Gombhoz a kabát tipikus esete: a gazdaságosban olyan gyönyörű kakukkfüvet kaptam 199 Ft-ért, hogy csak na :-) Szinte szólt hozzám :-) Naná, hogy befért a bevásárlókocsiba!
Villámgyors spagetti kerekedett belőle, semmi extra, mégis finom és kiadós. Míg a tészta főzővize felforrt, addig a többi is kialakult. Gyorsan, könnyedén.
Kakukkfüves-csirkés spagetti
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- gyufaskatulyányi füstölt szalonna (kb. 5 dkg)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csirkehús (melle, filézett combja)
- 1 nagy pohár tejföl
- só, bors, kakukkfű
- tetejére reszelt sajt/mozzarella
Felteszünk forrni egy nagy fazék vizet. Ha forr, olajat és sót adunk hozzá, majd megfőzzük a spagettit.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a szalonnát késes betétű robotgépben összeaprítjuk. Egyszerre az egészet. A csirkét felcsíkozzuk.
Alacsony hőfokon szépen üvegesre pároljuk a szalonnás-hagymás keveréket. Rádobjuk a csirkecsíkokat, megemeljük a hőfokot, a tűz erősségét, és addig kevergetjük, míg elfővi a levét. Ennyi idő elég is a csirkének. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfű levélkéivel.
A leszűrt tésztát összekeverjük a nagy doboz tejföllel, a fűszeres csirkecsíkokkal, tűzálló tálba simítjuk. Tetejét megszórjuk sajttal, és forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
A ragu tovább dúsítható tetszés szerint pl. sonkával, gombával, zöldségekkel, stb. stb.
Gyors és könnyű :-)
Finom és illatos :)
VálaszTörlésGyönyörű a fotó (is)! Nálam is hasonló készül ma. Remélem, sikere lesz! :-))
VálaszTörlésTetszik!
VálaszTörlésNincs benne semmi olyan, amit nem szeretek, akkor hozom a tányéromat!:)
Kakukkfu... Hmmmmmm. Nagyon finom :)
VálaszTörlésNagyon szép és étvágygerjesztő!
VálaszTörlésAzt kell mondjam, I love kakukkfű :-) Imádom! Van, hogy beletemetem az arcom és inhalálok belőle, vagy végighúzom rajta a kezem, hogy érződjön az illata.
VálaszTörlésBeteges :-))
A tárkonyon kivűl, a kakukkfű a másik amit nem olyan régóta ismerek,de annál jobban szeretek.
VálaszTörlésFinom lehet így a csirke.:-))
Andi, én is valami 2 éve használom csak! Hogy mit mulasztottam :-) Tiszta dilis vagyok!
VálaszTörlésImádom a sütőben összesütött ételeket. Már csak a sülés közben kapott színe miatt is!ez is fini lehetett.
VálaszTörlésHát én is kb 3 éve,de esküszöm,mint valami afrodiziákum,mindkettő.Legalábbis nekem.
VálaszTörlésHasonló a gyerekeim kedvenc tésztája is, eddig majorranával készítettem, pedig a kakukkfű a kedvencem. Nekem citrom illatú van, csodás! :)
VálaszTörlésA kakukkfűvet imádom!!! Nagyon finomat főztél megint!!!
VálaszTörlésKarulino, nekem is kedvenceim! Igen, főleg a tetejük :-)
VálaszTörlésAndi, ahogy mondod! Imádom!
Limara, tényleg? :-) No akkor a kakukkos fűvel is ki kell próbálni :-))
Trin, köszi :-) Asszem, kakukkfűvel nem lehet mellélőni ízben!
Az ilyen receptekért olvaslak benneteket.. :-))
VálaszTörlésViszont van egy kérdésem. Ha nincs ilyen friss cserepes kakukkfüvem akkor kénytelen vagyok a szárítotthoz fordulni. Igen ám, de hiába ad finom ízt a fűszer, az majdnem minden alkalommal kellemetlenséget okoz az elkészült ételben, csak zavarja a nyelvünket és legszívesebben kiköpném a magocskákká alakult leveleket..a gyerekek ezt is teszik.
Van erre valami megoldás? vagy rossz zacskós kakukkfüvet vettem?
Ágnes
Ágnes, köszi :-)
VálaszTörlésSokáig én is zacskósat használtam, szárítottat, nekem nem okozott gondot. Azt hiszem, a megoldás az lehet, hogy add hozzá a főzés közepe táján, így lesz ideje a szárított fűszernek megpuhulnia, nem lesz köpködős!
Milyet használsz? Reklám helye: a Kotányi nekem nem okozott csalódást!