Szaftos, zamatos, napokig friss kenyér!
A héja ugyan nem lesz ropogós, de foszlós belsejének tépkedése közben eszünkbe sem fog jutni eme hiányosság :-)
Nem tudom, a túró volt-e a ludas, de sülés után kissé összeesett a friss kenyér... Ducira sült, utána meg összelapult egy kicsit. Nem zavaróan, de azért láthatóan. Vállvonó smiley :-) Az íze és állaga mindenesetre nagyon meggyőző!
A héja ugyan nem lesz ropogós, de foszlós belsejének tépkedése közben eszünkbe sem fog jutni eme hiányosság :-)
Nem tudom, a túró volt-e a ludas, de sülés után kissé összeesett a friss kenyér... Ducira sült, utána meg összelapult egy kicsit. Nem zavaróan, de azért láthatóan. Vállvonó smiley :-) Az íze és állaga mindenesetre nagyon meggyőző!
Túrós kenyér
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 50 dkg túró
- 50 dkg liszt
- 2,5-3 dkg élesztő
- 2 tk. cukor
- 2 mk. só
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjében dagasztjuk, kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett munkalapon átgyúrjuk, megformázzuk, majd tepsiben még 20 percig kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, aljában kis tálka vízzel. A megkelt tésztát 2-3 helyen bevagdossuk, vízzel lekenjük, és aranyszínűre sütjük.
Ha megkelt, lisztezett munkalapon átgyúrjuk, megformázzuk, majd tepsiben még 20 percig kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, aljában kis tálka vízzel. A megkelt tésztát 2-3 helyen bevagdossuk, vízzel lekenjük, és aranyszínűre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Nagyon jó! :) Pogácsakenyér:))
VálaszTörlésNekem is ilyen lett, de napokig nagyon jó maradt az állaga.
VálaszTörlésLimara :-))) Tényleg!
VálaszTörlésGabi, akkor tényleg vállvonó smiley :-) Mert az íze és a frissessége nagyon jó!
Ez tényleg nagyon szép! Gyönyörű, lyukacsos, hmmm... Nem hátrány, ha sokáig friss marad, főleg, ha az ember lány nem ér rá sütni. Mentettem, kipróbálom! Köszi! :-))
VálaszTörlésNagyon szép!:-))Nem is használsz sütőzacskót?
VálaszTörlésMilyen gyönyörű így is!!
Ööö, kenyérsütő gép nélkül el lehet készíteni?
VálaszTörlésSzuper lett!!! Szinte kedvem lenne csipegetni belőle, de sajnos messze vagy.
VálaszTörlésYasmine, tényleg friss sokáig :-) S ahogy mondod, nincs mindig idő sütni!
VálaszTörlésAndi, köszi :-) Nem használok zacskót, csak úgy pucéron sülnek a dolgok!
Noncsi, simán :-) Mint egy hagyományos kelt tésztát. Csak előtte fel kell futtatni az élesztőt!
Gizi, köszi :-) A csücskét esetleg? Innen a messzeségből?
Viki,
VálaszTörléskívülről nem is látszik, csak a szelet lett keskenyebb..De nem számít, ez amolyan laposabb kenyér. Nem lehet mindig egyforma!!
Biztosan olyan foszlós, mint a bagetted...Az is isteni!
Trin, igen, a szeleten látszik :-)
VálaszTörlésOlyan! Pont olyan, mint a bagett!
Viki, maradt esetleg egy kis csücsök? :)
VálaszTörlésA kenyér állaga sokban függ a túró víztartalmától, zsírosságától (én a te féle sajtos kenyérrel járom meg néha, u.a. sajt egyszer zsírosabb, másszor véznább).
Ha nem szeretném a kenyérféléket, akkor ezért biztos megszeretném :)
Egyszerűen gyönyörű, és harapnivaló! Tipikusan az, amit a vacsiig az ember el is fogyaszt csipegetve.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEz nagyon finom lett! Könnyü elkésziteni, 10 perc a tésztát összedobni kézzel.
Csináltam 1 kenyeret, Albert meg 4 kicsi hurkát. Ott állt a sütő elött, várt, kukucskált, néha integetett nekik. :)