Már megint maradt ki tej, aminek vészesen ketyegett a kihordási ideje. Ez valami megrögzöttség lehet nálam, de ilyenkor van palacsinta :-)
Sósra koncentráltam, lévén hétköznapi főfogás, lakjunk jól tőle, ne kelljen fél óra múlva újra harapnivaló után nézni.
Küldetése teljesítve! Tésztájába keverve a gomba, a rétegek között fokhagymás tejföl és darált sonka - akár még hidegen is el tudom képzelni!
Sonkás-gombás rakott palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintához, kb. 12 darab:
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 3,5 dl szóda/ásványvíz
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek. olaj
- 1 kis doboznyi konzerv gomba
- fél fej lilahagyma/vöröshagyma
Töltelék:
- 1 nagy doboz tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg sonka
- só, bors
A hagymát és a gombát késes betétű robotgéppel ledaráljuk. A többi hozzávalóból hagyományos módon palacsintatésztát készítünk, belekeverjük a hagymás gombát, 30 percre félretesszük pihenni, majd szépen egymás után kisütjük őket.
A sonkát ledaráljuk. A tejfölt sóval, borssal ízesítjük, zúzott fokhagymával ízesítjük.
Lerétegezzük egy tűzálló tálba. Egy palacsinta, megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk sonkával, befedjük egy palacsintával, és így tovább, míg az alkatrészek tartanak.
Felülre palacsinta kerüljön, melyet megkenünk tejföllel vagy áthúzzuk besamelmártással, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük.
Milyen otlet! A tesztaba keverni a gombat!
VálaszTörlésKejek szepen!
Nem baj, ha nem omjósz? :-DD
VálaszTörlésMég magában is tök finom így a palacsinta :-)
Nyami:-)))
VálaszTörlésNagyon-nagyon finom! Úgy látom, Férjeink hasonló ízléssel bírnak :-))
VálaszTörlésBelly :-)
VálaszTörlésYasmine, nem mondod :-))) Ezek a pasik :-)
De jó ez az árnyékos kép!
VálaszTörlésNagyon finom lehet;tejföl és fokhagyma,gomba és sonka...Nyelem a nyálam.
Viki, most meg én megyel le hídba :) attól, hogy mit ki fundálsz :) Nagyon 5letes!
VálaszTörlésAndi, a napocska így sütött be :-) Benti kép :-)
VálaszTörlésFini! Tégy egy próbát :-)
Garffyka, köszi :-) Ha almás lehet, akkor gombás-hagymás is lehet ;-)
Nagyon jó. A hagymát nyersen keverted a tésztába? Bár gondolom igen, ha ledaráltad.
VálaszTörlésAni, igen, nyers volt! De amíg megsült a tészta, a hagyma is vesztett a vadságából!
VálaszTörlésÜgyes-ötletes és finom!!
VálaszTörlésTrin, köszi :-) Fini bizony!
VálaszTörlésA kedvenc összeállításom, gomba, sonka, hagyma, fokhagyma, bármilyen mennyiségben jöhet - jöhetne, ha nem lennék épp önkínzó stádiumban...:(
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik ez a tésztájába kevert gomba ötlet. Gondold el, milyen isteni lehet valami friss erdei gombával (piac hátulja):D
VálaszTörlésA bácsitól pedig majd kérem a jutalékomat:)