Imádom az olyan kajákat, amiket egymás tetejére hajigálunk egy tepsibe, sütőbe dugjuk, majd illatozva-ínycsiklandóan előhúzzuk, s bezsebeljük a dicséretet érte :-)
Ez itt egy ilyen példány. A csirkét Max keresztapu wok fűszerkeverékével ízesítettem, naná, hogy finom lett :-)
A köret pedig minden várakozásomat felülmúlta! Mustáros tejfölben sült hagymás krumpli... Ezt máskor, más mellé is elő fogom venni, annyira nagyon finom volt! Időhiánnyal küzdő háziasszonyok figyelmébe ajánlom!
Ez itt egy ilyen példány. A csirkét Max keresztapu wok fűszerkeverékével ízesítettem, naná, hogy finom lett :-)
A köret pedig minden várakozásomat felülmúlta! Mustáros tejfölben sült hagymás krumpli... Ezt máskor, más mellé is elő fogom venni, annyira nagyon finom volt! Időhiánnyal küzdő háziasszonyok figyelmébe ajánlom!
Fűszeres csirkeszárnyak tejfölben sült krumplival Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- csirke fűszersó/wok fűszerkeverék
Köret:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 2-4 ek. mustár
- só, bors
A szárnyakat megmossuk, fűszersóval ízesítjük, kicsit állni hagyjuk.
A krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk. A vöröshagymát a reszelő durva fokán ráreszeljük. Sózzuk, borsozzuk, s nagyon alaposan összeforgatjuk, hogy a só-bors és a hagyma mindenhol érje a krumplit. A tejfölt összekeverjük a mustárral (ízlés szerint).
A hagymás krumplit tepsibe halmozzuk, rálocsoljuk a tejfölt, majd ráültetjük a szárnyakat. Fóliával letakarjuk, s 40-50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve további 10-15 percig pirítjuk.
A krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk. A vöröshagymát a reszelő durva fokán ráreszeljük. Sózzuk, borsozzuk, s nagyon alaposan összeforgatjuk, hogy a só-bors és a hagyma mindenhol érje a krumplit. A tejfölt összekeverjük a mustárral (ízlés szerint).
A hagymás krumplit tepsibe halmozzuk, rálocsoljuk a tejfölt, majd ráültetjük a szárnyakat. Fóliával letakarjuk, s 40-50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve további 10-15 percig pirítjuk.
Jól van Jányom, látom nem herdálod az örökséget! Ostd be, mert csak novemberben látsz, akkor tudok pótolni.
VálaszTörléskepapi
Ez tényleg nagyon egyszerű és ötletes.
VálaszTörlésBiztosan nagyon finom, hagyma/krumpli/tejföl - csak jó lehet. És nálam most az időhiány állapota is fennáll, úgyhogy a recept mintha nekem íródott volna :-DDD
Keri, akkor ezt vegyem ígéretnek?
VálaszTörlésYasmine :-)) Tedd a magadévá :-) Ízleni fog a családnak, ebben biztos vagyok!
Épp most sül a sonkás-sajtos csigád a sütőben a gyerekeknek uzsonnára. De azt hiszem, valamelyik nap ez lesz nálunk az ebéd.
VálaszTörlésMacus :-) Köszönöm, nagyon aranyos vagy!
VálaszTörlésSzia! Remélem nem kérdezek butaságot, de szárny helyett mással is elkészíthető? Szeretem a ripsz ropsz magától sülő lételeket de a szárnyat sem én sem a lnyaim/férjem . (Pedig tudom, hogy pl. Amerikában a szárny az egyik legdrágább része a csirkének, elit kaja.)
VálaszTörlésÁgnes
Nahát, én meg ezen ámulok: elit kaja a csirkeszárny Amerikában? Akkor ott ez nagyon trendi lenne :-DD
VálaszTörlésPersze, nyugodtan mehet a combja vagy melle! Talán inkább comb, mert szaftosabb lesz, nem szárad ki úgy, mint pl. a mellehúsa :-)
Integetek!:DD
VálaszTörlésNem szeretem a csirkeszárnyat, a krumpli viszont tetszik!:DDD