Dóritól kaptunk egy remek almás receptgyűjteményt a közelmúltban. Jobbnál jobb almás süteményekkel!
Végigpörgetve a lapokat, megakadt a szemem ezen a tortán... Összes hozzáfűzött reményemet beváltotta: házias ízű, fantasztikus illatú, igazi uzsonnának való sütemény. Hangulata van :-)
Francia almatorta
Hozzávalók:
A puha vajat kikeverjük 10 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, csipet sóval. Egyesével hozzáadunk 2 egész tojást, majd apránként a liszt-keményítő-sütőpor keverékét. Egyneművé kavarjuk, egy kenhető, lágy masszát kapunk.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába kenjük. Tetejét megrakjuk meghámozott, cikkekre vágott almával, s 180 fokra melegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A tejfölt összekeverjük a maradék 5 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 2 tojással és kevés fahéjjal.
A félig sült süteményt meghintjük fahéjjal. Ráöntjük a tejfölös keveréket, és további 25 percig sütjük.
A már kihűlt torta meghinthető porcukorral!
Végigpörgetve a lapokat, megakadt a szemem ezen a tortán... Összes hozzáfűzött reményemet beváltotta: házias ízű, fantasztikus illatú, igazi uzsonnának való sütemény. Hangulata van :-)
Francia almatorta
Hozzávalók:
- 7,5 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 tk. sütőpor
- őrölt fahéj
- 75 dkg savanykás alma
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek. porcukor
A puha vajat kikeverjük 10 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, csipet sóval. Egyesével hozzáadunk 2 egész tojást, majd apránként a liszt-keményítő-sütőpor keverékét. Egyneművé kavarjuk, egy kenhető, lágy masszát kapunk.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába kenjük. Tetejét megrakjuk meghámozott, cikkekre vágott almával, s 180 fokra melegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A tejfölt összekeverjük a maradék 5 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 2 tojással és kevés fahéjjal.
A félig sült süteményt meghintjük fahéjjal. Ráöntjük a tejfölös keveréket, és további 25 percig sütjük.
A már kihűlt torta meghinthető porcukorral!
Hű, azok az almás receptek bizony nagyon jók!
VálaszTörlésAjánlom, próbáld ki egyszer a Dóri tortát is, ez is almás, meg dió és csoki :), ez az, amit Dóri maga kevert-kavart ki.
Ja, ebből a franciából - már csak a nemzetközi baráti kapcsolattartás miatt is :) - kérek szépen egy szeletet.
Most én is hamar jöttem, így remélem jut nekem is! :)
VálaszTörlésDe szépségesszép! Amolyan "otthon" kinézete van tényleg!
VálaszTörlésAh, már megint csak integetek!:)))))
VálaszTörlésGondolom, hogy nem is vártál mást...:(
De gyönyörű egyébként!:)
sziasztok! Megtudná nekem mondani valaki,h. az 1 mk. szódabikarbóna, vagy sütőpor hány gramm? vagy teáskanál? tönn receptben is láttam . Köszi, Maryann
VálaszTörlésSzép!
VálaszTörlésÉn is jöttem tányérral-villával:))
VálaszTörlésTe is almás-én is almás:DDD Nem hiszem el!!!:DD
ok. tudom.. rájöttem.. szőke voltam :)))))))))) M.
VálaszTörléshahóóóóóóóóóó
VálaszTörlésViki, hol vagy?
Garffykám, ez a torta mennyei volt! Apósom csak úgy ette :-))
VálaszTörlésZsuci :-) Ez mennyire jó szó! Otthon,igen!
Szepy, én ezt nem hiszem el! Alma sem??? Megőrülök!
Maryann, nem grammozunk :-) Kanállal mérünk, szemre :-))
Belly, és fiiiiiiiiinom is!
Trin :-)))
Szepy, most már tudod :-))