2009. november 24., kedd

Csirkemájas bundás palacsinta

Igazán nem lehet azzal vádolni, hogy sűrűn készítek bő olajban sült ételt. Ennek a fogásnak az ötlete egyszerűen beúszott a fejembe, és szörnyen megkívántam. Hiába, hideg van...

Pompásan előkészíthető, azt kell mondjam. Előző nap megsütöttem a palacsintát, megfőztem a májragut. Másnap csak szaporán megtöltöttem, bepaníroztam, és hirtelen kisütöttem. Tényleg csak percek kérdése volt, kb. 10-15.

Szeretettel dedikálom Szepynek, hátha most nem integet messziről :-) Bevizsgáltuk, emberi fogyasztásra alkalmas :-))



Csirkemájas bundás palacsinta

Hozzávalók:


A palacsintához, kb. 12 darab:

  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 3,5 dl szóda/ásványvíz
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 ek. olaj
A májraguhoz:
  • 1 nagy fej vöröshagym
  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • só, bors
  • sok majoranna
  • 1 ek. liszt

Bundázáshoz, sütéshez:
  • liszt
  • 2-3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj


A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, 30 perc pihentetés után egyiket a másik után kisütjük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A csirkemájat megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, majd a hagymával együtt puhára pároljuk-sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük. A csirkemáj bátran sózható főzés közben is, nem lesz kemény!
Megszórjuk 1 ek. liszttel, besűrítjük a levét. Néhány percig kevergetjük, hogy a liszt elveszítse nyers ízét.

Minden palacsinta közepére halmozunk a májas töltelékből, négyszögletesre hajtogatjuk. Ha nem engedelmeskedik, és szétnyílik, némi fogvájóval kordában tartható :-)

Hagyományosan bepanírozzuk a batyukat: liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd bő olajban hirtelen kisütjük.

Tartármártást adtam mellé, nem is kellett egyéb, pl. sült krumpli vagy ilyesmi.

Zuram kommentje: Babám, ilyen jó palacsintát rég nem ettem! No tessék...

11 megjegyzés:

  1. Hogy nekem ilyenek nem úsznak a fejembe :-D
    De én is nagyon megkívántam. És a darált húsos változatával vegyesen még az én válogatós családomnak sem lehet ellene kifogása. Nagyon jó ötlet. Köszi.

    VálaszTörlés
  2. Ani :-DDD Akkor szokott, ha oda sem figyelek, bambulok valamin. És beúszik valami ötlet, az élet bármely területéről :-))

    Válogatós a banda? :-) Jó ötlet, keverd be nekik husival!

    VálaszTörlés
  3. Mutatós, ötletes. Gratula

    VálaszTörlés
  4. Itt vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagyok!

    Mááááááááááááááááj!
    Jöttem, kérek!Sokat!

    Most! Meg később is!:)))

    És köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  5. Én is kérek, itt állok Szepyke mögött:)))Sorakozunk:DD

    VálaszTörlés
  6. Régen folyton vettünk ilyet mirelittben, de az óta sem ettünk, de kéne csinálgatni ilyet a szupi kis recepted alapján:))

    VálaszTörlés
  7. Karulino köszi :-)


    Szepy, éééééééééééééééééljen! Annyira rád gondoltam! Gyere-gyere!


    Trin, jut neked is :-)


    Í.Sz., csinálgassatok egy finomat :-)Köszi a dicséretet. Olyan jól esik!

    VálaszTörlés
  8. Én is nagyon imádnám! Én gombával töltöttem legutóbb. Így májasan is kipróbálom! Nekem meg a párolt káposzta úszott be épp ebben a pillanatban e mellé a palacsinta mellé. Huhh... :D

    VálaszTörlés
  9. Húúúúú!
    Megboldogult jánykoromban,az albérletben a barátnőmmel a mirelitváltozaton éltünk hónapokig.Vessetek rám követ,de imádtam.
    Ki fogom próbálni a tied.

    VálaszTörlés
  10. Mert nem vetted ma észre, gyere légyszi:)))
    http://zamatesillat.blogspot.com/2009/11/jo-itt-nalam.html

    VálaszTörlés
  11. Yasmine :-) Na ez a párolt káposzta nem kellett volna :-) Jaj de megkívántam!


    Belly, nem kövezlek meg, miért is tenném? Most, hogy asszony lettél :-))), próbáld ki a házi verziót :-D


    Trin, köszi :-) Köszi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.