Edit barátném dobott meg tegnap egy linkkel, rajta ez a voltaképpen pofonegyszerűen összedobható, mégis roppant mutatós és istentelen finom stanglival. És akkor még nem is említettem az illatokat, melyek terjengtek sülés közben!
Zuram csak ennyit mondott teli szájjal: first class :-) És evett tovább!
Ajánlom kipróbálni egy jó kis dumaparti kísérőjeként, 1-2 pohár fehérbor társaságában, buliba partyfalatként, egészen kis harapásnyi méretben elkészítve. A siker garantált!
Itt kérek elnézést a kép milyensége miatt, a fényképezőgépem gyengélkedik, picit szanatóriumba vonult. A mesteri képek megtekintéséhez tessék IDE kattintani, érdemes!
Zuram csak ennyit mondott teli szájjal: first class :-) És evett tovább!
Ajánlom kipróbálni egy jó kis dumaparti kísérőjeként, 1-2 pohár fehérbor társaságában, buliba partyfalatként, egészen kis harapásnyi méretben elkészítve. A siker garantált!
Itt kérek elnézést a kép milyensége miatt, a fényképezőgépem gyengélkedik, picit szanatóriumba vonult. A mesteri képek megtekintéséhez tessék IDE kattintani, érdemes!
Sajtos-kolbászos stangli
Hozzávalók 10 nagy stanglihoz:
- 1 cs. fagyasztott leveles tészta
- ketchup
- 15-20 dkg reszelt sajt
- 15-20 dkg hajszálvékonyra szeletelt kolbász
- oregánó
- 1 tojás
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni, majd lisztezett munkalapon késfok vékonyságúra nyújtjuk.
Gondolatban keresztben elfelezzük, egyik felét vékonyan megkenjük ketchup-pel. Megszórjuk oregánóval.
Kirakjuk kolbászkarikákkal, megszórjuk a lereszelt sajttal.
A tészta üresen hagyott felét lekenjük vízzel, óvatosan ráhajtjuk a megpakolt felére. Kicsit lenyomkodjuk, hogy összetapadjon, illetve ne legyen levegős.
Éles késsel kb. 2 cm vastagságú csíkokra felszabdaljuk, majd saját tengelye körül tekerünk rajta párszor, hogy spirális alakzatot kapjunk. Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, lekenjük tojással, majd forró sütőben aranyszínűre-ropogósra sütjük.
Vigyázat, veszedelmes :-)
Gondolatban keresztben elfelezzük, egyik felét vékonyan megkenjük ketchup-pel. Megszórjuk oregánóval.
Kirakjuk kolbászkarikákkal, megszórjuk a lereszelt sajttal.
A tészta üresen hagyott felét lekenjük vízzel, óvatosan ráhajtjuk a megpakolt felére. Kicsit lenyomkodjuk, hogy összetapadjon, illetve ne legyen levegős.
Éles késsel kb. 2 cm vastagságú csíkokra felszabdaljuk, majd saját tengelye körül tekerünk rajta párszor, hogy spirális alakzatot kapjunk. Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, lekenjük tojással, majd forró sütőben aranyszínűre-ropogósra sütjük.
Vigyázat, veszedelmes :-)
Már dolgozom rajta, én is felrakom az én verziómat. Arra azért kiváncsi vagyok Edit is meg fogja csinálni?
VálaszTörlésPersze hogy idealis dumaparti kaja, csak en hiaba dumaltam, nem kaptam semmit belole.
VálaszTörlésEgyszerre irtunk, Max. Meg csinalom, csak varom a hetfot. De lehet, hogy az osszekuporgatott apropenzbol megis veszek levelestesztat...
VálaszTörlésMax, az eredeti képek iszonyú inspirálóak voltak! És az íze...
VálaszTörlésEdit, duma volt, de Köbüki kellene a teleportáláshoz, a fénypostához :-D
Ha nem szólsz én inkább művészinek neveztem volna a fotót. Legalábbis nekem csorgott a ... amikor megláttam.
VálaszTörlésA jó öreg levelestészta! Mindig van otthon legalább egy csomag, mert borzasztóan egyszerű és gyors vele dolgozni. Ráadásul végtelen az elkészítésének módja!
VálaszTörlésKarulino, de kedves vagy :-) Nézd csak meg az eredeti képeket :-) Padlót fogtam tőlük!
VálaszTörlésSzepy, ahogy mondod! Imádom! Sósan, édesen, ilyen-olyan formákra vágva. Jó fej volt, aki kitalálta :-)
Mentettem!!! :)
VálaszTörlésHmm, én is nagyon szeretem, vagy inkább mi is nagyon szeretjük. A magvas változatát is! :))
VálaszTörlésAncsi, imádni fogod!
VálaszTörlésLimara, ezzel most bogarat tettél a fülembe! Ez nem éééééééér :-))
A magvas változat nálunk is gyakori. Közé csak pizzakrém, a két oldalára sok-sok mag (szezám, napraforgó, tök, fenyő stb.) Hozzá egy finom pohár bor. Holnapra is ezt terveztem vendégváráshoz.
VálaszTörlésArról meg nem is beszéltetek, hogy amilyen finom a levelestészta, olyan gyorsan lehet vele dolgozni! A lényeg látszik ám a képen,Viki...Jöhet egy adag:)))
VálaszTörlésAhhhhh, már rohanok is leveles tésztáért! :D
VálaszTörlésAsszem holnap a székelykáposzta után megvan a "desszert":-))
VálaszTörlésLibi, ki fogom próbálni biztos ezt a verziót :-)
VálaszTörlésTrin, sajnos be kell érned a képpel, ez is egy igen illékony anyag :-)))
Garffyka, aprózd fel falatnyi darabokra Manónak!
Andi, egy igazi férfias "desszert" :-D