2009. november 13., péntek

Inverz rántott hús by Max

Mikor Max keresztapám közzétette a déli csirkéjét, rögtön megtetszett! Fűszeres, kifordított bundájú, omlós csirkehús - jöhet!

Dilemmáztam, mit is készítsek gyorsan másnap ebédre, s a konzultációra hívott Zuram így sóhajtott: rántott húúúúúús! Hát tessék! Egészen hangyát módosítottam csak az eredeti receptúrán, úgy jó, ahogy van!

S ha már a "panír" kukoricalisztes, tartottam az irányt, és köretként kukoricás rizst készítettem mellé.


Inverz rántott hús by Max

Hozzávalók:


  • 8 db felső csirkecomb
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • só, bors
  • olasz fűszerkeverék
  • 10 dkg sima liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt


A combokat megmossuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. Így tutira átsül, ugyanakkor szaftos is marad! Megfűszerezzük tetszés szerinti - jelen esetben olasz - fűszerkeverékkel.

A tojást összekeverjük a tejjel és a vízzel, sóval, borssal ízesítjük. A kétféle lisztet is összerázzuk.

A combokat előbb a lisztbe, utána a tejes tojásba, majd újra a lisztbe mártjuk. Itt a módosítás: nekem a tejben rögtön leázott a fűszerkeverék, hisz nem pihentettem egy éjszakát a hűtőben.

Lerázzuk a felesleges lisztet, majd bő, forró olajban, közepes lángon aranyszínre-ropogósra sütjük.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.



11 megjegyzés:

  1. Akkor ezt ma kiprobalom... Ha lesz meg erom a csomag utan :D

    VálaszTörlés
  2. Edit :-) Lesz! Én tudom, innen megmondom!

    Tűkön ülök :-)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki ez a kaja is, de nem is ezért írok, hanem, hogy észrevetted, hogy nemsoká 100, azaz száz darab lesz az a rendszeres olvasó számláló???? Ez azért már nem semmi! Te lehet, hogy ezt is megünnepeljük jövő szombaton valami étekkel vagy mással? Pussz

    VálaszTörlés
  4. Liz :-DDD

    Észleltem, igen, örülök is neki nagyon!!!

    Ezt is megünnepelhetjük, okés! Meg az október 30-át is, hm?

    VálaszTörlés
  5. Már Maxnál is nagyon tetszett ez a kaja, és most is. Nálunk is tuti nyerő lesz, a kukoricás rizs is abszolút passzol. Engem mindig azzal presszionálnak, hogy nyissak pékséget. És meg Neked az éttermet javaslom alapos átgondolásra. Kár, hogy ilyen messze lakunk, lehetne egymás mellett a kettő. Húúú, Szepy hogy örülne! :)))

    VálaszTörlés
  6. Már Maxnál gerjedtem erre a husira, de a további népszerűsítése csak még inkább úgy érzem, ez lesz nálunk a vasárnap ebéd. :o)

    VálaszTörlés
  7. Már azóta újra rendelték. Azt hiszem szeretik.

    VálaszTörlés
  8. Yasmine, kis kockás abrosszal, ahogy azt kell :-) Hüpp-hüpp. Álmodozás az élet megrontója :-)))

    Lehetne egymás mellett szerintem is. Egy jó ebédet egy kiváló desszerttel kell megkoronázni!

    VálaszTörlés
  9. Lori, tökkkéletes vasárnapi ebéd lészen! Ne habozz :-)

    Lásd: Max-nál már újrarendelte a család :-) Nem véletlen, én mondom!

    VálaszTörlés
  10. Integetek:))
    Többnyire nem süthetek olajban-csak sütőben...Vajon ott is működik, ha bespriccelem???

    VálaszTörlés
  11. Fú Trin, szerintem ez a kivétel! Ennek liszt van a külsején, nem hiszem, hogy működne sütőben :-(

    Többnyire!!! én sem sütök bő olajban. De néha-néha belefér :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.