Igazán nem lehet azzal vádolni, hogy sűrűn készítek bő olajban sült ételt. Ennek a fogásnak az ötlete egyszerűen beúszott a fejembe, és szörnyen megkívántam. Hiába, hideg van...
Pompásan előkészíthető, azt kell mondjam. Előző nap megsütöttem a palacsintát, megfőztem a májragut. Másnap csak szaporán megtöltöttem, bepaníroztam, és hirtelen kisütöttem. Tényleg csak percek kérdése volt, kb. 10-15.
Szeretettel dedikálom Szepynek, hátha most nem integet messziről :-) Bevizsgáltuk, emberi fogyasztásra alkalmas :-))
Csirkemájas bundás palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintához, kb. 12 darab:
Bundázáshoz, sütéshez:
A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, 30 perc pihentetés után egyiket a másik után kisütjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A csirkemájat megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, majd a hagymával együtt puhára pároljuk-sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük. A csirkemáj bátran sózható főzés közben is, nem lesz kemény!
Megszórjuk 1 ek. liszttel, besűrítjük a levét. Néhány percig kevergetjük, hogy a liszt elveszítse nyers ízét.
Minden palacsinta közepére halmozunk a májas töltelékből, négyszögletesre hajtogatjuk. Ha nem engedelmeskedik, és szétnyílik, némi fogvájóval kordában tartható :-)
Hagyományosan bepanírozzuk a batyukat: liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd bő olajban hirtelen kisütjük.
Tartármártást adtam mellé, nem is kellett egyéb, pl. sült krumpli vagy ilyesmi.
Zuram kommentje: Babám, ilyen jó palacsintát rég nem ettem! No tessék...
Pompásan előkészíthető, azt kell mondjam. Előző nap megsütöttem a palacsintát, megfőztem a májragut. Másnap csak szaporán megtöltöttem, bepaníroztam, és hirtelen kisütöttem. Tényleg csak percek kérdése volt, kb. 10-15.
Szeretettel dedikálom Szepynek, hátha most nem integet messziről :-) Bevizsgáltuk, emberi fogyasztásra alkalmas :-))
Csirkemájas bundás palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintához, kb. 12 darab:
2 tojás- 2 dl tej
- 3,5 dl szóda/ásványvíz
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek. olaj
- 1 nagy fej vöröshagym
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- só, bors
- sok majoranna
- 1 ek. liszt
Bundázáshoz, sütéshez:
- liszt
- 2-3 tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, 30 perc pihentetés után egyiket a másik után kisütjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A csirkemájat megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, majd a hagymával együtt puhára pároljuk-sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük. A csirkemáj bátran sózható főzés közben is, nem lesz kemény!
Megszórjuk 1 ek. liszttel, besűrítjük a levét. Néhány percig kevergetjük, hogy a liszt elveszítse nyers ízét.
Minden palacsinta közepére halmozunk a májas töltelékből, négyszögletesre hajtogatjuk. Ha nem engedelmeskedik, és szétnyílik, némi fogvájóval kordában tartható :-)
Hagyományosan bepanírozzuk a batyukat: liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd bő olajban hirtelen kisütjük.
Tartármártást adtam mellé, nem is kellett egyéb, pl. sült krumpli vagy ilyesmi.
Zuram kommentje: Babám, ilyen jó palacsintát rég nem ettem! No tessék...
Hogy nekem ilyenek nem úsznak a fejembe :-D
VálaszTörlésDe én is nagyon megkívántam. És a darált húsos változatával vegyesen még az én válogatós családomnak sem lehet ellene kifogása. Nagyon jó ötlet. Köszi.
Ani :-DDD Akkor szokott, ha oda sem figyelek, bambulok valamin. És beúszik valami ötlet, az élet bármely területéről :-))
VálaszTörlésVálogatós a banda? :-) Jó ötlet, keverd be nekik husival!
Mutatós, ötletes. Gratula
VálaszTörlésItt vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagyok!
VálaszTörlésMááááááááááááááááj!
Jöttem, kérek!Sokat!
Most! Meg később is!:)))
És köszönöm!:)
Én is kérek, itt állok Szepyke mögött:)))Sorakozunk:DD
VálaszTörlésRégen folyton vettünk ilyet mirelittben, de az óta sem ettünk, de kéne csinálgatni ilyet a szupi kis recepted alapján:))
VálaszTörlésKarulino köszi :-)
VálaszTörlésSzepy, éééééééééééééééééljen! Annyira rád gondoltam! Gyere-gyere!
Trin, jut neked is :-)
Í.Sz., csinálgassatok egy finomat :-)Köszi a dicséretet. Olyan jól esik!
Én is nagyon imádnám! Én gombával töltöttem legutóbb. Így májasan is kipróbálom! Nekem meg a párolt káposzta úszott be épp ebben a pillanatban e mellé a palacsinta mellé. Huhh... :D
VálaszTörlésHúúúúú!
VálaszTörlésMegboldogult jánykoromban,az albérletben a barátnőmmel a mirelitváltozaton éltünk hónapokig.Vessetek rám követ,de imádtam.
Ki fogom próbálni a tied.
Mert nem vetted ma észre, gyere légyszi:)))
VálaszTörléshttp://zamatesillat.blogspot.com/2009/11/jo-itt-nalam.html
Yasmine :-) Na ez a párolt káposzta nem kellett volna :-) Jaj de megkívántam!
VálaszTörlésBelly, nem kövezlek meg, miért is tenném? Most, hogy asszony lettél :-))), próbáld ki a házi verziót :-D
Trin, köszi :-) Köszi!