Biztos nem én találtam fel a spanyol viaszt, miszerint muffintésztából ugyan süssünk már egy tortát!
Ezek a tészták kiváló tortaalapok szerintem. Rafináltak, ízesek, összetettek, mindamellett porhanyós finomak!
Az muffinalapot így tortaformában sütve megtöltöttem még szilvalekvárral, s bevontam csokival. Kávés-tejszínes, dúsan mazsolás tészta ezekkel a bónuszokkal... Egyszerűen mámorító volt a végeredmény!
Mazsolás-kávés torta
Hozzávalók:
Ezen kívül:
A puha vajat kikeverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Elkeverjük a tejszínnel és a kávéval.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kávés - tojásos masszához adjuk, ovális habverővel csomómentesre keverjük.
A mazsolát megmossuk, leszárítjuk, 1 ek. liszttel összerázzuk és a tésztához adjuk. Akkora lószemű mazsolákat kaptam, hogy első blikkre, messziről, szemüveg nélkül azt mondtam volna: aszalt meggy!
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!). Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, kettévágjuk, dúsan megtöltjük lekvárral.
A csokoládét 500 W-on mikróban kb. 2 perc alatt összeolvasztjuk az olajjal, s bevonjuk vele a tortánkat. Dermedni hagyjuk, majd elégedetten elfogyasztjuk. Persze szeletenként :-)))
Ezek a tészták kiváló tortaalapok szerintem. Rafináltak, ízesek, összetettek, mindamellett porhanyós finomak!
Az muffinalapot így tortaformában sütve megtöltöttem még szilvalekvárral, s bevontam csokival. Kávés-tejszínes, dúsan mazsolás tészta ezekkel a bónuszokkal... Egyszerűen mámorító volt a végeredmény!
Mazsolás-kávés torta
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1 dl erős főzött kávé
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg mazsola
Ezen kívül:
- tetszés szerinti, lehetőleg pikáns lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 1-2 ek. olaj
A puha vajat kikeverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Elkeverjük a tejszínnel és a kávéval.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kávés - tojásos masszához adjuk, ovális habverővel csomómentesre keverjük.
A mazsolát megmossuk, leszárítjuk, 1 ek. liszttel összerázzuk és a tésztához adjuk. Akkora lószemű mazsolákat kaptam, hogy első blikkre, messziről, szemüveg nélkül azt mondtam volna: aszalt meggy!
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!). Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, kettévágjuk, dúsan megtöltjük lekvárral.
A csokoládét 500 W-on mikróban kb. 2 perc alatt összeolvasztjuk az olajjal, s bevonjuk vele a tortánkat. Dermedni hagyjuk, majd elégedetten elfogyasztjuk. Persze szeletenként :-)))
Jaja, jaaaaaaj, ez merenylet!
VálaszTörlésBocs Edit :-) Édes merénylet :-)
VálaszTörlésÉn személy szerint a mazsolát kihagynám... de a kávés-tejszínes-szilvalekváros-csokis... hmmmmm... Egy nagyon jól hangzó merénylet....:o)
VálaszTörlésJöttem én is bünbe esni! :(
VálaszTörlésMindíg klassz ötleteid vannak!
Felhőlány, annyira én sem vagyok a mazsoláért :-) De ebben jól állt!
VálaszTörlésAsszem egyébként, anélkül is megállja a helyét :-DDD
Ancsika, jaj ha mindenki csak ennyit bűnözne :-)) Gyere egy szeletre!
Nem szeretem a mazsolát. De majd kipiszkálom....
VálaszTörlés:))))
Szepy, megengedem. Egye fene :-))) Pöcköld ki belőle!
VálaszTörlésAnyám!!!!!
VálaszTörlésKérek.Szepy meg ideadja a mazsolát és kerek lesz a világ:-)
Hány gesztenyés bonbont ér neked egy szelet torta???:DD Cserebere??????
VálaszTörlésMazsola, kávé, csoki mind kell:))
VálaszTörlésBelly :-) Így egyenlítődik ki a világ sora! Király! Gyertek Szepyvel :-)
VálaszTörlésTrin, remek cserealap, ám legyen! :-DD
Í.Sz, na ezt már szeressem! Semmi finnyáskodás, éljen!
Ne már, ez megint csokis tetejű! Ez is törik?
VálaszTörlésMax, nem félsz te tőlem?
VálaszTörlésEz bezzeg nem tört. Mert senki sem látta, azért!
Nem mondod, hogy azért nem látta senki, mert ketten megettétek az egészet??? szegény földi meg csorgathatja a nyálát:(
VálaszTörlésHuuuu,csokis.....meg kávés....meg tejszínes...
VálaszTörlésMinden jöhet, naggggyon guszta!:-))
A pontok helyén nyálat nyeltem:-))