2009. november 23., hétfő

Almás-hagymás burgonya krémleves

Itt a szürke idő - és egyfolytában krémleveseket gyártok.

Ez itt egy alap, kevés almával megbolondítva. Krumpli és hagyma levessé turmixolva, szinte nem is lehet megfejteni, miből készült - ez tapasztalat :-) Az alma igen jót tett neki, kis pikáns ízt hozott bele!

Abszolút nem fotogén, de annál finomabb! Zuram kommentje: hé, állati jó a levesed! És bekanalazta az utolsó cseppig :-)




Almás-hagymás burgonya krémleves


Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 közepes krumpli
  • 2 kicsi-közepes alma
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • szerecsendió


A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a hámozott, felkockázott krumplit, együtt puhára főzzük.

A főzés végén tesszük bele a megpucolt, feldarabolt almát, néhány percig tovább főzzük. Végül az egészet botmixerrel pépesre zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, frissen reszelünk bele ízlés szerinti szerecsendiót.

A tejfölt elkeverjük némi forró levessel, majd kevergetve a fazékba csurgatjuk. Ekkor már ne forraljuk, mert kicsapódik a tejföl!

Pirított kenyérkockával, vagy sajtos kiflikarikákkal vagy egyszerűen levesgyönggyel tálaljuk.

13 megjegyzés:

  1. Érdekes.Határozottan érdekes.
    Benézel egy kicsit hozzám?

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom. Hé, állati jó a levesed!! Csak kanalazni nem tudom, sajna. De majd elcsaklizom Aladdin repülő szőnyegét, aztán beszállok én is a kanalazgatásba. Szó szerint. :DDD

    VálaszTörlés
  3. Belly :-) Izgalmas, igen!
    Nézlek!


    Yasmine :-))) Gyertek Aladinnal, egye fene :-)

    VálaszTörlés
  4. Aladdint nem viszem, csak lenyúlom a szőnyegét. Szerinted mennyi levest hagyna nekem? :DD

    VálaszTörlés
  5. Yasmine :-))) röhögök a monitor előtt :-)))

    Telhetetlen :-DD

    VálaszTörlés
  6. Kérek még egy kukucskálást hozzám!!!
    :))))

    VálaszTörlés
  7. Tényleg izgalmas összetevők! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  8. Miért nem fotogén-milyen legyen egy krémleves?? Épp ilyennek kell lenni....Szép ez!! Este visszajövök enni, most épp jóllaktam, de nem tart örökké:)))

    VálaszTörlés
  9. Érdekes az ötlet,de ha Te mondod!
    Gyere a díjért,vár nálam!:-))

    VálaszTörlés
  10. Andi, remélem ízleni fog!


    Trin, nem nézegetjük, esszük! Ha kell, csukott szemmel :-))


    Andi, köszönöm :-)

    VálaszTörlés
  11. Szerintem is érdekes, viszont imádom a krémleveseket!:)

    VálaszTörlés
  12. nem rossz de nem olaj hanem VAJ! és egy kis turbolyával még finomabb. Ja a turbolya?
    akácerdőben rengeteget lehet szedni hasonlit kicsit a petrezselyemhez.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.