Talán múlt héten kapcsolódtam be a Vacsoracsata azon adásába, amelyben Bea brownie-t sütött. A nyálam folyt, és csak az járt a fejemben, hogy mielőbb brownie-t kéne sütnöm!
Remek alkalomnak ígérkezett Ancsi barátnőmék jövetele, rögvest a tettek mezejére léptem! Csokiparány brownie-jára esett a választásom. Már annak idején, tavasszal hanyatt estem tőle, ő házi eperfagyival tálalta!
Házi eperfagyi (és mindenféle fagyi) híján felbontottam egy üveg rétes meggyet, pici keményítővel megfogtam a levét, és öntetté főztem. Úgy láttam, hogy az öntet a' la natur nagy siker volt a kétéves, édes kicsi Szofinál :-)
Remek alkalomnak ígérkezett Ancsi barátnőmék jövetele, rögvest a tettek mezejére léptem! Csokiparány brownie-jára esett a választásom. Már annak idején, tavasszal hanyatt estem tőle, ő házi eperfagyival tálalta!
Házi eperfagyi (és mindenféle fagyi) híján felbontottam egy üveg rétes meggyet, pici keményítővel megfogtam a levét, és öntetté főztem. Úgy láttam, hogy az öntet a' la natur nagy siker volt a kétéves, édes kicsi Szofinál :-)
Brownie meggyöntettel
Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 1 egész tojás és 1 tojássárgája
- 13 dkg cukor
- 2 ek. akácméz
- 10 dkg (1 tábla) étcsoki
- 9 dkg vaj
- másfél ek. kakaópor
- fél mk. őrölt fahéj
- 80 ml forró víz
- fél tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 1 üveg magozott (házi) meggybefőtt
- 1 púpos ek. ételkeményítő
A forró vízben feloldjuk a kakaóport, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A vajat összeolvasztjuk a csokival, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a mézet és a cukrot.
Összeszitáljuk a lisztet, a fahéjat, csipet sót és a szódabikarbónát.
A tojást és a tojássárgáját nagyon habosra keverjük. Hozzácsurgatjuk a mézes-vajas csokit, a feloldott kakaóport, végül a szárazanyagokat. Sima tésztává keverjük. Hahó, nem elnyalakodni! Személy szerint alig tudtam megállni, így nyersen is isteni finom!
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha picit ragad még a tűre, nem baj, mert a benne lévő hő tovább fogja szilárdítani! Rácsra téve hűtjük ki.
A meggyöntet 2 perc. A meggybefőttet felforraljuk. A keményítőt pici vízzel simára keverjük, majd a forró meggyhez keverjük ovális habverővel, s néhány perc alatt kiforraljuk. Langyosan kínáljuk a brownie mellé.
Az elkárhozás maga :-)
A vajat összeolvasztjuk a csokival, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a mézet és a cukrot.
Összeszitáljuk a lisztet, a fahéjat, csipet sót és a szódabikarbónát.
A tojást és a tojássárgáját nagyon habosra keverjük. Hozzácsurgatjuk a mézes-vajas csokit, a feloldott kakaóport, végül a szárazanyagokat. Sima tésztává keverjük. Hahó, nem elnyalakodni! Személy szerint alig tudtam megállni, így nyersen is isteni finom!
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha picit ragad még a tűre, nem baj, mert a benne lévő hő tovább fogja szilárdítani! Rácsra téve hűtjük ki.
A meggyöntet 2 perc. A meggybefőttet felforraljuk. A keményítőt pici vízzel simára keverjük, majd a forró meggyhez keverjük ovális habverővel, s néhány perc alatt kiforraljuk. Langyosan kínáljuk a brownie mellé.
Az elkárhozás maga :-)
Még soha nem etten brownie-t, de tudom, hogy milyen finom lehet, mert majdnem ugyanaz a receptje, mint az általam gyakran készített toszkán csokitortának. Valóban, nagy kísértés nyersen is! Ez a meggyöntet pedig remek ötlet hozzá! Megint egy igen-igen ügyes és szép fogás, igazi remekmű! :-)))
VálaszTörlésVoáhúúú! =)) Meggyöntet?! Ezt újra el kell készíteni, mert Istenkirályság. 8-|
VálaszTörlésIgen, erre mondják hogy KIRÁLY!!!!
VálaszTörlésYasmine, Alchri csokitortáját szoktad sütni, ugye? Valami elkárhozás...
VálaszTörlésA kettő együtt, meggy és csoki fantasztikus volt!
Csenge, az érdem a tiéd :-) Valami mennyei volt még nyersen is!!!
Trin, igen :-) Éljen a király :-)
Es akkor mikor nezed meg az en browniemat? Igaz nincs rajta meggyontet... de igy is parolog.
VálaszTörlésSzuperjól néz ki! Ez is tömör gyönyör!:-))
VálaszTörlésA pitémben hasonló a meggytöltelék,cak pudinggal forralom össze.