Nagyon ritkán készítek rántott húst. Öregszem, mert emlékszem, gyerekkoromban maminak úgy kellett eldugnia előlem a frissen sütött rántott csirkét, hogy ebéd előtt meg ne dézsmáljam :-)) Ma is nagyon szeretem, mégsem kerül sűrűn a tányérra. Csuda tudja, miért...
Ezúttal halat rántottam, tengeri halfilét. Úgy ráéheztem... Aztán a kezembe került egy Nők Lapjából archivált (kitépett) oldal, ahol különféle rántott hús variációk voltak. Ott szerepelt a dió-kakukkfű kombó. A kakukkfüvet eleve imádom, pipa. Dió, picit megpirulva? Jöhet, pipa! A kettő együtt? Hmmmmmmm...
Pasztell ízű krumplifőzelékkel ettük, hogy minél jobban érvényesüljön a hal zamata.
Rántott hal diós-kakukkfüves bundában
Hozzávalók:
A halfilét megmossuk, leszárítjuk, besózzuk.
A zsemlemorzsához keverjük a durvára darált diót és a kakukkfüvet, alaposan összekeverjük.
Hagyományos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, fűszeres zsemlemorzsa.
Ujjnyi olajat forrósítunk, s közepes lángon oldalanként 2-2 perc alatt aranyszínűre sütjük a halszeleteket. Vigyázzunk rá, nehogy nagyon megpörkölődjön, mert a dió keserűvé válik! Szépen, egyenletesen, közepes tűzön.
Papírtörlőre szedjük, és tetszőleges körettel tálaljuk.
Ezúttal halat rántottam, tengeri halfilét. Úgy ráéheztem... Aztán a kezembe került egy Nők Lapjából archivált (kitépett) oldal, ahol különféle rántott hús variációk voltak. Ott szerepelt a dió-kakukkfű kombó. A kakukkfüvet eleve imádom, pipa. Dió, picit megpirulva? Jöhet, pipa! A kettő együtt? Hmmmmmmm...
Pasztell ízű krumplifőzelékkel ettük, hogy minél jobban érvényesüljön a hal zamata.
Rántott hal diós-kakukkfüves bundában
Hozzávalók:
- 1 kg halfilé
- liszt
- 2-3 tojás
- zsemlemorzsa
- 2 marék dióbél
- 1 tk. kakukkfű
- só, bors
- sütéshez olaj
A halfilét megmossuk, leszárítjuk, besózzuk.
A zsemlemorzsához keverjük a durvára darált diót és a kakukkfüvet, alaposan összekeverjük.
Hagyományos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, fűszeres zsemlemorzsa.
Ujjnyi olajat forrósítunk, s közepes lángon oldalanként 2-2 perc alatt aranyszínűre sütjük a halszeleteket. Vigyázzunk rá, nehogy nagyon megpörkölődjön, mert a dió keserűvé válik! Szépen, egyenletesen, közepes tűzön.
Papírtörlőre szedjük, és tetszőleges körettel tálaljuk.
Én is így szoktam archiválni,meg kis cetlikre amiket úgy kell vadászni meg értelmezni a rövidítések miatt.KöBö nem szereti a halat én viszont igen,így lassan elgondolkozom azon,hogy venni kellene,mert az évenkénti egyszeri halászcsárdalátogatások kezdenek kevés lnni.Ez az étel biztos finom,hát még az illata milyen jó lehetett.
VálaszTörlésui:a fenti törölt megjegyzéseket töröld ki végleg légyszi.
Megint egy különlegesség, ami igencsak kíváncsivá tett. Halimádó páromat lehet, hogy meglepem vele. De az is lehet, hogy megvárom a friss diót, és csak utána. Mindenesetre az ötlet fantasztikusnak látszik :-))
VálaszTörlésVan egy szatyornyi "archiválásom" :-))) Rémes, rendetlen, rendszertelen...
VálaszTörlésNálunk menő a hal, viszont a halászlét csak én szeretem. Vendéglőkben szoktam kiélni a hajlamaimat :-)
Yasmine, ha a párod halimádó, ezt is szeretni fogja! Friss dióval, ühüm!