Mikor Max keresztapám közzétette a déli csirkéjét, rögtön megtetszett! Fűszeres, kifordított bundájú, omlós csirkehús - jöhet!
Dilemmáztam, mit is készítsek gyorsan másnap ebédre, s a konzultációra hívott Zuram így sóhajtott: rántott húúúúúús! Hát tessék! Egészen hangyát módosítottam csak az eredeti receptúrán, úgy jó, ahogy van!
S ha már a "panír" kukoricalisztes, tartottam az irányt, és köretként kukoricás rizst készítettem mellé.
Inverz rántott hús by Max
Hozzávalók:
A combokat megmossuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. Így tutira átsül, ugyanakkor szaftos is marad! Megfűszerezzük tetszés szerinti - jelen esetben olasz - fűszerkeverékkel.
A tojást összekeverjük a tejjel és a vízzel, sóval, borssal ízesítjük. A kétféle lisztet is összerázzuk.
A combokat előbb a lisztbe, utána a tejes tojásba, majd újra a lisztbe mártjuk. Itt a módosítás: nekem a tejben rögtön leázott a fűszerkeverék, hisz nem pihentettem egy éjszakát a hűtőben.
Lerázzuk a felesleges lisztet, majd bő, forró olajban, közepes lángon aranyszínre-ropogósra sütjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Dilemmáztam, mit is készítsek gyorsan másnap ebédre, s a konzultációra hívott Zuram így sóhajtott: rántott húúúúúús! Hát tessék! Egészen hangyát módosítottam csak az eredeti receptúrán, úgy jó, ahogy van!
S ha már a "panír" kukoricalisztes, tartottam az irányt, és köretként kukoricás rizst készítettem mellé.
Inverz rántott hús by Max
Hozzávalók:
- 8 db felső csirkecomb
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- só, bors
- olasz fűszerkeverék
- 10 dkg sima liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
A combokat megmossuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. Így tutira átsül, ugyanakkor szaftos is marad! Megfűszerezzük tetszés szerinti - jelen esetben olasz - fűszerkeverékkel.
A tojást összekeverjük a tejjel és a vízzel, sóval, borssal ízesítjük. A kétféle lisztet is összerázzuk.
A combokat előbb a lisztbe, utána a tejes tojásba, majd újra a lisztbe mártjuk. Itt a módosítás: nekem a tejben rögtön leázott a fűszerkeverék, hisz nem pihentettem egy éjszakát a hűtőben.
Lerázzuk a felesleges lisztet, majd bő, forró olajban, közepes lángon aranyszínre-ropogósra sütjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Akkor ezt ma kiprobalom... Ha lesz meg erom a csomag utan :D
VálaszTörlésEdit :-) Lesz! Én tudom, innen megmondom!
VálaszTörlésTűkön ülök :-)))
Nagyon jól néz ki ez a kaja is, de nem is ezért írok, hanem, hogy észrevetted, hogy nemsoká 100, azaz száz darab lesz az a rendszeres olvasó számláló???? Ez azért már nem semmi! Te lehet, hogy ezt is megünnepeljük jövő szombaton valami étekkel vagy mással? Pussz
VálaszTörlésLiz :-DDD
VálaszTörlésÉszleltem, igen, örülök is neki nagyon!!!
Ezt is megünnepelhetjük, okés! Meg az október 30-át is, hm?
Már Maxnál is nagyon tetszett ez a kaja, és most is. Nálunk is tuti nyerő lesz, a kukoricás rizs is abszolút passzol. Engem mindig azzal presszionálnak, hogy nyissak pékséget. És meg Neked az éttermet javaslom alapos átgondolásra. Kár, hogy ilyen messze lakunk, lehetne egymás mellett a kettő. Húúú, Szepy hogy örülne! :)))
VálaszTörlésMár Maxnál gerjedtem erre a husira, de a további népszerűsítése csak még inkább úgy érzem, ez lesz nálunk a vasárnap ebéd. :o)
VálaszTörlésMár azóta újra rendelték. Azt hiszem szeretik.
VálaszTörlésYasmine, kis kockás abrosszal, ahogy azt kell :-) Hüpp-hüpp. Álmodozás az élet megrontója :-)))
VálaszTörlésLehetne egymás mellett szerintem is. Egy jó ebédet egy kiváló desszerttel kell megkoronázni!
Lori, tökkkéletes vasárnapi ebéd lészen! Ne habozz :-)
VálaszTörlésLásd: Max-nál már újrarendelte a család :-) Nem véletlen, én mondom!
Integetek:))
VálaszTörlésTöbbnyire nem süthetek olajban-csak sütőben...Vajon ott is működik, ha bespriccelem???
Fú Trin, szerintem ez a kivétel! Ennek liszt van a külsején, nem hiszem, hogy működne sütőben :-(
VálaszTörlésTöbbnyire!!! én sem sütök bő olajban. De néha-néha belefér :-)