Itt a szürke idő - és egyfolytában krémleveseket gyártok.
Ez itt egy alap, kevés almával megbolondítva. Krumpli és hagyma levessé turmixolva, szinte nem is lehet megfejteni, miből készült - ez tapasztalat :-) Az alma igen jót tett neki, kis pikáns ízt hozott bele!
Abszolút nem fotogén, de annál finomabb! Zuram kommentje: hé, állati jó a levesed! És bekanalazta az utolsó cseppig :-)
Almás-hagymás burgonya krémleves
Hozzávalók:
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a hámozott, felkockázott krumplit, együtt puhára főzzük.
A főzés végén tesszük bele a megpucolt, feldarabolt almát, néhány percig tovább főzzük. Végül az egészet botmixerrel pépesre zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, frissen reszelünk bele ízlés szerinti szerecsendiót.
A tejfölt elkeverjük némi forró levessel, majd kevergetve a fazékba csurgatjuk. Ekkor már ne forraljuk, mert kicsapódik a tejföl!
Pirított kenyérkockával, vagy sajtos kiflikarikákkal vagy egyszerűen levesgyönggyel tálaljuk.
Ez itt egy alap, kevés almával megbolondítva. Krumpli és hagyma levessé turmixolva, szinte nem is lehet megfejteni, miből készült - ez tapasztalat :-) Az alma igen jót tett neki, kis pikáns ízt hozott bele!
Abszolút nem fotogén, de annál finomabb! Zuram kommentje: hé, állati jó a levesed! És bekanalazta az utolsó cseppig :-)
Almás-hagymás burgonya krémleves
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 közepes krumpli
- 2 kicsi-közepes alma
- 2 dl tejföl
- só, bors
- szerecsendió
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a hámozott, felkockázott krumplit, együtt puhára főzzük.
A főzés végén tesszük bele a megpucolt, feldarabolt almát, néhány percig tovább főzzük. Végül az egészet botmixerrel pépesre zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, frissen reszelünk bele ízlés szerinti szerecsendiót.
A tejfölt elkeverjük némi forró levessel, majd kevergetve a fazékba csurgatjuk. Ekkor már ne forraljuk, mert kicsapódik a tejföl!
Pirított kenyérkockával, vagy sajtos kiflikarikákkal vagy egyszerűen levesgyönggyel tálaljuk.
Érdekes.Határozottan érdekes.
VálaszTörlésBenézel egy kicsit hozzám?
Csatlakozom. Hé, állati jó a levesed!! Csak kanalazni nem tudom, sajna. De majd elcsaklizom Aladdin repülő szőnyegét, aztán beszállok én is a kanalazgatásba. Szó szerint. :DDD
VálaszTörlésBelly :-) Izgalmas, igen!
VálaszTörlésNézlek!
Yasmine :-))) Gyertek Aladinnal, egye fene :-)
Aladdint nem viszem, csak lenyúlom a szőnyegét. Szerinted mennyi levest hagyna nekem? :DD
VálaszTörlésYasmine :-))) röhögök a monitor előtt :-)))
VálaszTörlésTelhetetlen :-DD
Kérek még egy kukucskálást hozzám!!!
VálaszTörlés:))))
Köszi Gabi :-)
VálaszTörlésTényleg izgalmas összetevők! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésMiért nem fotogén-milyen legyen egy krémleves?? Épp ilyennek kell lenni....Szép ez!! Este visszajövök enni, most épp jóllaktam, de nem tart örökké:)))
VálaszTörlésÉrdekes az ötlet,de ha Te mondod!
VálaszTörlésGyere a díjért,vár nálam!:-))
Andi, remélem ízleni fog!
VálaszTörlésTrin, nem nézegetjük, esszük! Ha kell, csukott szemmel :-))
Andi, köszönöm :-)
Szerintem is érdekes, viszont imádom a krémleveseket!:)
VálaszTörlésnem rossz de nem olaj hanem VAJ! és egy kis turbolyával még finomabb. Ja a turbolya?
VálaszTörlésakácerdőben rengeteget lehet szedni hasonlit kicsit a petrezselyemhez.