Ancsi barátnőmékkel követtük el, a brownie előtt. Hej, de jól sikerült! Robinak mindig vannak szárnyaló ötletei, elkezdett emlegetni valami japán szószt, hogy az milyen finom lehet. Sorolni kezdte a hozzávalókat, s majdnem minden volt is itthon hozzá. Leveskocka nem volt...
Próbáljuk ki! Semmi vesztenivalónk vele! Kipróbáltuk, bevált :-) Szofi úgy ette, de úgy :-) Öröm volt nézni!
Grillezett csirkenyárs kapros-joghurtos rizssalátávalPróbáljuk ki! Semmi vesztenivalónk vele! Kipróbáltuk, bevált :-) Szofi úgy ette, de úgy :-) Öröm volt nézni!
Hozzávalók:
- tetszőleges mennyiségű csirkemell vagy combfilé (személyfüggő)
- csirke fűszerkeverék
A kenegetős szószhoz:
- 2 dl víz
- 1 ek. szójaszósz
- 1 ek. pálinka
- 1 ek. cukor
- 1 leveskocka
A rizssalátához:
- 1 bögre rizs
- 2-3 db alma
- 10-15 dkg sajt
- 2 kis pohár natúr joghurt
- só
- friss/szárított kapor
A csirkehúst felkockázzuk, bepácoljuk, majd nyársakra húzzuk, és vaslapon sütni kezdjük.
Elkészítjük a szószt: a hozzávalókat összekeverjük egy lábaskában, majd felére vagy még tovább beforraljuk. A sülő húsnyársakat ezzel a szósszal kenegessük át ecset segítségével, csodás zamatot kölcsönöz a húsnak!
A rizssaláta akár előző nap is elkészíthető. A rizst hagyományos módon megfőzzük, majd alaposan átmossuk és lecsepegtetjük, így nem fog összeragadni. Kihűtjük. Az almát és a sajtot felkockázzuk, a rizshez keverjük. Nyakonöntjük a joghurttal, majd sóval, kaporral ízesítjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Remek grillköret!
Elkészítjük a szószt: a hozzávalókat összekeverjük egy lábaskában, majd felére vagy még tovább beforraljuk. A sülő húsnyársakat ezzel a szósszal kenegessük át ecset segítségével, csodás zamatot kölcsönöz a húsnak!
A rizssaláta akár előző nap is elkészíthető. A rizst hagyományos módon megfőzzük, majd alaposan átmossuk és lecsepegtetjük, így nem fog összeragadni. Kihűtjük. Az almát és a sajtot felkockázzuk, a rizshez keverjük. Nyakonöntjük a joghurttal, majd sóval, kaporral ízesítjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Remek grillköret!
Erre a nagy munkára inni kell! Egy kis limonádét átvehetsz tőlem, ha elfogadod, a blogomon átveheted. Üdv. Mária
VálaszTörlésElhiszem, hogy finom volt..
VálaszTörlésHa jól tudom- nem oktatási célzattal-, csak mondom,rizspálinka lehet az eredetiben.Igaz? De az én kamrámban sem találok rizspálinkát:OOOO (még nem is láttam soha:DDD)
Szóval isteni lehetett ez így fúziós remekműként is! Én bevállalok egy adagot!!!
Mária, köszönöm! Öblítsük le a falatokat :-))
VálaszTörlésTrin, aham szaké volt! De kinek van otthon szakéja! De igazi,50 fokos házipálinka van itthon, így aztán magyarítottunk :-)
Nem panaszkodott senki :-D
Naggyon kreatívnak teccik lenni! :)))
VálaszTörlésKüldjek rizspáleszt? Nekem van itthon! :)))
Ancsi, nem mondod :-)) Csak úgy iszogatni, vagy "fűszerként"?
VálaszTörlésTrinity, a rizspálinka nem is olyan, amit otthon kell tartani, mert szerintem ihatatlan... Bár ennek egyes kínai étteremben lezajlott vacsoráink ellentmondanak.
VálaszTörlésViki, én csak a húsból kérek, mert a kaprot (sem) szeretem. Lassan mindenhova csak integetni járok...
:DD
Szepy, a jó házipálinka, na az igen :-) Semmit nem rontott rajta!
VálaszTörlésA kaprot egyébként én sem szeretem! Épp csak minimális volt, nagyon enyhe mellékízzel! Bejött volna szerintem :-)