Rettenetes gyengém a csokoládé :-) Hamarabb készítek bármilyen süteményt csokival, mint akár gyümölccsel, lekvárral, stb.
A brownie pedig egy fullcsokoládés szerzet, magától értetődik, hogy egyik kedvencem! Ettük már fagylalttal és meggyöntettel - töltetlenül.
Egy román hölgy blogján pedig rámköszönt egy kávés-krémtúrós változata, s Edit barátném rögtön le is fordította nekem :-) Isteni... Csokoládés-mandulás tészta, fahéjas krémtúróval és csokoládémázzal... Nem ragozom, mutatom!
Capuccino brownie
Hozzávalók:
Krémtúró:
A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal és a kávéval - gőz fölött vagy mikróban, alacsony teljesítményen. Langyosra hűtjük, majd kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, s fényesre kavarjuk.
Hozzáadjuk a lisztet és az őrölt mandulát, a sütőport és a sót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük.
A karimát lepattintva róla kihűtjük.
Elkészítjük a krémtúrót: a hozzávalókat késes betétű robotgéppel vagy mixerrel krémesre-habosra kavarjuk, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon.
A mázhoz összeolvasztjuk a csokoládét, a vajat és a kávét, kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémtúró tetejére csurgatjuk, óvatosan elsimítjuk.
Hűtőben kidermesztjük.
A brownie pedig egy fullcsokoládés szerzet, magától értetődik, hogy egyik kedvencem! Ettük már fagylalttal és meggyöntettel - töltetlenül.
Egy román hölgy blogján pedig rámköszönt egy kávés-krémtúrós változata, s Edit barátném rögtön le is fordította nekem :-) Isteni... Csokoládés-mandulás tészta, fahéjas krémtúróval és csokoládémázzal... Nem ragozom, mutatom!
Capuccino brownie
Hozzávalók:
- 12 dkg étcsokoládé
- 8,5 vaj
- 1 ek. főzött kávé
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
- 5 dkg liszt
- 5 dkg őrölt mandula
- csipet só
- 1 kk. sütőpor
Krémtúró:
- 15 dkg túró
- 1 ek. tejföl
- 4 dkg vaj
- 2-3 ek. porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 kk. fahéj
- 8 dkg étcsokoládé
- 2 dkg vaj
- 1-2 ek. főzött kávé
A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal és a kávéval - gőz fölött vagy mikróban, alacsony teljesítményen. Langyosra hűtjük, majd kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, s fényesre kavarjuk.
Hozzáadjuk a lisztet és az őrölt mandulát, a sütőport és a sót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük.
A karimát lepattintva róla kihűtjük.
Elkészítjük a krémtúrót: a hozzávalókat késes betétű robotgéppel vagy mixerrel krémesre-habosra kavarjuk, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon.
A mázhoz összeolvasztjuk a csokoládét, a vajat és a kávét, kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémtúró tetejére csurgatjuk, óvatosan elsimítjuk.
Hűtőben kidermesztjük.
Milyen sanyaru sorsa van egy forditonak... Meg egy szelettel sem kap!
VálaszTörlésEdit! nosza! ugorj neki!!!
VálaszTörlésén neki fogok! Evidenciában tartom a receptet! Bár hasonló töltött browniet már én is csináltam!
Nem lehet abbahagyni, az biztos!
Viki! egy kis morzsácska???? :))))
Hűha! Ez valami NAGYON JÓL NÉZ KI!!!!!!
VálaszTörlésSzia Ancsa! :) Hogy összefutottunk :) Nem semmi!
VálaszTörlésFantastic!!!!!!!!!
VálaszTörlésCsokiimádatodban maximálisan osztozom. Hozzátéve a saját egyéb tortaimádatomat, csak annyit mondhatok, hogy gyönyörűséges a torta!! :-))
VálaszTörlésViki, ezt muszáj lesz kipróbálni! :-)
VálaszTörlésItt hány cm-es átmérőjű a tortalap?
Edit, tudod, megígértem: majd sütünk együtt egy ilyet, jó?
VálaszTörlésAncsi, életveszély... És jelentem: van mééééééég!!!
Zsó, helló :-) Gyere egy szeletre :-)
Boszi, köszi :-)
Yasmine, mint Gombóc Artúr, komolyan :-) Köszi a dicséretet!
Megmértem a formát: 22 cm átmérőjű! Hajrá!!!
AZt kérném hogy: légyszi alaposan csomagold be, nehogy összekenje a zakuszkás üveget, és a mézes isteni sütit meg nehogy megnyomja. Köszönöm:-))
VálaszTörlésHúúúú,ez a süti így,innen nézve tömény csábítás!
VálaszTörlésNa ez így vasárnap éjszaka egy 2 napos szüreti lakoma után is jöhetne...kinyitom az ablakot!
VálaszTörlésAz egyik legcsábítóbb torta, amivel találkoztam! Gratulálok ehhez is és a 100 ezerhez is!!!!( pezsgős-üveg smiley:)) )
VálaszTörlésMax, nagyon körültekintően fogok csomagolni, megígérem! Hogy állnék elibed összetört tetejű csokis sütivel?
VálaszTörlésBelly, egész közelről nézve is csábít :D
Kata, 2 nap szüret után ez legyen a megérdemelt jutalom!
Trin, köszönöm :-) Valami elképesztően finom! Nyitom a pezsgőt!!!
Nekem is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Légyszí, légyszí, igazááááán na, légyszííí :D
VálaszTörlésGarffyka, ha Edittel sütünk, abból neked is fog jutni ;-))
VálaszTörlésViki kedves, kicsi a világ. A Flagmagazinban találtam ezt a receptet, így kavarodtam ide hozzád. Én is körmölgetek a magazinba.
VálaszTörlésA receptet elkészítettem a karácsonyfadíszités alkalmával, a hétvégén. Itt sajna nincs jó túró, az állaga, íze is más. :( Úgyhogy utólagos engedelmeddel a töltelék mascarpone sajtkrémes, rumos, kávés, vaníliás lett. Jaj, Viki, ez egy isteni recept még így is, hogy belekontárkodtam. Remek! Sokcsillagos, elronthatatlan, finom, abbahagyhatatlan. Köszönöm. Jövök hozzád máskor is.
Tinkmara :-)) Nagyon köszönöm a kedves szavaidat!!! Annyira, de annyira jól esnek :-)
VálaszTörlésSzívből örülök, hogy ilyen flottul megoldottad a túrókérdést, és jól sikerült a süti!
Most jól elmorzsolok egy könnycseppet :-)
VálaszTörlésCapuccino, és még óriási betűkkel is...na igen.
VálaszTörlés