Maradjunk annyiban, hogy mi hívtuk így... Ha emlékeim nem csalnak, valami ősrégi könyvből származik a recept, ami nem csak egyszerű szakácskönyv volt, hanem holmi háztartás-ismereti kis kötet - sok okossággal. Ki írta, nem tudom, egy kis vékony, puha kötésű, rózsaszín könyv :-)
Mindegy is. A sütemény jött, látott, győzött. 1-2 hozzávalóval több, mint egy piskóta, mégis egész más a végeredmény: egy puha, szaftos, napokig friss sütemény. Annak idején sűrűn megfordult az asztalunkon, kevés koszolással, villámgyorsan össze lehet dobni.
Fekete-sárga
Hozzávalók:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval. Hozzáadjuk a margarint, megint habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel felváltva a cukros-tojásos masszához adagoljuk. Viszonylag sűrű végeredményt kapunk!
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként beleforgatjuk a tésztába.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk-kilisztezünk/sütőpapírral bélelünk, belesimítjuk a tészta felét. A másik felébe beleszitáljuk a kakaóport, rákenjük a sárga tésztára.
Opcionálisan megdobálható tetszés szerinti gyümölccsel, itt most meggybefőtt az opció, de nagyon klassz ananásszal is!
Előmelegített sütőben kb. 35 percig, de mindenképpen tűpróbáig sütjük.
Mindegy is. A sütemény jött, látott, győzött. 1-2 hozzávalóval több, mint egy piskóta, mégis egész más a végeredmény: egy puha, szaftos, napokig friss sütemény. Annak idején sűrűn megfordult az asztalunkon, kevés koszolással, villámgyorsan össze lehet dobni.
Fekete-sárga
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20-25 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl tej
- 2 dkg kakaó
- opcionálisan gyümölcsbefőtt
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval. Hozzáadjuk a margarint, megint habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel felváltva a cukros-tojásos masszához adagoljuk. Viszonylag sűrű végeredményt kapunk!
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként beleforgatjuk a tésztába.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk-kilisztezünk/sütőpapírral bélelünk, belesimítjuk a tészta felét. A másik felébe beleszitáljuk a kakaóport, rákenjük a sárga tésztára.
Opcionálisan megdobálható tetszés szerinti gyümölccsel, itt most meggybefőtt az opció, de nagyon klassz ananásszal is!
Előmelegített sütőben kb. 35 percig, de mindenképpen tűpróbáig sütjük.
Hümm, cserebere? Libahúsos molnárkát és tányér libalevest adok sütidért :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Mindenképp ki fogom próbálni. Köszönjük!
VálaszTörlésEzt mi "ejjel-nappal" sutinek hivjuk!
VálaszTörlésGarffyka :-) Kiváló cserealap, megegyeztünk!
VálaszTörlésAndi :-) Remélem, ízleni fog!
Edit, ugye? Ahány ház, annyi név :-) Mindegy: finom!
Nekem is ismerős a süti...Ma még csak a halat tudom cserébe ajánlani érte:)
VálaszTörlésNálunk meg Nap és Éj a neve.De nagyon finom és egyszerű.
VálaszTörlésNagyon ééééédes lehet!!! :-)))
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésEGy kérdés! Nagy szentségtörés, ha kihagyom a gyümit? Vagy anélkül is jó? Most nincs itthon semmi, de megcsinálnám, a kis beteg lurkómnak, mire felébred. Hátha ebből enne, mert ma még nem nagyon...
Trin :-) Egye fene :-)
VálaszTörlésBelly, mondom én :-) Soknevű süti!
Noncsi, hagyd a csudába a gyümölcsöt! Anélkül is nagyon-nagyon finom!
VálaszTörlésJaj szegény kis Bálint... Hátha ebbe szívesen belekóstolna!
Hahóóóóóóóóóóóóóóóóó! Van még?
VálaszTörlésSzepy, gondolom gyümölcs nélkül?! :-)))
VálaszTörlésVan!
Nálunk holdacskának hívta a mamám,de hold alakúra is volt szaggatva..
VálaszTörlésEzt a "koszolás nélkül"-t mintha anyu mondta volna.
Az "opció",meg az "opciónális"-t,meg a fiam. Végig vigyorogtam,itt volt Nálad a családom fele.:-))))
Szóval jó a süti,globálisan:-))
Andi :-)))
VálaszTörlésVárosokon átívelő kis süti :-)) Most én vigyorgok azon, amit írtál :-))