Szájával hazudik az ember! Amint leírtam, hogy nem vagyunk levesevők, nini, itt egy újabb leves! Ezt hozza ki belőlem a hideg - meleg, tartalmas levest főzök :-) Lopkovics a magyar Nigella-tól :-)
Laktató fogás. Csicseriborsó. Virsli. Répa. Hagyma (sok hagyma). Tejszín és balzsamecet. Mustár és kakukkfű.
Az illata arra ösztönözte főnöknőmet, hogy kicsi kóstolót kérjen belőle - lévén még nem evett csicseriborsót. Azt hiszem, ízlett neki!
Olaszos csicseriborsó leves
Hozzávalók:
Előző este beáztatjuk a csicseriborsót. Ha konzervet használunk, elegendő leszűrni, lemosni, s a főzés végén a leveshez adni!
A vöröshagymát, 2 szál sárgarépát és a zellert finomra reszeljük/késes betétű robotgéppel felaprítjuk. Kevés olajon párolni kezdjük, ez lesz a leves alapja.
Ha üvegessé vált, rádobjuk a csicseriborsót és a maradék répát felkarikázva. Felöntjük vízzel, és csendes forrásban tartva készre főzzük.
Főzés végén hozzáadjuk a felkarikázott virslit vagy kolbászt, néhány percig együtt főzzük tovább. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
A tejszínben elkeverjük a mustárt és a balzsamecetet, hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk, kiforraljuk.
Forrón tálaljuk, férfinépségnek egy szelet puha kenyérrel kiegészítve :-)
Laktató fogás. Csicseriborsó. Virsli. Répa. Hagyma (sok hagyma). Tejszín és balzsamecet. Mustár és kakukkfű.
Az illata arra ösztönözte főnöknőmet, hogy kicsi kóstolót kérjen belőle - lévén még nem evett csicseriborsót. Azt hiszem, ízlett neki!
Olaszos csicseriborsó leves
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis gumó zeller
- 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 2 pár virsli/30 dkg szárazkolbász
- 1 ek. mustár
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl balzsamecet
- só, bors, kakukkfű
Előző este beáztatjuk a csicseriborsót. Ha konzervet használunk, elegendő leszűrni, lemosni, s a főzés végén a leveshez adni!
A vöröshagymát, 2 szál sárgarépát és a zellert finomra reszeljük/késes betétű robotgéppel felaprítjuk. Kevés olajon párolni kezdjük, ez lesz a leves alapja.
Ha üvegessé vált, rádobjuk a csicseriborsót és a maradék répát felkarikázva. Felöntjük vízzel, és csendes forrásban tartva készre főzzük.
Főzés végén hozzáadjuk a felkarikázott virslit vagy kolbászt, néhány percig együtt főzzük tovább. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
A tejszínben elkeverjük a mustárt és a balzsamecetet, hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk, kiforraljuk.
Forrón tálaljuk, férfinépségnek egy szelet puha kenyérrel kiegészítve :-)
Kenyerszelet nekem is kell melle.
VálaszTörlésFino lehetett erosen.
Edit :-) Zuram kenyérrel, nekem meg csípősen! Elfelejtettem, de milyen jó ötlet!
VálaszTörlésElmentem megnézni a magyar nigellát...
VálaszTörlésGyerekek, komolyan mondom, olyan gagyi az oldala, hogy az már fáj..., de komolyan!
Fikázó szepy smiley :-DD
VálaszTörlésSzerintem is finom lehet.Szeretem a csicseriborsót.
VálaszTörlésÉn is csicseriborsó fan vagyok:))
VálaszTörlésJányok, akkor nincs más hátra, mint előre: borsóáztatásra fel :-)
VálaszTörlésNekem is jöhet! Itt állok a tányérommal! :))
VálaszTörlésViki!:))))))))))))
VálaszTörlésDe még milyen fikázó! Most komolyan, milyen gagyi az az oldal???
Ancsika, szedek! Kenyeret hozzá? :-))
VálaszTörlésSzepy, igazad van :-) Egy ilyen apparátussal a háta mögött :-) Szólni kéne neki, nem?