt, pláne nem így töményen. Ezt meg átszellemülten majszolta rém elégedetten :-DD Kell még egyéb? Hajrá bonbonok!!!
Narancsos marcipánbonbon
Hozzávalók:
- 20 dkg marcipán
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- esetleg 2 cl rum, elhagyható
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek. olaj
A narancshéjat felaprózzuk.
A marcipánt átgyúrjuk, ha nagyon száraznak, törékenynek találjuk, lazítsuk némi alkohollal egész nyugodtan :-) Beledolgozzuk a narancshéjat.
Sütőpapíron 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle, vagy csak egyszerűen felkockázzuk. Ez utóbbi szavaztam: nincs szabáshulladék!
A csokit összetörjük, az olajjal mikróban 500 W-on 2-3 perc alatt felolvasztjuk. A marcipánkockákat megmártjuk a csokiban, majd kissé lecsurgatva sütőpapírral sorakoztatjuk. Tetejére még frissen hinthetünk további narancshéjat vagy egyéb díszt, szépen bele fog kötni!
A csoki megszilárdulásáig hűtőbe vagy jó hűvös helyre tesszük, utána maradék nélkül eltávolítható a sütőpapírról - körös-körül csokis bonbonokat kapva végeredményül!
Fémdobozba rétegezzük: egy réteg sütőpapír, 1 réteg bonbon. Úgy gondolom, hosszabb ideig is eláll, hisz semmi romlandó nincs benne!
Jaaaaaaaaj, nagyon finom!!!
Kerek belole, dobozba. Egy reteg sutopapir, egy reteg bonbon. Aztan van egy olyan epulet, amin azt irja posta, ott beveszik a dobozokat...
VálaszTörlésCsatlakozom Edithez... :)
VálaszTörlésIgen-igen, tanúsíthatom, mennyei édesség! Százezer kalória, de ez nem akadályoz meg engem semmiben. Sem a legyártásban, sem a legyártás közbeni kóstolgatásban, sem a falatozásban. Lehet gasztroajándék is, ugye? :))
VálaszTörlésSorban: ezek a szakszavak: szabáshulladék!(gdp növelő ágazat)
VálaszTörlésMásik: ezt lehetne beküldeni a 30. VKF!-re, de Te más most kilőtted, ezek szerint már van ennél jobb tarcsiban!
Ez gyilkos:)))) Bevállalom helyettetek:DD
VálaszTörlésEdit, vigyázzállásba vágtam magam! Igenis értettem!
VálaszTörlés:-)))
Egycsipet, már gyártom is a második kört! :-)
VálaszTörlésMax, megmondalak! Ne nevess, ez tényleg szakmai ártalom :-)) Egyszerűen óhatatlanul ez jut eszembe!
VálaszTörlésBocsika, ez olyan jó lett, hogy nem akartam sugorgatni hó végéig :-)
Yasmine, ha be tudnánk osztani a millió kalóriát, mondjuk egy nap - egy kocka, semmi baj nem lenne. De személy szerint én nem tudom :-D
VálaszTörlésLehet gasztroajándék, igen :-))
Trinity, micsoda önfeláldozás! :-DDD
VálaszTörlésjaj de gyönyörű! Nem vagyok édesszájú, de ezt szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésGratulálok!
Andi, de irigyellek! Azért, mert nem vagy édesszájú :-)
VálaszTörlésKöszönöm, ha csábítónak találtatott :-)
Maradt esteleg még egy kis utolsó darabka nekem is??? Plíííííííz!!!!! :)
VálaszTörlésNagyon jót találtál ki! Milyen marcipánt használtál hozzá?
VálaszTörlésAncsika :-) Szigorúan egy kocka :-))
VálaszTörlésLúdanyó, köszi! 57% mandulatartalmú natúr marcipán volt. Volt :-)
Hú, ennek már nagyon advent illata van. :-)))
VálaszTörlésIgazad van, hajrá bonbonok!
Überbrutál:-)
VálaszTörlésMarcipán lecsokizva!!!! Ez aztán a fincsi mulatság!!! Nagyon guszta.
VálaszTörlésCsodásak lettek!!! Nálunk nem létezik hogy a dobozra szükség lenne mert apa pillanatok alatt befalná.:)
VálaszTörlésGabriella :-) Igen! Hajráááá bonbonok!!!
VálaszTörlésBelly, elnézést :-)
Boszi, ha már élvezet, halmozzuk! Ugye? :-)))
Gizi, hááááááát nálunk sem időztek túl sokáig :-D
Néztem én is, de a Tiéd jobb,mint a képen:-))
VálaszTörlésNem azért,hogy küldj esetleg,á dehogy....:-)))
Andi :-))) Most voltam nálad nyálat csurgatni!
VálaszTörlésViszem a könyvet is! Süti és jó könyv, vasárnap...
Nagyon csinosak, de nálunk sem jutnak el a dobozolásig az ilyenek:))
VálaszTörlésViki, ez is elég nyálcsorgatóan szépre sikerült. Épp akartam kérdezni, hogy hol lehet ilyen hozzávalókat városunkban találni??
VálaszTörlésHa minden kibvansagom igy teljesulne...
VálaszTörlésAmikor irtam, hogy postazz, nem gondoltam, hogy tenyleg megteszed :)
Iszonyuan finom!!!!!
Moha, ezt dobozolnom "kellett" :-) Azért bevizsgáltuk!
VálaszTörlésLiz, háááát... Spar, esetleg. De inkább a szomszédban Aldi. Ja! Vagy Lidl!
Edit :-)))
Uh, ez durván jól néz ki!
VálaszTörlésAdél, brutál finom! Ajánlom :-)
VálaszTörlés